Laura Lynn

Delen S
Geboren in Ardooie
op 18 juni 1976
Sabrina Tack
Bekijk DiscografiesLees Biografie
"Aan stoppen denk ik nog lang niet. Ik doe mijn job liever dan ooit."
De schlagerkoningin

250.000 keer 'Je hebt me 1000 maal belogen'

Vrijdag de 11de december 2020 krijgt Laura Lynn van haar platenfirma TopAct/Universal een multi platina-award naar aanleiding van haar 15-jarige carrière en omdat ze in 2005 haar grote hit Je hebt me 1000 maal belogen uitbracht. Die Vlaamse klassieker ging inmiddels al zo'n 250.000 keer over de spreekwoordelijke toonbank. Naar aanleiding van haar feestjaar bracht Laura onlangs een volledig nieuwe versie van Je Hebt Me 1000 Maal Belogen uit, in een geheel eigentijdse productie van Gene Thomas. Laura heeft intussen haar hart verpand aan de Nederlandstalige country. Haar album "Country" haalde in 2018 de 1ste plaats van de Ultratop Albumcharts. De opvolger "Country 2" werd een toptienhit. Laura is een van de gasten in "De Loftrompetten Tv-Show" die op donderdagavond 31 december op MENT TV te zien is. Daarin brengt zij de 2020-versie van Je Hebt Me 1000 Maal Belogen en in première haar nieuwe single Country Girl.

Country 2 - de luxeversie

Laura Lynn had zich de viering van haar 15-jarige carrière heel anders voorgesteld, maar Covid-19 kwam een vervelend stokje tussen de muzikale wielen steken. Om haar fans enigszins te sussen en om niet bij de pakken te blijven zitten, bracht ze de 16de oktober 2020 een luxe versie van haar eerder dit jaar gereleaste album "Country 2” uit. Het album telt 3 bonustracks: Laat je hart slaan, Kom doe de line dance en Ik trek het me niet aan. Daarnaast ging Laura grasduinen in haar rijke repertoire en zocht speciaal voor haar vele fans haar vijftien mooiste liedjes uit, waarvan sommige een heel persoonlijke boodschap hebben. Natuurlijk mocht de mega-hit Je hebt me 1000 x belogen, waarmee het allemaal begon voor Laura, niet ontbreken. Maar het nummer kreeg een bijzondere en eigentijdse bewerking van Gene Thomas en zijn team, waarmee de song heel eigentijds klinkt.

Country 2

Bijgelovig is ze niet, want op vrijdag de 13de maart 2020 brengt Laura haar nieuwste album "Country 2"uit. In 2018 had ze al goed gescoord met een eerste verzameling country-covers. Deze keer vertaalt ze onder meer Games people play van Joe South dat in de zomer van 2019 al op single als Leven voor twee was verschenen, It's a heartache van Bonnie Tyler, de klassieker Jambalaya van Hank Williams en Jackson van Nancy Sinatra en Lee Hazlewood dat Laura voor deze keer in duet zingt met Robby Longo. Het album "Country 2" is een productie van Steve Willaert.

De Loftrompetten 2018

Woensdag de 14de november 2018 werden in Oostende voor de vijfde maal "De Loftrompetten" uitgereikt, een organisatie van de artiestenbelangenvereniging VLAP**O en Ment-TV. Producers, presentatoren van Radio 2, de leden van de raad van bestuur van VLAPO en Ment-TV en journalisten van diverse media stemden weer tot een shortlist binnen verschillende categorieën. In de categorie "Beste nummer gebracht door een zangeres" werd Laura Lynn bekroond voor Laat je hart slaan**. Dit lied, in een productie van Steve Willaert, is een vertaling door Peter Van Laet van de hit Let your love flow van The Bellamy Brothers. Hiermee stond Laura de 11de augustus 2018 op de 6de plaats in de Vlaamse Top 50.

Country

Vrijdag de 24ste augustus 2018 ligt Laura's nieuwe album in de winkel. Met "Country" heeft La Lynn gekozen voor een mix van country en ambiance, twaalf songs in het totaal en in het Nederlands gezongen! Zij had al gemerkt dat wanneer ze livenummers uit haar vorige album bracht er bij het publiek minder schwung inzat. Als voorloper van "Country" verscheen in april 2018 Ik trek het me niet aan geschreven door Kasey Chambers en Wim Soutaer en vier maanden later Laat je hart slaan, een vertaling door Peter Van Laet van Let your love flow van The Bellamy Brothers. Voor dit album kozen Laura en haar producer Steve Willaert voor een mix van absolute countryklassiekers en sfeervolle line dance nummers. Zo horen we onder meer Laura-versies van Rosegarden van Lynn Anderson en From this moment on van Shania Twain. Ze laat ons zelfs dansen op De Line Dance van Will Tura. Laura zelf is in de wolken met dit album: "Heel wat onvergetelijke nummers waarmee ieder van ons is opgegroeid vinden hun oorsprong in de country muziek. Daarom dat ik mijn favoriete liedjes uit het genre heb verzameld en in een eigen Laura Lynn-jasje heb gestoken. Het is een mix geworden van gezellige en warme liedjes, die bij velen van jullie mooie herinneringen zullen oproepen." Op vrijdag de 31ste augustus 2018 noteren we Laura met het album "Country" op één in de Ultratop Album 200.

Cruise Nostalgie

Vanaf 20 juli tot en met 2 september 2018 treedt Laura Lynn op in het kusttheater "'t Colisée" in Blankenberge met de show "Cruise Nostalgie". Zij deelt dan tijdens de weekends het podium met Jackie Lafon, David Vandyck en Koen Crucke.

Een nieuwe dag

Op vrijdag 27 mei ligt het nieuwe album van Laura Lynn in de winkel "Een nieuwe dag" en nieuw klinkt het album sowieso. “Er is een nieuwe Laura Lynn te horen op het album”, zegt Laura zelf. “Nu ik de handen in elkaar sla met Steve Willaert, mijn nieuwe producer, heb ik muziek op een heel andere manier leren kennen." De meest opvallende songs op dit album zijn een cover van Het is een nacht, je weet wel die monsterhit van Guus Meeuwis, Dokter Bernhard dat we nog kennen in de originele versie van Bonnie St. Claire die daar in 1976 in de Lage Landen een vette hit aan overhield en dat Laura op dit album in duet met Kürt Rogiers zingt. Het meest in het oor springend is wellicht haar akoestische versie van haar grote doorbraakhit Je hebt me 1000 maal belogen.

10 jaar op de planken

2015 wordt voor Laura een feestelijk jaar, want dan viert zij haar tienjarige carrière met vier jubileumconcerten: de tiende en elfde april en de vijfde en zesde augustus in het Kusttheater 't Colisée in Blankenberge.

Het platenlabel Top Act Music bracht op 23 maart 215 een feestelijke jubileumeditie van het album Jij en ik uit met bonusnummers en, speciaal voor de fans, een DVD met daarop o.a. videoclips en unieke tv-opnames van haar grote hits zoals Je bent de mooiste, Naar de kermis, Je hebt mij 1000 x belogen en de recente nummer 1-hits Diep in je ogen en We feesten heel de nacht.

Tegelijkertijd werd haar contract met Universal hernieuwd. Patrick Guns, general manager van Universal Music Belgium is dan ook erg trots wanneer hij Laura op vrijdag de vijfde juni 2015 een gouden exemplaar mag overhandigen voor méér dan tienduizend verkochte exemplaren van Jij en ik. Hij vertelde tijdens de persconferentie dat we van haar in de lente van 2016 een nieuw album mogen verwachten.

Soldier's of love

De zeven-, acht- en negenentwintigste maart en de derde en vierde april 2015 siert Laura Lynn de affiche van de tiende editie van het Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt. Als gimmick treedt Laura daar op aan de zijde van Nathalie Meskens en Tine Embrechts alias Trampo Lynn en Zeppe Lynn oftewel The Lynn Sisters.

Naar aanleiding daarvan verschijnt het album Soldiers of love met daarop tien covers van bekende meezingers, waaronder Eviva España, Laat de zon in je hart, Je bent niet hip, De allereerste keer en de single Soldiers of love. Voorts staan op de affiche van deze tiende editie Sam Gooris, Yves Segers, Willy Sommers, Sandra Kim, Luc Steeno en Christoff .

Aan stoppen denk ik nog lang niet. Ik doe mijn job liever dan ooit en ieder optreden is een feest!

Laura Lynn

We feesten heel de nacht

In een productie van David Vervoort brengt Laura in de zomer van 2014 een cover uit van Nur noch einmal schlafen van Anna-Maria Zimmermann op tekst van Cliff Vrancken. We feesten heel de nacht staat de zevenentwintigste september bij Radio 2 op drie in de Vlaamse Top Vijftig. Enkele maanden later pakt zij uit met het verrassende Dans. Weg is de typische schlager. Radio 2 pikt de single meteen op. De tweeëntwintigste november staat Laura er in de Vlaamse Top Vijftig mee op de zesde plaats.

Diep in je ogen

Laura zingt samen met Luc Steeno Diep in je ogen tijdens Hotel M.

Diep in je ogen

Haar jarenlange vriendschap met Luc Steeno onderstreept Laura wanneer zij de zevenentwintigste mei 2014 de single Diep in je ogen uitbrengt, een zomerse single met veel hitpotentieel. Bij de release vertelt Laura aan iedereen die het wil horen dat zij tijdens de zomermaanden samen met Luc vaak zal optreden op diverse Vlaamse podia en er zeker bij zal zijn tijdens de feesten rond zijn vijftigste verjaardag, de achtentwintigste juni van dat jaar. Zij weten dan nog niet dat er dubbel gefeest zal worden, want de zevende juni staan Luc en Laura met Diep in je ogen op één in de Vlaamse Top Tien en zullen daar een aantal weken blijven postvatten.

Jij en ik

Ten huize Lens-Lynn wordt het almaar drukker. De agenda's moeten voortdurend naast elkaar worden gelegd, want Matthias start anno 2013 met een solocarrière en lanceert in de maand augustus van dat jaar zijn album Matthias Lens met daarop hoofdzakelijk vertaalde covers van hits.

De achttiende april 2014 meldt haar platenfirma ARS met trots dat zij op één staat in de Vlaamse Top Tien met het nummer Jij en ik, een Nederlandstalige versie van Atemlos van Helene Fischer, de geschikte rode loper voor het nieuwe album.

Gewoon Sabrina

Ook al heet zij Laura Lynn, toch raakt het haar telkens als de fans haar met haar gewone naam Sabrina aanspreken. Dan voelt zij zich ook als persoon gewaardeerd en niet alleen als zangeres. Dat geeft een enorme boost aan haar zelfvertrouwen. In het begin van haar loopbaan was zij erg schuchter omdat je je dan voortdurend moet bewijzen. Nu beseft zij dat zij best trots mag zijn op wat zij gepresteerd heeft. Zij weet nu al dat, wanneer haar succes voorbij zal zijn, zij het daar heel moeilijk mee zal hebben om dat te verwerken, al zal zij zich niet te goed voelen om dan te gaan werken. Wat zij wel nog eens graag zou doen, is een eigen muziekprogramma presenteren. Met schlagermuziek, waarom niet iets in de stijl van haar collega Lindsay bij Ment TV.

De Schlagerkoningin

In de loop van 2013 beslist manager Ilia Beyers in samenspraak met haar platenfirma naar nieuw materiaal op zoek te gaan, want haar single Hup faldera, alweer een bewerking van een oeroude Duitse meezinger, doet het minder goed dan verwacht. Omdat Laura zowat het uithangbord van de Vlaamse schlager is geworden, prijkt zij in de maand april weer op de affiche van het Schlagerfestival in de Ethias Arena van Hasselt samen met haar collega's Lee Towers, Christoff , The Sunsets, Luc Steeno en Salim Seghers. In 2010 mag zij ook de affiche sieren van Rimpelrock in Kiewit-Hasselt, waar zij de elfde augustus 2013 opnieuw haar opwachting maakt, deze keer aan de zijde van Engelbert Humperdinck, Natalia, Jan Smit, Frank Galan, De Romeo's en Gérard Lenorman.

Maar met Vlaamse meisjes

Laura Lynn brengt Maar met Vlaamse meisjes live in Het Muziekcafé.

De kusjesdans

Laura Lynn zingt De kusjesdans live tijdens Het Muziekcafé op Radio 2.

Laura & The Sunsets

Het valt op dat, wanneer Laura aan anderen gekoppeld wordt, dat vaak resulteert in een zeer positieve eindscore. Waarom haar niet linken aan Matthias Lens, die sinds 2009 samen met Annelies Winten het accordeonduo The Sunsets vormde. In januari 2011 beslist Matthias echter solo te gaan nadat hij intussen een close vriendschap met Laura heeft gesloten. De vonken springen eraf in hun duet De kusjesdans, de elfde februari van dat jaar goed voor een eerste plaats in de Vlaamse hitlijsten.

Opnieuw wordt er bij producer Phil Sterman aangeklopt voor het volgende album, dat als titel Dat Goed Gevoel meekrijgt. Laura is intussen zwanger en wil dat ook op haar nieuwe album laten horen. Als eerstvolgende single daaruit wordt gekozen voor Maar met alle Vlaamse meisjes. Ook deze keer is het in de Vlaamse hitlijsten bingo, net als voor de daaropvolgende singles Parapapa en Wij vieren feest!. Covers liggen Laura altijd goed en blijken haar de nodige hits op te leveren, want hoe meer hits, hoe meer zij wordt gevraagd om op te treden.

Opvallend op haar album Dat Goed Gevoel is het liedje Eliana. Dat schrijven Lov Cook en Phil Sterman naar aanleiding van de geboorte van haar dochtertje Eliana, de negentiende september 2012. De trotse vader is Matthias Lens. Zij gaan in Ardooie wonen. Laura volgt de carrière van haar man van dan af op de voet.

Fietsen, lopen, stappen

Op tekst en muziek van Joris Devos en David Gailliaert mag zij in 2010 het Gordellied Fietsen, lopen, stappen afleveren. Dit is een heel andere Lynn dan we van haar gewoon zijn. Duidelijk gekozen om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken en een liedje dat wél bij Radio 2 welkom is.

Waar het publiek volop van geniet, is haar versie van Naar de kermis, dat zij samen met de in Vlaanderen razend populaire Romeo's opneemt. Twee weken mag zij in de maand februari van 2011 met hen boven aan de Vlaamse Top Tien postvatten.

Eindeloos

Omdat polonaises er altijd ingaan als gesneden koek, doet de single We dansen de zumba in de maand maart van 2010 wat ervan verwacht wordt en zit er ook deze keer voor Laura in de Vlaamse Top Tien een nummer één in. Een wat andere look en hoes, minder rooskleurig, maar met voorkeur voor zwart en donkerblauw siert het album Eindeloos, dat in het najaar van 2010 verschijnt. Sabrina staat vijf jaar op de planken als Laura Lynn en is al aan haar zesde album toe.

De covers krijgen niet meer de bovenhand, het merendeel van de liedjes wordt door Lov Cook en Phil Sterman aangereikt. Iedereen is tevreden over het eindresultaat. Het album belandt uiteindelijk op de vierde plaats in de Ultratop Album Vijftig. Qua singleresultaat worden er minder successen geboekt. Met jou samen leven belandt op single en vooral Wat heb jij met mij gedaan? vindt een gretig publiek, want ook deze keer zit er opnieuw een nummer één in.

In vuur en vlam

Vegas is de titel van de nieuwe show waarmee Laura in de maand januari van 2009 de affiche van de Lotto Arena inkleurt. Met het oog daarop zingt zij het liedje Las Vegas, maar daar zit geen echte hit in. Vrij snel volgt twee maanden later Oh wat een dag! op single, geschreven door Lov Cook en Phil Sterman, haar team van het eerste uur. Vijf weken na elkaar staat dat nummer boven aan de Vlaamse Top Tien. Op de hoes laat Laura aan de fans weten dat zij hoe langer hoe meer gaat beseffen dat zij zichzelf gelukkig mag prijzen dat zij liedjes mag zingen voor een publiek dat haar nu al sedert enkele jaren steunt.

In de lente van 2009 is er het album In vuur en vlam, dat niet zo'n sterk album blijkt te zijn als haar vorige. Een zevende plaats in de Ultratop Album Vijftig is de hoogste notering die er deze keer in zit.

Duetten

Na het singlesucces met Frans Bauer wordt er aan Emile Hartkamp, Frans' hitleverancier, gevraagd een twaalftal liedjes te schrijven, die uiteindelijk op de cd Duetten aanbelanden. Vier weken na elkaar staat de Duetten-cd in de loop van de maand mei 2008 boven aan de Ultratop Album Vijftig. Ook de single Als ik de lichtjes in jouw ogen zie uit dat album geraakt moeiteloos in de Vlaamse Top Tien. In Vlaanderen wordt er van dan af over het fenomeen Laura Lynn gesproken. Zij geeft aan het schlagergenre een enorme boost. Haar oudere collega's Willy Sommers, Bart Kaëll en Luc Steeno vinden hun derde hitadem terug en springen mee op de kar van het hernieuwde succes.

Kom dans met mij

Laura zingt samen met Frans Bauer Kom dans met mij in De Laatste Show.

Dans je de hele dag met mij

Laura zet swingend het nieuwe jaar in met Dans je de hele dag met mij.

Kom dans met mij

De tweede november stelt Laura het duet Kom dans met mij voor, ingezongen samen met Frans Bauer. Frans staat op dat moment zowel in Nederland als in Vlaanderen aan de top van zijn succes en die samenwerking mist natuurlijk haar uitwerking niet. Het duet Kom dans met mij is ook te horen op een luxe-editie van het album Goud die als limited edition in de maand november verschijnt met in het totaal zeven nieuwe nummers plus haar liveshow Betoverd als extraatje op dvd.

Om dat succes met Bauer in de Vlaamse Top Tien over te doen, wordt Al duurt de nacht tot morgenvroeg uitgebracht: zes weken na elkaar staan zij met hun tweetjes boven aan deVlaamse Top Tien te zingen dat het een lieve lust is. Vaker dan het haar lief is, krijgt Laura te horen dat zij haar succes ook in het buitenland moet uitproberen. Het blijkt iets moeilijker te zijn dan gedacht. De singles Je hebt me 1000 maal belogen, Casanova en Al duurt de nacht tot morgenvroeg worden bij onze noorderburen in 2006 en 2008 op single gereleaset, maar verder dan de tipparade geraakt Laura niet, voorlopig toch niet.

Laura Lynn interview in Zomer 2007

Laura Lynn geeft een interview over haar carrière in Zomer 2007.

Goud van hier

In de loop van de maand februari 2007 start Laura met haar tournee Betoverd. Iets later, de eenendertigste maart, staat zij op de planken van de Ethias Arena in Hasselt voor de tweede editie van het Schlagerfestival aan de zijde van Freddy Breck, Marianne Weber, Mieke en Koos Alberts. Het jaar voordien stond zij daar al te schitteren samen met Pierre Kartner, Jimmy Frey en Eddy Wally .

In de maand juni van 2007 is er het album Goud van Hier met daarop een rist bewerkingen van liedjes die in Vlaanderen al eerder een hit waren geweest: Blijf je bij mij van Roger Baeten, De laatste dans van Anja, Oempalapapero van Marva en Helikopter US Navy 66 van Samantha, om er een paar te noemen. Ook dit album is goed voor platina. In de Ultratop Album Vijftig staat de cd twee weken na elkaar op één. Laura vindt het belangrijk dat zij de fans kan blijven verbazen, vandaar die idee eenmalig een conceptalbum op te nemen rond bekende liedjes van bij ons. Ook al is het album een voltreffer, er wordt beslist er geen vervolg aan te breien.

Aan de pers laat Laura openhartig weten dat aan haar vierjarige relatie met Tonnie een einde is gekomen. In stilte is zij er kapot van. Laura besliste intussen ook het qua optredens wat rustiger aan te doen en intensief zangles te gaan volgen om op die manier haar stem wat te sparen, want door de vele optredens kreeg die stem het de maanden voordien vaak hard te verduren.

Van haar livetour Betoverd wordt een dvd op de markt gebracht. Die dvd wordt door Story bij een van hun septemberedities aangeboden en toont de liveopname van het concert dat zij de tweeëntwintigste juni in de Zuiderkroon had ingeblikt.

Voor jou

Op zoek naar een stevige hit bij ons bewerkt Phil Sterman de Duitse schlager Arrivederci Hans, ooit een hit in de versie van Rita Pavone. Moeiteloos zit er ook deze keer weer een nummer één in en dat negen weken na elkaar in zomer van 2006. Voor de hand liggend wordt deze single de trekker van het tweede album Voor jou.

Omdat Laura in de pers qua populariteit nogal eens met Marva vergeleken wordt, komt haar platenfirma op de idee haar aan Marva te koppelen in een remake van de hit Rode rozen in de sneeuw. Voorts staat op het album de opgewekte schlager Vlinders in je buik, niet te verwarren met die gelijknamige hit van Mieke. Op de B-kant zingt Laura voor de aardigheid met haar moeder in duet Niemand laat zijn eigen kind alleen, dat bij ons in de Lage Landen eerder een hit werd in de versie van Willy en Willeke Alberti. Ook al reageert het publiek erg enthousiast op dit nummer, toch zal daar de eerstkomende jaren geen vervolg op komen.

In de maand mei ligt het album Voor jou in de winkel. Vooraf zijn er al vijfendertigduizend exemplaren besteld, bij de voorstelling al goed voor een platina exemplaar. Opnieuw zit er een eerste plaats in de Ultratop Album Vijftig in en dat zes opeenvolgende weken. De cd-strook Jij bent de mooiste, geschreven door Jacques Verburgt en Raymond Felix, bekend van de hits die zij voor Sha-Na schreven, levert haar op single alweer een nummer één op in de Vlaamse Top Tien.

Arrivederci Hans

Laura stelt haar nieuwe single voor, Arrivederci Hans. De Rode Loper is op post!

Jy het my duisend maal belowe

Minister Geert Bourgeois praat met Laura de vierde januari 2006 in het Radio 1-programma Wilde Geruchten en laat zijn sympathie voor haar blijken. Er wordt vrij snel gewerkt aan een album voor de Zuid-Afrikaanse markt en Laura neemt met zangeres Nadine, die in Zuid-Afrika al jaren een gevierde ster is, een duet op. Om promotie te voeren voor haar Zuid-Afrikaanse cd Dromen, trekt Laura in de maand juli 2006 naar Zuid-Afrika. Op dat album dus het duet To all the guys I loved before, dat zij met Nadine had ingezongen, en voorts liedjes als Jy het my duisend maal belowe, Jy laat die wolke verdwyn, Stille drome en Elke nag, enkele hits dus in het Afrikaans gezongen. Dat Zuid-Afrika zal echter bij de ene poging blijven, want Laura heeft het in Vlaanderen zo druk dat dit project naar de achtergrond verdwijnt.

Mijn droom

Toen aan Laura Lynn in 2006 gevraagd werd of zij wilde meewerken aan haar biografie, schrok zij even, want zij was toen nog geen dertig. Enkele maanden later lag Mijn Droom in de winkel dankzij uitgeverij Kramat. De eerste pagina's van het boek worden gesierd door een voorwoord door minister Geert Bourgeois, die haar de verdienste toeschrijft, voor een groot deel dan toch, dat het Vlaamse levenslied dankzij haar nog altijd leeft. Hij drukt zijn onbegrip uit over het feit dat er nog altijd mensen zijn die misprijzend op de schlager neerkijken. De minister steekt dan ook in de media niet onder stoelen of banken dat hij vanaf het eerste uur fan van Laura Lynn was. Hij hoopt dat zij veel artiesten mag blijven inspireren zodat wij weer wat trotser op ons Vlaams muzikaal talent zullen worden.

Jij doet de wolken verdwijnen

Dat succes kwam vrij plots, Laura kende geen minuut rust meer, de media eisten haar volledig op en zij geraakt over haar toeren, slaapt te weinig en krijgt met anorexia te maken. Maar zij wordt goed omringd. De kick van het succes waar zij al die jaren van gedroomd heeft, is een zoete troost in deze hectische periode.

Samen met producer Phil Sterman wordt gedokterd aan een opvolger voor Je hebt me 1000 maal bedrogen. Die schrijft hij samen met zijn echtgenote Lieve: Jij doet de wolken verdwijnen, waarmee zij aantonen dat zij precies aanvoelen welke richting zij met Laura uit willen. Het schlagergehalte blijft behouden. Bij ons zit er een regelrechte nummer één in en ook Nederland reageert, want zij is daar te gast tijdens een van de afleveringen van TROS Muziekfeest op het Plein.

Dromen

Label ARS weet dat er snel een album voorradig moet zijn en gaat op zoek naar twaalf geschikte nummers voor het album Dromen. Pierre Kartner mag het liedje Casanova aanreiken, op tekst van Benny Neyman is er de vertaling van Lost without your love, voorts ook Alleen is maar alleen en de Duitse hit Stimmen im Wind van Juliane Werding wordt Liever alleen.

Tot ieders verbazing klimt dit album snel naar top van de Ultratop Album Vijftig. Veertigduizend exemplaren vinden hun weg naar de Vlaamse huiskamers met als kers op de taart een platina plaat. Omdat Radio 2 moeilijk achterwege kan blijven, belonen zij tijdens Zomerhit in 2005 Laura met de prijs Hype van het Jaar. Op het album Dromen staat ook het liedje Stille dromen, geschreven door Patrick Van Dijk en Maurice Van Den Langenberg, dat zij inzingt samen met het kinderkoor De Wielewaaltjes. Op single wordt dit eveneens een dikke hit.

Laura steekt veel op van de zanglessen die zij van Wilfried Van Beveren krijgt. Op het einde van 2005 wordt er in een beperkte oplage een limited edition van de cd Dromen uitgebracht met daarop twee nieuwe nummers, Zonder jou en Een antwoord op mijn vraag, een nieuwe versie van Stille dromen en de Laura Lynn Special staat op een extra dvd. Opnieuw schittert het album op één in de Ultratop Album Vijftig. Uiteindelijk zullen van beide edities negentigduizend exemplaren over de toonbank gaan, wat Laura dubbel platina oplevert.

Je hebt me 1000 maal belogen

Op de Showbizzschool had Sabrina Filip D'haeze leren kennen, die iets later de groep Swoop opricht. Hun manager is Patrick Vandewattijne. Hij weet dat Sabrina zingt en vraagt haar of ze niet eens een liedje in het Nederlands wil opnemen. Maar verder dan die vraag en een antwoord geraken zij niet. Er wordt wel voor een artiestennaam gekozen. Eerst gaat de voorkeur uit naar Lynn, maar dat vindt Sabrina iets té kort en bondig en dus wordt haar artiestennaam verlengd tot Laura Lynn.

Iets later pikt Patrick opnieuw de rode draad en de vraag op, trekt met Sabrina naar de studio en blikt er een demootje in. Hij laat haar ook in het voorprogramma van Swoop optreden om wat meer ervaring op te doen. Met die demo van het nummer Je hebt me 1000 maal belogen, origineel op plaat gezet door Andrea Berg als Du hast mich tausendmal belogen, stapt Patrick naar die andere Patrick die belangrijk in het leven van Sabrina zal worden, Patrick Busschots, eigenaar van het ARS-label.

Na de eerste noot voelt Busschots dat hier goud in zit. Je hebt me 1000 maal belogen wordt binnen de kortste keren een nummer één in de Vlaamse Top Tien in de maand april van 2005 en zal zo'n zesendertig weken na elkaar daarin genoteerd blijven, waarvan twaalf weken na elkaar op één. Goud is de logische bekroning. In de Ultra Top Vijftig zit er de negende april een tweede op plaats in. Laura moet er wel tegen kunnen dat de nationale zenders, met voorop Radio 2, haar in het begin negeren. Stilaan wordt toch toegegeven, want om dat immense succes kan zelfs de VRT niet heen. Binnen de kortste keren wordt zij ook de Vlaamse lieveling in Tien om te Zien bij VTM.

Solo

Wanneer de moeder van Didier Feys in 1999 overlijdt, trekt hij een streep onder zijn carrière. Sabrina timmert van dan af in haar eentje aan de weg. Er worden in de loop van de jaren negentig solosingletjes ingeblikt zoals Voor mij ben jij de top en in 1993 het dancegetinte Help, ik sta in brand. Wil je op zoek naar die plaatjes, zoek dan onder de naam Sabrina. Om aan wat extra geld te geraken, gaat Sabrina als rekkenvulster werken in een modezaak. Zij vrolijkt die job wat op door ook de etalages te decoreren. Van 1999 tot 2004 blijft Sabrina in die shop werkzaam. In 2002 leert zij haar boezemvriendje Tonnie kennen.

Hein Didioffzky

Het mag misschien vreemd lijken, maar na haar opleiding kiest Sabrina ervoor in het playbackcircuit te stappen, eerst als een blauwdruk van Madonna, later van haar nieuwe idool Petra. Zij gaat ook stilaan zelf zingen met een voorkeur voor Vlaamse liedjes, want die taal ligt haar het meest na aan het hart.

Zij wordt samen met haar vriendin danseres bij Hein Didioffzky, een neef van haar moeder, die met liedjes als Olé! Ola!, Dank u wel en Linda luid genoeg van zich liet horen. Hij zal nadien ook plaatjes opnemen onder zijn echte naam Didier Feys. Samen met hem is Sabrina te horen in het nummer Love Train, dat in 1992 op single verschijnt. Dance is dan al wat de klok slaat. Het succes blijft echter uit. Haar agenda staat behoorlijk vol, reden tot klagen is er dus niet. Hopen op een hit is er al lang niet meer bij.

De Showbizzschool

Muziek is intussen almaar belangrijker in haar leven geworden. Zij heeft één idool dat zij trouw volgt, Bart Kaëll . Zij is zelfs dolverliefd op hem. Vooral zijn liedjes Zeil je voor het eerst en De Marie-Louise spreken haar enorm aan. Sabrina wil zelf koste wat het kost artieste worden. Pépé, mama's vader, heeft jarenlang een orkest gehad en Sabrina mag vaak mee naar zijn optredens. Mama is trouwens zelf ooit zangeres geweest bij The Kristo Stars. Zij werd in die tijd speels de Corry Konings van Ardooie genoemd.

Na lang zagen mag Sabrina van haar ouders naar de Showbizzschool in Oostende, waar zij de lesuren deelt met Christoff , Filip D'haeze, Niels William, Vanessa Chinitor en Gunther Levi. Veel steekt zij op van haar favoriete leraren Jan Decleir en Ignace. Sabrina blijft drie jaar attent en intens alle lessen volgen en keert na een degelijke opleiding naar huis terug, al zal zij de jaren nadien spijt hebben dat zij geen echt diploma op zak heeft.

Op de schoolbanken

Op school is Sabrina geen hoogvlieger, eerder een geslaagde middelmaat met een afkeer voor wiskunde en een absolute voorkeur voor godsdienst. Ook gaat zij helemaal op in muziek. Dat vak kan haar bekoren als geen ander. Wanneer zij twaalf is, stapt zij over naar de nonnetjes Kindsheid Jesu in Ardooie, maar al snel heeft Sabrina door dat dit niet haar ding is en houdt ze het daar na twee jaar voor bekeken. Aan het Sint-Jozefsinstituut in Tielt gaat zij de afdeling haartooi volgen. Mama is kapster en Sabrina lijkt dat ook wel leuk te vinden.

Haar jeugd

Voor de hand liggend ging Sabrina naar de kleuterschool in Ardooie. Zij weet nog goed dat zij graag in haar eentje speelde, veel vriendinnetjes had zij in die tijd niet. Na de kleuterafdeling stapt Sabrina over naar de rijksschool in Ardooie, maar na een jaartje houdt ze het daar voor bekeken en stapt over naar de gemeenteschool. Omdat mama druk bezig was als kapster, werd Sabrina voor een groot deel opgevoed door de meter van haar moeder, haar lievelingsoma, mémé genoemd. Toen zij nog op de lagere school zat, die vlak tegenover het huis van haar oma lag, kon zij vanuit de klas mémé in haar huis zien klussen en, als het even kon, zwaaiden zij door het raam naar elkaar.

Tussen papa en mama botert het na een tijdje niet meer zo goed. Zij besluiten te scheiden. Sabrina is zeven wanneer zij uit elkaar gaan. Zij gaat samen met mama bij mémé inwonen. De band met haar vader blijft zij onderhouden. Na de scheiding wordt Sabrina een echte plantrekker die snel haar nieuwe draai vindt.

Laura Lynn wordt geboren

Laura werd door de huisarts aangekondigd als een jongen, daar durfde hij heel veel op te verwedden. Groot bleek de verrassing toen de achttiende juni 1976 Sabrina Tack in Ardooie in de wieg lag. Mama was maar wat blij met een dochter.