Koen Crucke

Novelty Combo

Op zekere dag komt Koen in contact met het Novelty Combo onder leiding van accordeonist Marcel De Backer. Zij traden vaak op in tavernes en begeleidden onder anderen Lily Castel en Tony Corsari. Koen wordt de vaste zanger van het combo. Het Duo Disney wordt opgedoekt.

Na een halfjaar had Koen samen met dit combo een repertoire van honderdtwintig liedjes opgebouwd. Zij traden soms tot twee keer per weekend live op. Samen met het Novelty Combo neemt Koen in 1967 zijn eerste plaatje op in de Decca Studio op de Jetsesteenweg in Brussel. Rudy Steyaert, de basgitarist van het combo, had het nummer Dromer geschreven met op de B-kant 't Is zo mooi verliefd te zijn. In Gent werd het plaatje vaak gedraaid door de Radiodistributie.

Koen had in die periode een relatie met een zekere Monique uit Gent. Na enkele maanden zette hij er echter een punt achter omdat hij voelde dat die relatie niet vlotte, die strookte niet met zijn natuurlijke geaardheid. Hij stelde intussen ook vast dat hij almaar beter in de markt lag bij de wat oudere dames die hem als fans op handen droegen. Voor velen werd hij een soort gedroomde schoonzoon. Zijn haast fysieke aaibaarheidsfactor lag vrij hoog, of hij die vrouwelijke aandacht nu fijn vond of niet.