Koen Crucke

Opera

Er komt een tweede single: Jij bent de zon in mijn leven en Blijf toch steeds bij mij, beide geschreven door Rudy Steyaert. Op aanraden van Rudy trekt Koen, net als hij, naar het conservatorium om daar notenleer te gaan volgen. Het werd zo druk voor Koen, dat hij stopte met zijn kappersopleiding. Pa en ma gingen ermee akkoord.

Koen begon almaar vaker op te treden, tot soms vijfmaal per week, en dat samen met het Novelty Combo. Aan de muziekacademie in Gentbrugge gaat Koen zangles volgen bij Marie Liétard en in Gent bij mevrouw Vanderieck, een trouwe bezoekster van de Gentse Opera. Marie Liétard kwam af en toe naar de optredens van Koen kijken en merkte op dat hij aardig overweg kon met de hits van Luis Mariano. Zij vindt dat zingen van Koen in die tavernes maar tijdverspilling en spoort hem aan om aan de auditie mee te doen in het koor van de Gentse Opera, want daar waren ze op zoek naar enkele tenoren. Op zijn zestiende zingt hij het Wolgalied en Immer nur Lächeln. Hij slaagt en mag meezingen.

Tijdens het seizoen 1968-1969 maakt Koen zijn debuut in de Gentse Opera. Zijn eerste belangrijke productie was Il trovatore van Giuseppe Verdi in een regie van Charles Janssens. Twee zinnen zingen, dat was alles, maar het was een begin als solist. Met zijn ouders en zus Mieke in de zaal was het voor Koen gieren van de zenuwen, maar het lukte best aardig.