Laura Lynn

Dromen

Label ARS weet dat er snel een album voorradig moet zijn en gaat op zoek naar twaalf geschikte nummers voor het album Dromen. Pierre Kartner mag het liedje Casanova aanreiken, op tekst van Benny Neyman is er de vertaling van Lost without your love, voorts ook Alleen is maar alleen en de Duitse hit Stimmen im Wind van Juliane Werding wordt Liever alleen.

Tot ieders verbazing klimt dit album snel naar top van de Ultratop Album Vijftig. Veertigduizend exemplaren vinden hun weg naar de Vlaamse huiskamers met als kers op de taart een platina plaat. Omdat Radio 2 moeilijk achterwege kan blijven, belonen zij tijdens Zomerhit in 2005 Laura met de prijs Hype van het Jaar. Op het album Dromen staat ook het liedje Stille dromen, geschreven door Patrick Van Dijk en Maurice Van Den Langenberg, dat zij inzingt samen met het kinderkoor De Wielewaaltjes. Op single wordt dit eveneens een dikke hit.

Laura steekt veel op van de zanglessen die zij van Wilfried Van Beveren krijgt. Op het einde van 2005 wordt er in een beperkte oplage een limited edition van de cd Dromen uitgebracht met daarop twee nieuwe nummers, Zonder jou en Een antwoord op mijn vraag, een nieuwe versie van Stille dromen en de Laura Lynn Special staat op een extra dvd. Opnieuw schittert het album op één in de Ultratop Album Vijftig. Uiteindelijk zullen van beide edities negentigduizend exemplaren over de toonbank gaan, wat Laura dubbel platina oplevert.