La Esterella

Tegenslag

De ster van La Esterella mocht dan schitteren, de gezondheid van Charly begon te tanen. Een dokter stelde keelkanker vast. Charly verblijft een tijdje in het Sint-Rafaëlziekenhuis in Leuven. Esther zet haar optredens op een lager pitje om zo veel mogelijk bij het ziekbed van haar man te kunnen blijven. Ook Esther moet in die periode een zware operatie ondergaan. Maar ze herstelt vrij snel. Pinkstermaandag de elfde juni 1962 overlijdt Charly in de Eeuwfeestkliniek in het gezelschap van zijn grootste liefde. De wereld van La Esterella stort in elkaar.

Ze ziet het niet meer zitten om te zingen en gaat als secretaresse bij een verzekeringsmaatschappij voor de scheepvaart aan de slag. Na een tijdje sluit ze vriendschap met Victor Van Buel, die in 1968 zijn vrouw had verloren. De achttiende augustus 1970 treedt ze met hem in het huwelijk. Met de vedette La Esterella wil Victor niets te maken hebben.

De zesde november 1974 sterft haar vader op honderdjarige leeftijd. Haar moeder had ze op oudejaar 1966 al verloren. Verdriet blijft haar niet gespaard. Haar tweede man overlijdt de achttiende november 1980 aan een longtumor. Victor had nog kunnen meemaken dat de platenfirma van La Esterella de voorbije jaren op vraag van haar talrijke fans een aantal elpees had uitgebracht met daarop reeds eerder opgenomen materiaal. Zin in nieuwe liedjes opnemen of optreden had ze niet meer. Daar vond ze het nu te laat voor.