Koen Crucke

Van nu af aan

In de nasleep daarvan versiert Jan voor Koen een platencontract bij de major EMI, waar Jean Blaute als producer werd aangewezen om een album met Koen in te blikken. Nu eens geen klassieke liedjes, maar songs geschreven door Bart Peeters , Hugo Matthysen, Johan Verminnen en Eric Melaerts. Er zou eerst een single op de markt worden gebracht, het door Bart Peeters geschreven Vrolijk kerstfeest. Tijdens de opname werd Koen bijgestaan door het Haagenkoor uit Mariakerke bij Gent. Het nummer werd over de radio grijsgedraaid. Koen werd zelfs door VTM uitgenodigd om op te treden in Tien om te Zien.

Op het album Van nu af aan staat ook een liedje op tekst van Hugo Claus. Uit twaalf sonnetten van hem, die hij aan Jan had aangeboden, gingen Jan en Koen de weken nadien eentje uitkiezen dat zij samen met Jean Blaute op muziek zouden zetten. September 1990 ligt het liedje samen met de rest van het album in de winkel. Van nu af aan wordt het themalied van de VTM-actie Levenslijn 1991. Er worden meer dan honderduizend exemplaren verkocht. Het jaar voordien had het nummer al de Hittentittrofee gekregen van Radio 2 Omroep Brabant voor de beste Nederlandstalige single van dat jaar.

Nog zo'n opvallend en veel gedraaid nummer uit het album werd Blijven drijven van Hugo Matthysen. Die singletjes belandden dan wel niet in de Vlaamse Top Tien, maar Koen werd wel stilaan een gevierde en graag geziene gast bij de Vlaamse media.