Liliane Saint-Pierre

Avontuur in Frankrijk

Vreemd genoeg blijven nadien de echte hits uit. Liliane staat niet meer achter de nummers die ze moet zingen. Dankzij een immer vlijtige en alerte Milo De Coster komt Liliane op haar achttiende in contact met Claude François, die koste wat het kost van haar een vedette in Frankrijk wil maken. Hij heeft net zijn eigen platenlabel Disques Flèche opgericht en zoekt nieuw talent.

Claude lanceert haar als Liliane Saint-Pierre en er volgen Franstalige singles als J'entends une symphonie en Je suis une fille toute seule. Claude bemoeit zich met alles: de muziek, de tekst, zelfs de opnamen. Twee jaar en onder andere een optreden in de Parijse Olympia, een oogziekte en onenigheden tussen Milo en Claude François later maken een einde aan het Franse sprookje. Een tijdlang had Liliane zich eenzaam gevoeld, ook vaak triest. Er waren momenten genoeg dat ze zich rot voelde, maar ze hield zich sterk voor de buitenwereld.

Gelukkig voor haar leert zij Denis kennen, de zoon van Milo. Ze wordt verliefd op hem. Hij wordt haar grote houvast op dat moment. In 1971 trouwen ze. Zij krijgt snel nadien een zoon en vindt het fantastisch om haar zangcarrière met het moederschap te combineren.