K3

Delen S
Opgericht in Hamme
op 1 januari 1998
Bekijk DiscografiesLees Biografie
K3 is niet alleen een sprookje voor ons, maar een sprookje voor iedereen!
Voor alle generaties

Julia Boschman

De kogel is door de kerk. De nieuwe K3 is een feit. De Nederlandse Julia Boschman volgt Klaasje Meijer op bij de populaire meidengroep K3. Zij zal samen met Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen het format van Studio 100 voortzetten. De nieuwe K3-zangeres werd op zaterdag de 27ste november 2021 verkozen tijdens een liveshow op VTM waarin zowel de tv-kijkers als een vakjury konden stemmen. Uit de laatste twee overgebleven kandidaten kozen Marthe en Hanne uiteindelijk Julia. “Ik kan niets zeggen. Dromen komen uit.” Dat was het enige wat zij kon uitbrengen toen Marthe en Hanne haar aanduidden als winnares van de wedstrijd. De eerste single van het nieuwe trio wordt Waterval.

K2 zoekt K3

Zaterdag de 11de september 2011 start VTM met "K2 zoekt K3". Na het vertrek van Klaasje Meijer gaan Marthe en Hanne op zoek naar een nieuwe collega. Zij worden daarbij geholpen door de "hoor-jury", bestaande uit Natalia en Samantha Steenwijk, die de kandidaten op hun zangkwaliteiten beoordelen, en de "zie-jury". Het is namelijk de taak van Gordon en Ingeborg de visuele impact van de deelnemers te quoteren. De "publieks-jury" bestaat uit honderd willekeurige Nederlanders en Vlamingen. De kandidaten kunnen via de Golden Seats een plaatsje bemachtigen in de studioshows. Het geheel wordt aan mekaar gepraat door Kürt Rogiers en Tooske Ragas.

Miguel Wiels stopt als liedjesschrijver van K3

'n Mijlpaal, dat wel, maar toch eentje met een wat jammere bijsmaak. De 5de mei 2021 laat Miguel Wiels weten dat hij na 23 jaar trouwe dienst, een punt wil zetten achter zijn carrière als liedjesleverancier van K3. Samen met Peter Gillis en Alain Vande Putte schreef hij sinds de oprichting van het trio in 1998 zo'n 248 liedjes en 22 albums. Heya Mama blijft nog altijd zijn favoriete K3-hit. Gert Verhulst liet intussen weten dat Alain en Peter al druk bezig zijn met het volgende K3-album dat binnen afzienbare tijd zal gereleaset worden. Wiels gaat voortaan nauwer samenwerken met Niels Destadsbader en blijft actief als bandleider, onder meer voor de Nederlandse televisie. Hij kijkt er trouwens gretig naar uit in de nabije toekomst liedjes te mogen schrijven zonder rekening te hoeven houden met een strak omlijnd format, wat bij K3 al die jaren het geval was.

Klaasje Meijer verlaat K3

Dinsdag de 9de februari 2021 laat Klaasje Meijer tijdens een persconferentie weten dat ze vanaf het najaar geen deel meer zal uitmaken van K3. Ze staat met graagte binnen de groep haar plaats af aan iemand anders zodat zij een nieuwe weg kan inslaan. De 25-jarige zangeres wil namelijk haar carrière en haar leven op een andere manier invullen. Ze is echter niet van plan te stoppen met zingen. Via de sociale media zal ze haar fans daarover in de toekomst tijdig inlichten

Hanne in het huwelijksbootje

De 31ste december 2020 lezen we onder meer in "Gazet van Antwerpen" dat Hanne Verbruggen, de Mechelse zangeres van K3, getrouwd is met haar vriend Jorn. Dat maakte ze zelf bekend op Instagram. “Ik dacht oprecht dat een weergave van 2020 enkel uit foto’s van mezelf in de zetel zou bestaan, maar niets is minder waar!”, aldus Hanne. De bijbehorende foto maakt duidelijk waar de Mechelse op doelt: ze is blijkbaar in het diepste geheim getrouwd met haar vriend Jorn. Het is niet duidelijk wanneer het koppel effectief in het huwelijksbootje stapte: ze waren al twee jaar verloofd, maar de plannen voor het huwelijk leken door corona even op de lange baan geschoven. Niet dus...

Dans van de Farao

Niet geschikt voor bijgelovigen, maar vrijdag de 13de november 2020 verschijnt het nieuwe studio-album "Dans van de Farao" van K3 met daarop 12 superleuke liedjes, waarvan de helft uit de nieuwe K3-film die als alles vlot verloopt half december in première gaat! Het album bevat onder meer de singles Bubbel en Bikini vol zand. Om de fans extra te plezieren, maak je bij aankoop van de cd kans op leuke prijzen. Zit er een Golden Ticket bij de cd dan kan je een Meet & Greet met K3 versieren of een van de andere mooie prijzen. Door de corona-maatregelen verliepen de opnames anders dan gewoonlijk. "Normaal staan we met zijn drieën samen naast elkaar in de studio. Dat kon en mocht deze keer niet", zegt Hanne. "We hebben dus alles elk apart moeten inzingen. Dat was heel vreemd. Marthe mocht als eerste de liedjes opnemen. Ik kon haar stem dus al horen tijdens het inzingen, Klaasje hoorde ons allebei. Maar ik miste vooral het lachen en het samen zijn. We bellen elkaar wel veel en organiseren zoom-meetings maar dat is toch niet hetzelfde."

Bikini Vol Zand

Geen wereldschokkend nieuws, alleen wel de moeite waard om in deze coronatijd als een mijlpaal te duiden, want vrijdag de 12de juni 2020 pakken Marthe, Klaasje en Hanne uit met de nieuwe K3-zomersingle Bikini Vol Zand. Wat maakt die release nu anders dan gewoonlijk? Wel, bij deze nieuwe single hoort ook een videoclip en die werd volledig coronaproof en met respect voor alle veiligheidsmaatregelen gedraaid. In deze clip zitten ook de favoriete vakantiefoto's die de fans konden insturen. Zo worden er mooie herinneringen opgehaald van vroeger, maar tegelijk blikt K3 ook vooruit naar de mooie tijden ons sowieso nog te wachten staan. Uit méér dan zevenduizend ingestuurde foto's werd een selectie gemaakt. En wie weet, duik jij vereeuwigd in hun vakantieclip op!

Handjes wassen

Niet dat we het coronavirus een mijlpaal gunnen, maar in het geval van K3 kunnen we er niet omheen. Naar aanleiding van de coronacrisis heeft K3 een nieuwe versie opgenomen van Handjes draaien uit 2010. In de aangepaste versie nummer Handjes wassen willen zij dat iedereen zijn of haar handen wast. Ze voegden het woord bij de daad in een videoclip waarbij ze alle drie, met respect voor “social distancing”, thuis het liedje zingen en ook tonen hoe ze hun handen wassen. K3 wil op een toffe manier die boodschap tot bij de kinderen brengen. Hoe houden de dames zich intussen bezig? Wel Hanne is begonnen aan een online kookshow. Ze maakte al een kaastaart, confituur en haverpannenkoekjes, maar ze levert nog niet aan huis. Marthe zit op "TikTok" waar ze mysterieuze filmpjes maakt met magische trucjes. Klaasje doet aan work-outs en zette kortelings een video online. Ze wil daarbij de mensen aanmoedigen om in deze tijden te blijven sporten.

Eerste vinylplaat

Eerder voor de papa's en de mama's bedoeld én omdat de commerciële bal moet blijven rollen, verschijnt K3 voor de eerste keer op vinyl. De 6de maart 2020 is er de langspeler "K3 Toppers" en kan er met de steun van de platendraaier meegezongen worden met hits als Heyah mama, Mamasé, Oma's aan de top, Teleromeo enz. Uiteraard is deze K3-productie een hebbeding voor de vele fans die de plaat sowieso in hun collectie willen hebben. Verzamelaars, waar wachten jullie nog op?

Dromen

Vrijdag de 15de november 2019 presenteren Klaasje, Hanne en Marthe de nieuwe K3-cd "Dromen". In het totaal twaalf liedjes, waarvan er vier het voorbije jaar reeds op single werden uitgebracht, waaronder Land van de regenboog en Gigi. Volgens Klaasje is het openingsnummer van het album Altijd blijven dromen een ode aan de onschuld en de fantasie, een pleidooi om doorheen het leven een kindse verwondering en enthousiasme te behouden. K3 brengt in De Held een ode aan de papa's, mama's, opa's en oma's die ooit reuzesterk en onsterfelijk leken te zijn, maar die stilaan ouder worden en uiteindelijk wegglippen uit dit leven. Opvallend op dit album is het nummer Zo een liedje met daarin de grootste hits van de groep van de voorbije twintig jaar verwerkt. Om het album te lanceren, trok K3 bij de release naar 3 scholen, geselecteerd uit 900 kandidaten. Uitkijken naar een gouden plaat hoeft K3 niet meer, want het album was van bij de lancering meteen goed voor goud! Vanaf begin 2020 gaat de tournee "Dromen" van start. De fans kunnen thuis alvast de nieuwe liedjes instuderen.

Record op YouTube

De 6de augustus 2019 meldt K3 dat ze er prat op mogen gaan dat 10.000 luchtballonnen intussen op YouTube het meest bekeken Nederlandstalige nummer van een Belgische artiest is. Die hitsingle werd in 2015 in de nieuwe K3-bezetting uitgebracht en werd intussen op YouTube méér dan 30 miljoen keer bekeken, een absoluut record. Hanne, Marthe en Klaasje vieren trouwens al een paar dagen feest. Afgelopen weekeinde kregen zij een gouden ticket voor honderdduizend bezoekers voor de "20 jaar K3"-tournee. Het is tevens precies twee decennia geleden dat K3 doorbrak met Heyah Mama, wat gevierd wordt met een uitgebreid verjaardagsconcert. Na shows in België is vanaf eind augustus ook Nederland aan de beurt.

20 jaar K3

Van de 6de tot en met de 21ste april 2019 brengen Marthe, Klaasje en Hanne in het "Studio 100 Pop Up Theater" te Puurs de speltakelshow "20 jaar K3". Tijdens deze anderhalf uur durende show passeren alle bekende K3-hits de revue: van Heayah Mama tot en met Roller Disco. "Met de oudere nummers zijn wij als kind opgegroeid. Het is 'n apart gevoel om die nu in deze verjaardagsshow te brengen", aldus Marthe. Opvallend is dat tijdens de show acht ledschermen over het podium heen-en-weer rijden en de toeschouwers over een hoofdtelefoon beschikken zodat ze alles tot in het kleinste details kunnen horen en vooral meezingen.

De Eregalerij

Tijdens de show "De Eregalerij" van Radio 2 en Sabam for Culture op donderdag de 21ste maart 2019 in het Casino Cursaal van Oostende wordt een muzikale ode gebracht aan Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte, de muzikale genieën achter K3. 
"De muziekmakers krijgen deze bekroning voor hun grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek", aldus de jury van De Eregalerij. Uiteraard zijn de heren in de wolken. Volgens Miguel Wiels hebben ze in hun liedjes de voorbije 20 jaar een geheel eigen taaltje ontwikkeld. Alain Vande Putte is ervan overtuigd dat, ondanks hun ervaring, een hitformule niet bestaat. "De keren dat we de diverse eigenschappen van eerdere hits in onze blender hadden gestopt, haalde Gert Verhulst ze er meteen weer uit omdat ze volgens hem te weinig ziel hadden." En hebben de heren ook favorieten? Volgens Peter Gillis is zijn persoonlijke topdrie in stijgende lijn: Heyah mama, Oya Lélé en 10.000 luchtballonnen.

Roller Disco - de strip

Zoals de ouden zongen, piepen de jongen. In een vorig leven lanceerde K3 in 1999 het stripverhaal "K3 x 2". Woensdag de 21ste november 2018 brengt de Standaard Uitgeverij een nieuw verhaal in stripvorm op de markt "Roller Disco" naar het gelijknamige tv-programma en hun nieuwste album. De tekenpen is vanaf nu in handen van Dirk Stallaert. In deze strip gooit K3 alles in de strijd om hun disco te redden van een duister figuur. Die wil de "Roller Disco" sluiten, maar dat laten Marthe, Klaasje en Hanne niet zomaar gebeuren. In een spannende reis tegen de tijd zetten zij alles op alles om de "Roller Disco" te redden. En ja hoor, ook de figuur die Jacques Vermeire in de tv-reeks vertolkt, zal in de stripreeks opduiken.

Roller disco

Vrijdag de 16de november 2018: de geboorte van het nieuwe K3-album "Roller Disco", het vierde op rij. De nieuwe K3 is inmiddels goed voor méér dan een half miljoen verkochte exemplaren én een speciale award. Zaterdag de 21ste november noteren we K3 met hun nieuwe album op 1 in de Ultratop Album 200. Op "Roller Disco" springen naast de nummers Whoppa! en Luka Luka vooral Liefde geeft je vleugels, La la later en Mooier dan je denkt in het oor. Dat laatste is een zachte ballad met een boodschap van hoop. "Het is mijn favoriete nummer op het album", vertelt Klaasje. "Ik kan me het moment nog goed herinneren waarop componist Alain Vande Putte het nummer voor het eerst voor ons speelde. We waren op teamweekend in de Ardennen toen hij plots zijn gitaar bovenhaalde en begon te zingen. We waren meteen verkocht." De 21ste maart verscheen Whoppa! reeds op single waarmee K3 in de Vlaamse Top 50 de 19de plaats bereikte. Vijf plaatsen hoger geraakten ze de 14de augustus met Luka Luka. Roller Disco, eveneens een nummer geschreven door Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte, belandde niet in de Vlaamse Top 50, een bewijs dat K3 het vooral moet hebben van hun albumverkoop.

Roller disco

Woensdag de 31ste oktober 2018 gaat op VTMKAZOOM "Roller Disco" van K3 in première. Het is de eerste fictiereeks waarin Hanne, Marthe en Klaasje optreden. In "K3 Roller Disco" staan de meisjes van K3 voor een uitdaging van formaat: ze gaan namelijk samen een rollerdisco uitbaten. Marthe verzorgt de bar, Hanne is verantwoordelijk voor het verhuur van de rolschaatsen en Klaasje is redder in nood op de rolschaatsbaan. Buurman Marcel, alias Jacques Vermeire, springt af en toe binnen en zorgt er naar goede gewoonte voor dat niet alles op wieltjes loopt. Dj Guus oftewel Samir Hassan draait de plaatjes in de rollerdisco. In hun discotheek verwachten ze de komende weken onder anderen Gunther Levi, Andy Peelman, Sean Dhondt, Dina Tersago en Sven De Ridder die in de rol van chef-kok een etentje op rollende tafels organiseert. Maar opgelet, niet alles gaat zonder slag of stoot.

Vlinderland

Van 17 maart tot 20 mei 2018 toert K3 met hun nieuwe show. Daarin passeren alle recente liedjes, alsook een hoop oude hits, de revue. Als rode draad loopt er tijdens de show uiteraard ook een leuk verhaal. Koningin Viola komt K3 uitnodigen om op te treden tijdens het grote nectaroogstfeest in Vlinderland. Mottige Mot maakt echter van haar afwezigheid gebruik om de vlinders te bevriezen en de macht over te nemen in Vlinderland. Uiteraard laten Hanne, Klaasje en Marthe dit niet zomaar gebeuren en zij binden de strijd aan met Mottige Mot. Het wordt een gigantische uitdaging, want Mottige Mot stuurt drie grote natuurkrachten op hen af. K3 toont ook hun extra kunnen. Zo binden zij de rolschaatsen aan en speelt Klaasje live op de dwarsfluit. In Vlaanderen alleen al staan tachtig voorstellingen op het getouw.

Love cruise

Vrijdag de 17de november 2017 ligt het nieuwe album Love Cruise van K3 in de winkel. In voorverkoop gingen er in de Benelux inmiddels al méér dan honderdduizend exemplaren van over de toonbank. Klaasje, Marthe en Hanne zijn trots op hun plaat, vooral omdat ze deze keer méér inspraak kregen: "Op onze eerste cd was alle muziek vooraf al opgenomen, tot de achtergrondzang toe. Nu was er meer een wisselwerking. We kregen een ruwe demo en mochten feedback geven waarmee achteraf rekening werd gehouden. In die jongste nummers zit zoveel meer van onszelf. In het nummer Verlegen Vlindertje bespeelt Klaasje zelf de dwarsfluit." "Love Cruise" is tevens de titel van de nieuwe K3-film die de 13ste december 2017 in de bioscoop te zien is. K3 gaat mee op een cruise waar ze een optreden moeten geven.Maar tijdens deze boottocht loopt er heel wat mis. En als uit de magische ketting van Klaasje dan ook nog een parelelf met toverkrachten verschijnt, is het hek helemaal van de dam.Brengen onze 3 meisjes deze reis tot een goed einde? Dat zie je in de allereerste film van Klaasje, Hanne en Marthe "K3 Love Cruise!"

Vanaf de 17de maart 2018 gaat hun nieuwe tournee van start. Inmiddels gingen er al 31.000 tickets de deur uit.

Kristel stopt als manager

Op dinsdag 13 juni 2017 doet Kristel Vereecke de wereld kond dat zij stopt als manager van K3. "Ik vond het fantastisch", aldus Kristel, "om een brug te kunnen zijn tussen de oude' en de nieuwe K3. Ik heb er enorm van genoten om te zien hoe snel Hanne, Klaasje en Marthe een hecht trio zijn geworden. Ze zijn helemaal klaar om samen met het Studio 100-team nieuwe verhalen te schrijven. Ik neem afscheid met veel trots en dankbaarheid voor de kansen en voor het vertrouwen dat ik gekregen heb. De beslissing werd in alle vriendschap genomen: de missie is geslaagd, de meiden zijn nu helemaal klaar om op eigen benen te staan. Wat mijn nieuwe uitdagingen betreft: dat is iets voor later. Eerst ga ik nog even genieten van een korte, welverdiende pauze." Ook Gert Verhulst, Hans Bourlon en CEO Anja Van Mensel hebben alleen maar lovende woorden voor Kristel. "We zijn haar enorm dankbaar: zij heeft er,dankzij haar tomeloze inzet en onnavolgbare kennis, mee voor gezorgd dat K3 een mooi nieuw leven heeft. Ze geeft de fakkel nu door aan de ervaren artiestenmanagers bij Studio 100."

K3 show 2017

Zaterdag 28 januari 2017 heeft in Flanders Expo in Gent de première plaats van de nieuwe K3-show, de eerste voor Hanne, Marthe en Klaasje op eigen benen. Ook deze keer loopt er een verhaal als rode draad door de show. "De kleuren van de regenboog zijn plotseling verdwenen! Zonder mooie kleuren kan K3 onmogelijk een vrolijke show geven. Met de hulp van Captain Space probeert K3 de kleuren terug te halen op de planeten Amoria, Smilus en Njammie. Maar daar is heel veel liefde, plezier en energie voor nodig. Gaat het K3 lukken om alle kleuren van de regenboog weer bij elkaar te krijgen? Hanne, Marthe & Klaasje zijn in de wolken met dit succes: "Dit hadden we nooit durven dromen! We geven zaterdag de aftrap in Gent, in een uitverkocht Flanders Expo, fantastisch! We brengen in primeur nummers van het nieuwe album Ushuaia en uiteraard ook onze allerbekendste hits." De belangstelling is zo groot, dat er meteen beslist werd om twee extra shows te spelen in Antwerpen: op vrijdag 7 april om 14u. en om 17u.

Story-awards

Op zaterdagavond 19 november 2016, werden in de Ethias Arena te Hasselt de Story-Awards 2016 uitgereikt. Grote winnaar van de avond was K3. Hanne, Klaasje en Marthe namen één jaar geleden de fakkel over van Karen, Kristel en Josje en zijn ondertussen razend populair geworden bij kinderen en hun ouders. De dames namen 2 awards mee naar huis: Zangeres van het jaar en Favoriete nieuwkomer. Toeval of niet, Studio 100 viel onrechtstreeks nog een derde keer in de prijzen. Gert Verhulst werd immers door de lezers van Story verkozen tot Man naar ons hart.

Prinsesje en Superman

Donderdag 10 november 2016 brengt K3 een nieuwe single uit, baanbrekend mogen we wel zeggen. In Prinsesje en Superman, geschreven door Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte, zingen de meisjes namelijk voor het eerst expliciet over het aanvaarden van homoseksualiteit en gendervloeibaarheid: je niet volledig thuisvoelen in een van de twee geslachten. "Waarom mag een jongen nooit prinsesje, waarom mag een meisje nooit superman zijn? Soms houden prinsesjes van prinsesjes. Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn!” Voor K3 probleem. “De directe aanleiding om die tekst te schrijven was de aanslag in Orlando”, zegt vaste tekstschrijver Alain Vande Putte. “Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn. Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat aan te brengen.” Gert Verhulst verwacht wel kritiek. “Er zijn nog altijd mensen die homoseksualiteit verwerpelijk vinden, en in de VS sturen sommige ouders hun kinderen zelfs naar homokampen in de hoop dat ze daar genezen.

Ushuaia

Woensdag de 9de november ligt het nieuwe K3-album Ushuaia in de winkel. Net zoals hun debuutalbum 10.000 Luchtballonnen, bevat ook dit album twee cd's, met daarop twaalf nieuwe liedjes en twaalf oude K3-klassiekers die Marthe, Hanne en Klaasje een make-over gaven. Dat wordt meezingen met onder meer De 3 biggetjes, Liefdeskapitein, Je hebt een vriend en Loko Le. Nieuw zijn onder andere On va danser, Boembiboem en Choco Choco. Aan de eerste reacties te horen is K3 hotter dan ooit!

Iedereen K3

Vanaf 28 augustus 2016 zendt VTM elke zondag om 10.40 u. "Iedereen K3" uit. Daarin nodigen Klaasje, Hanne en Marthe kinderen in de studio uit om hen kennis te laten maken met de wereld van K3. In iedere aflevering komt ook een BV langs, onder meer Kürt Rogiers, Laura Tesoro, dj Regi en Jelle Cleymans . Zij brengen elk een apart en opvallend verhaal mee.

Radio 2 Zomerhit 2016

Het feest kan voor de drie meiden van K3 niet op, want op zondag 21 augustus 2016 krijgen zij uit handen van minister van media Sven Gatz de trofee "Radio 2 Zomerhit" overhandigd tijdens de liveuitzending op Eén en Radio 2 van "Radio 2 Zomerhit 2016". K3 won eerder al met "Heya Mama" en "Alle Kleuren". Deze keer was de eer weggelegd voor hun recente hit Ushuaia. "We hadden tijdens onze optredens de voorbije weken een beetje reclame gemaakt bij de fans om alvast voor ons te stemmen. Deze trofee is voor ons de kers op de taart na een geweldig jaar. In de zomer van 2015 namen we nog deel aan K3 zoekt K3 en een jaar later winnen we deze prijs. Onvoorstelbaar", aldus Hanne, Klaasje en Marthe.

Ushuaia

We moeten er nog even aan wennen, maar intussen vliegt de nieuwe K3 op eigen vleugels en laten Hanne, Marthe en Klaasje op vrijdag 3 juni horen dat ze helemaal klaar zijn voor de nakende zomer. Na het grote succes van hun album "10.000 Luchtballonnen", waarvan er 285.000 exemplaren verkocht zijn, komen de meiden namelijk die dag op de proppen met het zomerse "Ushuaia", de eerste single van hun nieuwe album, dat in het najaar zal verschijnen. In "Ushuaia" neemt K3 ons mee naar een wereld waar alles kan en waar het elke dag feest is! De nieuwe show wordt eveneens een groot feest, want je kan dan volop meezingen en dansen op hun grootste hits. Deze spetterende voorstelling kan je vanaf januari 2017 meemaken.

De toekomst van Karen, Kristel en Josje

In "Het Nieuwsblad" lezen we over de toekomstplannen van de voormalige K3-leden. Josje: “Ik wil zeker nog blijven zingen, en hopelijk horen jullie nog van mij. Maar ik denk dat het gezond is voor mezelf om dit allemaal eerst even te laten bezinken. Ik wil mijn tijd nemen om mijn weg te vinden. Voorlopig blijf ik ook gewoon in België wonen, maar ik sluit niet uit dat ik op een bepaald moment weer naar Nederland verhuis.” Kristel: “Ik blijf manager van de nieuwe K3 en ik maak voor Ketnet een programma rond kinderrechten. En zingen? Ik heb lang gedacht dat het moeilijk zou zijn om ineens in kleinere zalen te moeten optreden als ik een soloplaat zou uitbrengen, maar op de Nacht van de Televisie Sterren heb ik met mijn ventje (Gene Thomas, ndvr.) opgetreden, en toen had ik ineens iets van: Dat is ook wel leuk zo, met een ander publiek." Karen: “Buiten mijn tv-projecten wil ik natuurlijk nog blijven zingen! Ik zit thuis in onze studio regelmatig te experimenteren, maar ik verander nog de hele tijd van gedacht. Vroeger zei ik altijd dat ik een soloplaat wou maken met Ozark Henry, maar intussen vind ik ook Tourist LeMC heel goed en heb ik zin om die eens te bellen om hem te vragen voor mij een plaat te schrijven. Niets moet, er is geen druk."

Op eigen benen

Zondag 17 april 2016 zou in de geschiedenis van K3 een datum worden om in te kaderen. Dan zouden Karen, Kristel en Josje voor de allerlaatste maal optreden en zou dit de officiële start betekenen van de nieuwe K3. Maar wegens de gigantische respons op hun gezamenlijke concerttournee laat het management van K3 op donderdag eenentwintig januari het volgende weten: wegens waanzinnig succes hebben K3 en Karen, Kristel en Josje beslist om hun allerlaatste show te spelen op zondag 8 mei om 17 u. in de "Lotto Arena" in Antwerpen! Bovendien komt er, na massaal veel verzoekjes op sociale en andere media, een K3-show met staanplaatsen! Deze show zal op zaterdag 7 mei om 20.30 u. in de "Lotto Arena" in Antwerpen plaatsvinden. Er komen ook extra shows voor alle leeftijden op vrijdag 6 mei om 20.30 u. en zaterdag 7 mei om 16 u. en op zondag 8 mei om 14 u.

Het definitieve afscheid

Op zondag 8 mei 2016 zongen Karen, Kristel en Josje dus hun allerlaatste K3-nootjes. In "De Standaard" lezen we de dag nadien: "Het was allicht de langste afscheidsprocedure in de geschiedenis van afscheidsprocedures, maar gisteravond in de "Lotto Arena" hebben Karen, Kristel en Josje de K3-bladzijde definitief omgeslagen, om plaats te ruimen voor de opvolgsters Hanne, Marthe en Klaasje. Oude en nieuwe bezetting stonden samen op het podium. Het was de laatste van 122 afscheidsshows, in het totaal zijn 400.000 fans de drie komen uitzwaaien. Veel van hen hadden erop gehoopt dat voormalig lid Kathleen Aerts toch nog zou verschijnen, maar dat gebeurde niet."

Kristel Verbeke presenteert op Ketnet

Kristel Verbeke is niet alleen de manager van de nieuwe K3. Vanaf 9 april 2016 start Ketnet met de opnames van een programma rond kinderrechten dat in het najaar gepland staat en dat gepresenteerd zal worden door Kristel omdat zij als goodwillambassadeur voor de kinderrechten al enkele jaren nauw samenwerkt met Unicef, Global Compact Network Belgium en het Kinderrechtencommissariaat. Als kinderzender van de openbare omroep wil Ketnet een maatschappelijk relevante rol spelen met programma’s en initiatieven die kinderen informeren en begeleiden in hun ontwikkeling. Onder meer met programma’s als "Karrewiet" en "D5R", en met initiatieven als de "Move tegen Pesten" en "De Pet op tegen Kanker".

Merci K3-maand

VTMKZOOM wil in de maand april Karen, Kristel en Josje nog een laatste keer in het zonnetje zetten en organiseert daarom de "Merci K3-maand". De kinderzender zendt vanaf zaterdag 9 april een hele maand lang K3-films, -reeksen en -specials uit. VTMKZOOM roept ook iedereen op om een leuke video in te sturen via vtmkzoom.be om de meiden uit te wuiven.

Gala van de Gouden K's

Op zondag 17 januari 2016 reikte Ketnet voor de 3° keer de Gouden K’s uit. Op het grote "Gala van de Gouden K’s" werden de awards feestelijk uitgereikt. Meer dan 35.000 kinderen stemden in een poll op de website van Ketnet voor hun favoriete BV, wrapper, programma enz... Grote winnaars werden Niels Destadsbader, K3 en het programma D5R. Tot haar eigen verbazing werd Karen Damen verkozen als babe van het jaar, iets waar ze zelf ook wat van opkeek. "Ik vind dat wat raar, maar het is wel leuk. Ik ben er echt heel blij mee, dus dank je wel allemaal!"

Docusoap 'Dit is K3'

Tussen eenentwintig en vijfentwintig december 2015 worden vijf afleveringen van "Dit is K3" uitgezonden", een docusoap waarin de camera Hanne, Marthe en Klaasje achter de schermen volgt, vanaf het moment dat ze na de finale van het podium stapten tot de repetities voor de nieuwe show en het eerste contact met de fans. We maken ook de verhuis mee van Marthe, Klaasje en Hanne naar de nieuwe K3-flat in "Welkom bij K3", dat in de tweede week van de kerstvakantie wordt uitgezonden. Het wordt een programma waarin herinneringen worden opgehaald: de meisjes ontdekken in de dozen al het materiaal van zeventien jaar K3. Ook Kristel, Karen en Josje blikken terug en vertellen over hun leukste herinneringen. In het voorjaar van 2016 gaat op VTMkzoom een animatieserie rond de nieuwe K3 van start.

350.000 tickets

Zaterdag de negentiende december 2015 lezen we in een persbericht van Studio 100: "Voor de jongste K3-show zijn intussen al meer dan 350.000 tickets aan de man gebracht. Daarmee is het de succesvolste Studio 100-productie ooit, want het vorige record stond op 335.000 tickets voor de musical 14-18." En er werden nog meer records gevestigd. Uit de krant "De Tijd" van dat weekend onthouden we: "Vliegende start K3-cd, opsteker voor Studio 100. 150.000 exemplaren zijn er bij de release van hun album op vrijdag de achttiende december al verkocht aan Belgische en Nederlandse winkels. Ongezien in een cd-markt die elk jaar met 15 procent krimpt. Het succes overtreft de stoutste verwachtingen. K3 laat zelfs Adèle met haar nieuwste album "25" achter zich."

10.000 luchtballonen

Hanne, Klaasje en Marthe, of de nieuwe K3, stelden vandaag hun eerste album '10.000 luchtballonen' voor. Het trio kreeg een vijfvoudig platina plaat voor de verkoop van meer dan 100.000 exemplaren van het album.

Er is op geen enkel moment sprake geweest van manipulatie in de wedstrijd, zoals geruchten beweren.

Gert Verhulst

Afscheids- en kennismakingstour

Op 10 november nemen Hanne, Klaasje en Marthe de liedjes voor het nieuwe album op. Daarnaast mogen zij ook de grootste K3-hits van een nieuwe versie voorzien. En dan wordt het keihard oefenen, want de achtentwintigste november heeft in Gent de première van de afscheids-en kennismakingstour plaats. De vijfde en zesde december staat de Sinterklaasshow in het "Sportpaleis" van Antwerpen op het programma en de zestiende december wordt er promotie gevoerd voor het nieuwe album dat twee dagen later in de winkel ligt.

Hanne, Klaasje en Marthe

Bij deze toch even K3 in de nieuwe bezetting gedetailleerder aan u voorstellen. De derde maart 1994 werd Hanne Verbruggen in Mechelen geboren. Zij studeerde communicatiemanagement aan de "Artesis Hogeschool" in Antwerpen. Zij mag binnen K3 de plaats van Karen innemen. De tweede maart 1995 werd in Lutjegast, Nederland, Klaasje Meijer geboren. Zij studeerde in Amsterdam aan het conservatorium. Thuis hing vaak muziek in de lucht. Samen met haar moeder en zussen vormde zij het Meijerquintet. Voor haar avontuur met K3 begon, studeerde ze ook nog dwarsfluit en gaf hierin les aan kinderen van de basisschool en speelde daarnaast nog een actieve rol in het kerkkoor van 's-Gravenzande. Intussen is Klaasje naar Antwerpen verhuist. Als Nederlandse neemt zij binnen K3 de plaats in van Josje. Marthe De Pillecyn werd de zestiende juli 1996 in Duffel geboren waar zij de opleiding kinderverzorging volgde aan het "Sint-Norbertusinstituut". Marthe, die in de plaats van Kristel mag dansen en zingen, brak haar studies af om zich voor het volle pond voor K3 te kunnen inzetten. Studio 100 is haar niet vreemd, want ze zong voordien zo'n tien jaar bij het Studio 100-koor. In 2013 nam Marthe nog deel aan de wedstrijd " Belgium's Got Talent".

De nieuwe K3

Op 6 november 2015 is de muzikale kogel door de kerk. De nieuwe K3 is gekend. Na een lange strijd maken Karen, Kristel en Josje de winnaars bekend: Hanne Verbruggen, een eenentwintigjarige scoutsleidster uit Mechelen, Klaasje Meijer, een twintigjarige domineesdochter uit Amsterdam en Marthe De Pillecyn, een negentienjarige studente kinderverzorging uit Kontich worden de nieuwe goudhaantjes van Studio 100. Er volgt gelijk een eerste single 10.000 luchtballonnen, waarvoor ze meteen de videoclip mogen opnemen.

K3 zoekt K3

De vierde september 2015 gaat de eerste aflevering van "K3 zoekt K3" op antenne. De vakjuryleden zijn Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst. Presentatoren Niels Destadsbader en Gerard Joling zorgden, waar wenselijk, voor de nodige opkikkerende en troostende woorden. Kristel en Studio 100-baas Gert hadden op voorhand al aangekondigd de strengen te zijn.

Mama sé bij 'Vraag het aan'

Zoektocht naar de nieuwe K3

Karen, Kristel en Josje zullen zich in hun zoektocht naar hun drie opvolgsters laten bijstaan door een publieksjury. Daarin zullen kinderen, moeders, vaders en grootouders zetelen. Gert Verhulst haast zich om daar onmiddellijk aan toe te voegen: "In de eerste plaats is de leeftijd niet onbelangrijk. De vervangsters moeten jonger zijn dan Karen, Kristel en Josje. Ook het uiterlijk zal doorslaggevend zijn bij de selectie. We eisen geen perfecte looks, maar de meisjes moeten iets hebben. De haarkleur van de meisjes moet wel hetzelfde als bij de huidige bezetting blijven. De combinatie van blond, bruin en rood haar is een must. In geval van een andere haarkleur zullen de uiteindelijke K3'tjes dus vaak naar de kapper moeten gaan".
Maar liefst 6081 vrouwen wilden lid van de nieuwe K3 worden.

K3 loves you

K3 loves you

K3 stopt-personferentie

Op 18 maart 2015 verneemt de pers, na jaren van speculatie, bij Studio 100 dat K3 niet stopt maar de fakkel doorgeeft aan een nieuwe K3. Niets heeft te maken met leeftijden, wantoestanden of ruzies. Ze willen gewoon op hun hoogtepunt stoppen. Net als bij de vorige vacature, gaat Studio 100 via een televisieshow op zoek naar opvolging. "K3 zoekt K3" zal vanaf november 2015 op de commerciële zenders VTM en het Nederlandse SBS6 te zien zijn. Het wordt wellicht een zoektocht naar opnieuw een blonde, een bruine en een rosse. Maar het belangrijkste is dat de meisjes een klik hebben waaruit magie ontstaat!"

Persconferentie 'K3 stopt'

K3 Airlines

K3 en het Ijsprinsesje

De Rode Loper-reportage van de première 'K3 en het ijsprinsesje'

Gordellied

Studio 100 TV

Vanaf de derde mei 2014 duikt K3 op in hun eigen wensprogramma op "Studio 100 TV". K3 probeert daarin de wensen van kinderen van zeven tot twaalf waar te maken. Dat programma wordt elke zaterdagochtend uitgezonden en de dag nadien herhaald.

15 jaar - De 60 grootste hits

Het mag wat vreemd lijken, maar vanaf 2013 blijken er geen hitnoteringen te zijn weggelegd voor de singles Zeg eens AAA, Koning Willem-Alexander en Eya hoya. In 2014 zijn er ook geen noemenswaardige hitnoteringen voor de singles Drums gaan boem, En ik dans en K3 kan het! Maar geen nood, want de negenentwintigste april verschijnt de verzamelaar "15 jaar - De 60 grootste hits!". De vijfentwintigste november wordt het nieuwe album "Loko Le" uitgebracht.

K3 Dierenhotel

Op 12 februari 2014 vindt de première plaats van de film "K3 Dierenhotel". Het scenario is als volgt: "Kristel heeft geboekt in een luxueuze beautyfarm. Josje en Karen gaan datzelfde weekend stiekem in het dierenhotel helpen bij Bas, op wie de drie meisjes verliefd zijn. Maar als de gps’en van K3 per ongeluk verwisseld worden, komen de drie meisjes toe op de verkeerde bestemming. Dit zorgt voor heel wat hilarische toestanden en doldwaze misverstanden. Als het dierenhotel in gevaar blijkt, moeten de meisjes van K3 de handen in elkaar slaan om het te redden." De bijrollen gaan naar Daisy Thys, Jacques Vermeire en Philippe Geubels. De titelsong Loko Le wordt, weken voorafgaand aan de première, de nieuwe K3-single.

15 jaar

Op 2 maart 2013 start de show "K3 verjaardagsshow 15 jaar". Als verrassing en bedankje voor alles wat K3 de afgelopen vijftien jaar gedaan heeft, haalt een engel Karen, Kristel en Josje naar de magische wolkenwereld. Daar krijgt elk van hen de kans om een spetterende droom te beleven. Het wordt een heus feest vol magische sprookjesfiguren, circusavonturen en glitter & glamour in ware Hollywoodstijl!

K3 Bengeltjes

In 2012 trekken de fans nog maar eens naar de bioscoop voor de verfilming van "K3 Bengeltjes": "Karen, Kristel en Josje van K3 zijn door het dolle heen, want hun drie nichtjes logeren een weekendje in hun appartement. Maar al snel blijkt dat de nichtjes ettertjes zijn, die de boel graag op stelten zetten. In de wolkenwereld waar de engelen leven, is er een afdeling "Bengeltjes" waar opperengel Manuel van kindjes die zich op aarde als ettertjes gedragen bengeltjes maakt. De kindjes die bengeltjes worden, moeten op aarde vierentwintig uur lang braaf zijn en mogen geen overtreding maken tegen het Engelenboek. Als ze toch een fout begaan, worden ze gestraft op een wel heel bijzondere manier. Opperengel Manuel geeft zijn nieuwbakken, maar heel klungelige assistent Tuur, de opdracht om de drie nichtjes van K3 op te halen om er bengeltjes van te maken, zodat ze leren om braaf te zijn. Maar Tuur vergist zich en maakt per ongeluk bengeltjes van Karen, Kristel en Josje". Bijrollen zijn er weggelegd voor onder anderen: Jacques Vermeire, Sam Gooris en Chris Van den Durpel. Als aanloop naar die film wordt de single Waar zijn die engeltjes? ingeblikt.

K3 en het droombed

Op 28 december 2011 wordt de special "K3 en het droombed" in een regie van Dennis Bots op tv uitgezonden: "Karen, Kristel en Josje gaan naar de magische illusionistenshow van Dr. Von Zanzibar kijken. Na de voorstelling komt Josje erachter dat ze haar handtas in de zaal is vergeten. Hun zoektocht naar de tas brengt hen tot op het podium, tussen de spullen van Dr. Von Zanzibar. Daar ontdekken ze dat het droombed uit de show toch wel zeer speciaal is.".

Alice in Wonderland

Op 9 april gaat de musicalversie van "Alice in Wonderland" in de "Koningin Elisabethzaal" in Antwerpen in première. Het verhaal is als volgt: "Karen, Kristel en Josje vervelen zich en gaan met zijn drietjes naar de bioscoop. Eenmaal bij de bioscoop aangekomen, beginnen de verrassingen en niets is wat het lijkt. De meisjes belanden in een wereld die Wonderland heet. Daar komen ze de meest rare figuren tegen: een pratende rups, de hartenkoning en zijn gemene koningin, de gekke hoedenmaker, de behulpzame tweeling en een wit konijn. K3 belandt in een groot avontuur, waar de ene gekke situatie de andere opvolgt. Kan K3 ooit nog ontsnappen uit deze wonderlijke wereld?".

Hallo K3

In 2010 is er de sitcom "Hallo K3" die vanaf de zesde oktober in Vlaanderen wordt uitgezonden en vanaf de tweede april 2011 in Nederland (RTL8, NOP3 en VTM). De verhaallijn: "Karen en Kristel wonen samen in één appartement. Josje woont in het appartement aan de overkant van de gang. Maar ze wonen natuurlijk niet alleen in het grote gebouw. In het appartement onder hen woont de jonge, hippe en goeduitziende Bas. Naarmate de meiden Bas beter leren kennen, vallen ze stiekem alle drie een beetje voor deze leuke vrijgezel. Bas vindt dit leuk, maar blijft bescheiden. In het appartement boven hen woont weduwnaar Marcel, die hen altijd wil helpen. Buurman Marcel bedoelt het goed, maar bakt er niet altijd evenveel van. Maar Marcel is er steeds voor de meisjes, en geeft hen steevast foute goede raad. Hij is ook een echte klusser die met afwisselend succes de meisjes uit de nood helpt, of net voor de nodige problemen zorgt. Daarnaast brengen de meisjes graag tijd door bij Rosie in haar koffiebar 'Roze Bottel'.". Naast Karen, Kristel en Josje spelen ook Winston Post, Metta Gramberg en Jacques Vermeire mee. Aan de heren schrijvers wordt gevraagd de titelsong te schrijven en te verzinnen, want er was vooraf niet eens een programmatitel verzonnen. Zij kunnen dus alle kanten uit. Qua inspiratie vertrok Miguel van de titelsong van de bekende Amerikaanse sitcom "Cheers", die in de jaren tachtig op televisie liep. Het themalied van die reeks heet Where everybody knows your name. Het liedje Hallo K3 begint opvallend genoeg met: "Waar kent iedereen je naam en waar ben je altijd saam". Het nummer wordt op single de zoveelste voltreffer. De zeventiende juni zit er voor de dames een nummer één in de Vlaamse Top Tien in. Nog zo'n voltreffer dat jaar wordt het optreden van K3 tijdens de megapopulaire liveshow van De Toppers (René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Gordon) in de "Amsterdam Arena" waar K3 de zevenentwintigste, de achtentwintigste en de negenentwintigste mei een medley brengen van hun grootste hits.

K3 en de wondermachine

Vanaf september tot eind december 2010 staat K3 op de Vlaamse en Hollandse planken met de tournee "K3 en de wondermachine": "Wanneer de meisjes van K3 aan hun optreden willen beginnen, ontdekken ze op het podium een gekke machine. Het is de Wondermachine van professor Schwarzwald. Je kunt ermee tijdreizen of ermee worden wat je maar wil. De professor waarschuwt de meisjes echter dat ze niet aan de machine mogen komen, omdat hij nog niet helemaal goed werkt. De meisjes kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en proberen hem toch uit. Al snel blijkt dat ze beter naar de professor hadden kunnen luisteren." Zo'n 185.000 jongens en meisjes komen deze voorstelling bijwonen, begeleid door hun al even enthousiaste ouders en grootouders.

Mama sé

Mamasé

Mamasé is het eerste album waarbij Josje Huisman, de vervangster van Kathleen, mag laten horen dat ze een aardig mondje kan zingen. Het album valt in die zin op dat het een dubbelalbum is met naast de nieuwe liedjes, de hits van vroeger, maar deze keer met de stem van Josje. Als aanloop werd er de tiende oktober al stevig gescoord met de singleversie van Mamasé. Na het opstappen van Kathleen had Gert Verhulst een beetje druk gezet achter de heren schrijvers-componisten. De nieuwe single moest een knaller worden, een schot pal in de hitroos. Dat schrijven onder dwang voelde gelijk aan als een strop om de nek, erg stresserend. Maar de redding vonden ze bij de zin mamasé, mamasa, mamakusa die Michael Jackson al had gebruikt in zijn hit Wanna be starting somethin'. In de Ultratop 50 blijft Mamasé van de zeventiende oktober tot de achtentwintigste november op één geparkeerd. Die single kon je al vanaf de achtentwintigste september downloaden in drie verschillende versies, gezongen door de drie finalisten van "K2 zoekt K3": Noa Neal, Madelon van der Poel en Josje Huisman.

Mamasé-tour

"K3-Mamasé" is tevens de titel van de nieuwe show waarmee de drie dames gaan rondtoeren: "Om Josje te verwelkomen, hebben Karen en Kristel elk een cadeautje voor haar gekocht. Maar als K3 even weg is, wordt het cadeautje van Kristel verwisseld. Als Josje het cadeau opent, verschijnt Kassandra. Kassandra wil de plaats van Josje innemen. Het mag van Karen, als Kassandra net zo'n mooie stem als Josje heeft. Wat Karen niet weet, is dat Kassandra de dochter van een toverheks is. Met een drankje neemt Kassandra de stem van Josje over. Wordt Josje nu al vervangen door Kassandra? Of verzint K3 een plan zodat Josje bij K3 kan blijven?" De negende oktober heeft de Belgische première in de "Koningin Elisabethzaal" in Antwerpen plaats. In de wandelgangen vernemen de dames tussen alle drukte door dat er al méér dan vier miljoen verkochte K3-cd's op de teller staan.

K2 zoekt K3

De Rode Loper-reportage over 'K2 zoekt K3'.

K2 zoekt K3

Om de plaats van Kathleen aerts in te vullen besluiten VTM en Studio 100 er een talentenjacht van te maken. Via een speciale website kunnen meisjes zich kandidaat stellen vanaf mei tot eind juni. De show "K2 zoekt K3" gaat de tweeëntwintigste augustus 2009 van start op de Nederlandse televisie en een dag later op de Belgische. Er wordt gepresenteerd door Koen Wauters en Gerard Joling. Karen Damen, Kristel Verbeke en Gert Verhulst passeren op tijd en stond de revue. In de jury zetelen: Axana Ceulemans, Patty Brard, Marc Forno en Miguel Wiels. De derde oktober heeft de finale plaats en komt de Nederlandse zangeres Josje Huisman als winnares uit de bus.

Vakantiehits

Op 21 juni 2008 wordt er nog eens een nummer één gescoord in de Vlaamse Top Tien, deze keer met De revolutie. Het valt op dat ze dat jaar niet met een nieuw album uitpakken. Wel is er de verzamelaar "Vakantiehits" en worden de shows "K3 en het heksenexamen", "K3 de wereld rond" en "K3 in Ahoy" in een verzamelbox aangeboden, die ontzettend goed onthaald wordt.

K3 en het toverhart

2008 wordt een speciaal jaar voor K3, want dan bestaan ze tien jaar. Zij gaan de baan op met de show "K3 en het toverhart": "Zij vinden op het podium een doos. In deze doos zit Bolliebol, een echte toverbol. Hij kan wensen in vervulling laten gaan. Karen, Kristel en Kathleen mogen alle drie, drie dingen wensen. Bolliebol vertelt dat hij heel ongelukkig is dat hij geen vriendinnetje heeft en smeekt Kristel om voor hem een vriendin te wensen. Maar Kristel wenst per ongeluk iets heel anders. Zal Bolliebol ooit nog een vriendinnetje krijgen?". De tiende mei heeft de Vlaamse première in de "Koningin Elisabethzaal" in Antwerpen plaats. Op hun striphonger hoeven de fans dat jaar niet te zitten, want er is het album "De woelieboelies", het zeventiende in deze populaire reeks.

Kathleen Aerts stapt uit K3

Een keerpunt in de geschiedenis van K3 is de drieëntwintigste maart 2009. Kathleen Aerts stapt uit K3. Dat werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Antwerpen. De 30-jarige blondine uit Geel was de jongste zangeres van de populaire meidengroep. Karen Damen en Kristel Verbeke gaan verder met K3. Ook Kathleen wil blijven zingen. Kathleen Aerts ging al verschillende keren haar eigen weg in de musicals "Sneeuwwitje" en "De kleine zeemeermin"_. In de originele bezetting wordt er de zeven- en achtentwintigste juni voor het laatst opgetreden op het "Studio 100 Zomerfestival" in de "Ahoy" in Nederland.

Wir 3

In 2008 gaat er in Duitsland een Duitse K3-versie van start Wir 3 met als line-up de dames Lina, Linda en Vera. Hun eerste single is een vrije vertaling van Heyah Mama. Het verwachte succes blijft uit. Als opvolgers zijn er de singles Kuma Hé, Omi ist der Hit en Liebeskapitän. Alle kleuren wordt in het Duits Regenbogenbunt, maar van hoogvliegers kunnen we moeilijk spreken. In 2010 besluit de groep wijselijk er dan maar mee te stoppen.

10 jaar K3

De Rode Loper-reportage over '10 jaar K3'

Dankfeest '10 jaar K3'

K3 en de kattenprins

In 2007 wordt er graag tijd vrijgemaakt om hun derde lange speelfilm op te nemen, "K3 en de kattenprins". De bijrollen zijn voor Carry Goossens, Anne Mie Gils en Roel Vanderstukken. De negentiende december heeft de première in België en Nederland plaats. "Op een nacht vinden Karen, Kristel en Kathleen een geheimzinnig sprookjesboek in hun slaapkamer. Daarin verschijnt het gezicht van een knappe prins die vervloekt werd door de gemene Kattenkoningin. Als de prins voor middernacht zijn ware geliefde niet kust, zal hij veranderen in een kat! Gelukkig kan de prins tijdens zijn zoektocht rekenen op de hulp van fee Fiorella. Zij haalt K3 op met haar koets en brengt de meisjes naar Sprookjesland, hoog in de wolken. Zullen Karen, Kristel en Kathleen erin slagen om de vloek van de Kattenkoningin te verbreken voor de klok twaalf uur slaat?". Het bezoekersaantal wordt op het einde van de bioscopenrit geschat op méér dan driehonderdvijftigduizend bezoekers.

Kusjes

De zevenentwintigste oktober van 2007 is er de release van hun cd "Kusjes". In voorverkoop heeft deze cd al de platina status bereikt. Om die opvallend te lanceren, organiseren Kristel, Karen en Kathleen een heuse kusjesparade in Oostende, Antwerpen en Hasselt, waarbij ze, zingend op een rijdend podium, het publiek laten kennismaken met hun nieuwste album. Iets later is er uit datzelfde album de release van de single Je mama ziet je graag. Eind 2007 vraagt Urbanus hun of ze niet willen meewerken aan zijn album "Vobiscum". Speciaal voor deze cd zingt K3 een bewerking van Een rustige ouwe dag.

Wassenbeeldenmuseum Amsterdam

De Rode Loper-reportage 'K3 in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam'.

Kusjesdag

De eerste juli 2007 wordt K3 door toenmalig schepen van Cultuur Philip Heylen op het stadhuis van Antwerpen ontvangen, waar hun een oorkonde wordt overhandigd omdat ze de eerste juli hebben uitgeroepen tot "Kusjesdag". Die dag wordt hun nieuwe single Kusjesdag uitgebracht. Drie dagen later worden ze in het wassenbeeldenmuseum van "Madame Tussaud" in Amsterdam verwacht om daar hun wassen evenbeelden te onthullen.

Ya Ya Yippee

Op 4 september 2006 is er het nieuwe album "Ya Ya Yippee". Met de titelsong hadden ze de zeventiende juni de Vlaamse Top Tien al helemaal ingepalmd. Maar er hangt een grote maar aan vast. Als er één liedje is waar de dames hun langste tanden in hebben gezet, dan toch wel dit. Miguel Wiels was apetrots op dit nummer, maar de drie dames wilden er niet aan beginnen. Er gingen veel discussies aan de opname vooraf. Zij vonden het, cru gezegd, een onding. Tijdens onze babbel is het vooral Karen die laat horen dat ze dit liedje niet zag zitten, maar naarmate ze het vaker zongen, zijn ze er toch stilaan van gaan houden. Miguel wist hen immers gaandeweg te overtuigen, al behoort het liedje na al die jaren nog steeds niet tot de favoriete K3-toptien, hoe dik ze er ook mee scoorden. De negentiende augustus stonden ze er zelfs mee op twee in de VRT Top Dertig. Het album staat de zestiende september 2006 een week lang op één in de Ultratop Album 200. En ja hoor, ook deze keer zit er een platina exemplaar in. Uit datzelfde album wordt enkele maanden later Dokter dokter op single uitgebracht.Strip veertien staat ook op het menu, "De hoed van Ya Ya Yippee".

K3 en het Ijsprinsesje

Op 16 juli 2006 gaat de nieuwe speelfilm K3 en het IJsprinsesje" in première. De cast wordt aangevuld met onder anderen Urbanus, Peter Faber, Carry Tefsen en Stany Crets. In Nederland en Vlaanderen samen trekken zo'n half miljoen kijkers naar de bioscoop.

K3-museum Plopsaland

De Rode loper-reportage 'K3-museum in Plopsaland'

K3 en het heksenexamen

Vanaf de achtste april tot de vijfde mei 2006 komen de fans aan hun trekken met de K3-theatershow "K3 en het heksenexamen": "Zarzuela is allesbehalve in haar nopjes. En dat is niet te best, want zij is een heks. Een echte. Alleen is ze haar reservetoverstok kwijt en dus baalt ze flink. De meisjes van K3 daarentegen zijn het zonnetje in huis. Ze mogen naar een gekostumeerd bal en als er iets is dat Karen, Kristel en Kathleen ongelooflijk leuk vinden, dan is het wel een verkleedpartijtje. Maar in de jurk van Karen zit iets verstopt: de toverstaf van Zarzuela. De heks verdenkt K3 van kwade bedoelingen en dat zullen de meisjes geweten hebben." In Vlaanderen treden ze acht keer op, in Nederland vijftien keer.

K3 show 2006 & Kathleen valt

De Rode Loper-reportage 'K3-show 2006'

Iedere keer bij het schrijven van een nieuw lied blijft de uitdaging: laten we zo origineel mogelijk uit de hoek komen.

Miguel Wiels

Kuma hé

De tweede juli wordt er in de Top Tien nog eens stevig monsterachtig gescoord met Kuma hé. Weerom geschreven in een soort nonsenstaaltje, intussen zo eigen aan K3. De bedoeling was de titel als een soort verbastering te laten klinken van Kom maar hier. De idee erachter was een liedje te schrijven dat met vraag en antwoord werkt. De achtste oktober wordt het gelijknamige album gereleaset. In het totaal horen we twaalf liedjes waarvan Borst vooruit eveneens op single wordt uitgebracht. K3 blijft strippen, want in de loop van de maand december 2005 ligt volume twaalf in de winkel "De kletskous club", nadat ze enkele maanden eerder de stripfans met "Het zingende spook" hadden verwend.

Sportpaleis en Ahoy

Van de tweede tot en met de vijfde april 2005 staat K3 driemaal in het "Sportpaleis" van Antwerpen met een totaalspektakel waarin zij vijfentwintig hits aan mekaar rijgen. Onder begeleiding van een liveorkest en veertig dansers en danseressen maken zij er een ongelooflijk groot feest van! Datzelfde jaar overrompelen ze "Ahoy" in Rotterdam met vanaf de negentiende tot en met de zesentwintigste oktober in het totaal twaalf shows, gespreid over twee per dag. In cijfers komt dat neer op: negentig minuten spektakel, vijfentwintig hits, tweehonderd kostuums, veertig dansers en danseressen, een achttien meter breed podium, veertig meter catwalk, vijfhonderdnegenentwintig lampen in het decor, driehonderdvierendertig meter lichtbrug en twintig vrachtwagens vol licht, geluid én decor.

K3 is niet alleen een sprookje voor ons, maar een sprookje voor iedereen!

K3

Nanou en De kleine zeemeermin

De veertiende januari 2005 bevalt Kristel van haar eerste dochter Nanou. Kathleen maakt van die vrije tijd gebruik om in "De Efteling" de hoofdrol te vertolken in de musical "De kleine zeemeermin".

Actie

In januari 2005 ligt de 10° strip van K3 in de winkel: "Actie!".

K3 en het magisch medaillon

Op 29 september 2004 heeft de première plaats van de eerste K3-film "K3 en het magische medaillon". " In deze film gaan de meisjes aan de slag in hun droomhuis. Wat ze niet weten, is dat er ergens in het huis een waardevol medaillon verstopt zit. Enkel Gazpacho, een zware jongen van internationaal kaliber, weet van het bestaan van het medaillon af. Hij zal niet rusten voor het medaillon veilig en wel in zijn bezit is. Maar dat is buiten Karen, Kristel en Kathleen gerekend". De bijrollen zijn weggelegd voor onder anderen Paul de Leeuw en Peter Rouffaer. Twee maanden later krijgen ze in "Kinepolis Brussel" een ster op de "Walk of Fame".

Ik wou een Vlaamse Spice Girls lanceren: sympathiek, energiek, babetoestanden.

Niels William

Op het podium hebben we aan een paar woorden genoeg om eens goed te lachen. Terwijl we volop aan het zingen zijn over kabouters, geven we elkaar tips zo van: knappe man, derde rij links.

Kristel Verbeke

K3-show 'De wereld rond' 2004

De Rode Loper-reportage van de nieuwe K3-show 'De wereld rond'

X4

Niels gaat in Zuid-Afrika wonen en richt daar de groep X4 op, een Zuid-Afrikaanse variante op K3. Hun eerste album passeert méér dan twintigduizend keer de toonbank. Maar de verstandhouding binnen de groep is vlug zoek en X4 wordt iets later ontbonden. In 2008 richt hij samen met Johan Smets uitgeverij "Kwagga" op en neemt Kathleen Aerts, die intussen uit K3 is gestapt, onder zijn vleugels.

5 jaar K3

Op kertstavond 2003 serveert VTM "5 jaar K3", waarin hun carrière tot dan toe wordt belicht. In dit programma zien we hoe hun platenfirma, zo fier als een gieter, de drie dames een unieke award mag aanbieden voor de verkoop van méér dan twee miljoen verkochte cd's in België en Nederland Iets later lezen we in de pers dat dit cijfer achterhaald is en dat ze al een nieuwe award in ontvangst hebben mogen nemen voor meer dan drie miljoen verkochte exemplaren. In de maand februari 2004 ligt een liveregistratie van "K3 in Wonderland" op dvd in de winkel. Om die vijf jaar K3 te vieren worden al hun hits verzameld op het album "5 jaar - hun grootste hits", gewaardeerd met een platina exemplaar. Het theater laat hen niet onberoerd en dus gaan ze weer de baan op, deze keer met "K3 de wereld rond". " Karen, Kristel en Kathleen winnen een wedstrijd. In spanning wachten ze op de man die hun de prijs zal overhandigen. Hij heeft namelijk een grote verrassing bij zich: een reis rond de wereld! Maar er schuilt nog een addertje onder het gras: voordat zij hun prijs in ontvangst mogen nemen, moeten ze nog een allerlaatste opdracht vervullen. Het begin van een muzikaal avontuur?" Ook deze show blijkt, net zoals de andere, een voltreffer.

K3 met de bus door het land

De Rode Loper-reportage 'K3 met de bus door het land'

K3 in Wonderland

In 2003 trekt K3 er met de theatershow "K3 in Wonderland" op uit. "In deze show gaan Karen, Kristel en Kathleen op droomreis naar Wonderland, een land waar alles tot leven komt! De reis belooft een lange droom te worden, maar toch moet je goed wakker blijven. Reis doorheen de vier seizoenen en zing uit volle borst mee met Oya Lele en vele andere K3-liedjes. "

Meer dan we denken, gaan de liedjes over de liefde bedrijven, maar dan in zéér bedekte termen. Pa en ma mogen er ook wat aan hebben wanneer ze naar een K3-voorstelling komen.

Miguel Wiels

Onze muziek verdient de stempel pop for kids, zeker niet de term kinderliedjes. Dat is ook de kracht van de liedjes die bij ons de grootste hits zijn geworden.

Miguel Wiels

Oya Lélé

Oya lélé

In de zomer van 2003 staat K3 op nummer 1 in de Vlaamse Top 10 en de Top 30 met Oya lélé.Miguel Wiels hierover: "Wij proberen geen kinderliedjes te schrijven, geen belegen teksten en producties. Onze muziek verdient de stempel pop for kids, zeker niet de term kinderliedjes. Dat is ook de kracht van de liedjes die bij ons de grootste hits zijn geworden, zoals Oya lélé. Dit nummer heeft het kinderlijke helemaal overstegen." Wiels had aanvankelijk een beetje schrik om Oya lélé op single uit te brengen omdat hij het iets te volwassen vond klinken, zeker tekstueel, dat het iets te veraf zou staan van het typische K3-publiek. "Meer dan we denken, gaan de liedjes over de liefde bedrijven, maar dan in zéér bedekte termen. Pa en ma mogen er ook wat aan hebben wanneer ze naar een K3-voorstelling komen. Oya lélé gaat immers over een zwoele zomerdag, alles is heet, we voelen ons geweldig enz.", dixit Miguel. Het waren de drie dames van K3 zelf die van in het begin als één vrouw achter dit nummer gingen staan en de release hebben doorgedrukt. In Vlaanderen is platina de kroon op het werk, samen met de trofee "Zomerhit 2003" én de publieksprijs. Er zit geen nummer één in voor de daaropvolgende singles die uit dat album geselecteerd worden: Frans liedje en Hart verloren. Op dit album staat ook de kentune van hun tv-show "De wereld van K3", die vanaf de negenentwintigste oktober 2003 op VTM wordt uitgezonden, én het nummer Dat ding dat je doet dat ze samen met Marcel Vanthilt zingen. Hun achtste stripverhaal ligt vanaf de maand november in de winkel "De wereld van K3".

Oya Lélé

De Rode Loper-reportage over de opname van de clip van 'Oya lélé'

De 3 biggetjes

In 2003 lanceert Studio 100 de musical "De 3 biggetjes" met naast K3, onder anderen Jan Schepens, Dimitri Verhoeven, Daisy Thys en Free Souffriau. Van deze musical verschijnt zowel een succesvolle cd als een dvd. Met de single De 3 biggetjes staat het trio de tweeëntwintigste maart 2003 op twee in de Vlaamse Top Tien en de zesentwintigste april op vier in de VRT Top Dertig.

De 3 biggetjes

De Rode Loper-reportage over 'De 3 biggetjes'.

K3 in de Ardennen

Op 31 december 2002 zendt VTM de special "K3 in de Ardennen" uit. Daarin worden niet alleen mooie beelden getoond, maar zingen Kristel, Karen en Kathleen hun tot dan toe grootste hits. De Nederlandse TROS zendt in negen afleveringen "De wereld van K3" uit. Van deze afleveringen hebben de dames ook een Vlaamse versie opgenomen. Om het livecontact met de fans niet te verliezen pakt K3 in 2002 uit met de "K3 Toveren Tour".

Niels William stopt als manager

Niels William krijgt in die periode nog amper de tijd om te slapen. Hij staat er haast alleen voor en ziet K3 almaar groeien. Zijn leven bestaat nog alleen uit interviews regelen, onderhandelen en problemen oplossen. Na een stevige babbel met het management van Studio 100 besluit Niels eind 2002 zijn K3 aan hen te verkopen. De meiden van K3 voelen zich van dan af zeker zo gelukkig met voortaan Gert Verhulst aan het roer: "want hij heeft zo'n fantastische dosis humor !", klinkt het unaniem. Met de komst van Gert hebben ze, nog steeds aldus de dames, minder de indruk dat ze een manager achter zich hebben staan, het loopt allemaal wat vlotter en spontaner. De stress van in het begin, het moeten slagen, valt met de komst van Gert en Studio 100 een beetje weg. Het keurslijf is wat minder gespannen en de meiden krijgen meer inspraak. K3 wordt meer iets zoals zij het zelf aanvoelen. De Studio 100-stijl en kwaliteit steekt almaar meer de kop op.

Hij heeft zo'n fantastische dosis humor!

K3 over Gert Verhulst

Verliefd

De zesde september 2002 hijst Studio 100 alle vlaggen, want dan wordt in een productie van Niels William het vijfde album van K3 "Verliefd" gelanceerd, met daarop de singles Feest, Papapa en Verliefd. Het valt op dat de impact op de Top Tien en de VRT Top Dertig wat is afgenomen. Het album daarentegen doet het beregoed in de Ultratop Album 200, waar een eerste plaats wordt bereikt met als eremetaal tweemaal platina.

Doornroosje

De Rode Loper-reportage van de musical 'Doornroosje'

Doornroosje

Studio 100 zet voor het volle pond in op een nieuwe musical, "Doornroosje". De liedjes worden deze keer geschreven door Gert Verhulst, Hans Bourlon en Danny Verbiest op muziek van Johan Vanden Eede. De songs worden in studio "The Groove" in Schelle ingeblikt. K3 kruipt in deze musical in de huid van de goede feeën. Free Souffriau speelt de rol van Doornroosje, Koen Crucke wordt koning Lodewijk en Myriam Bronzwaar koningin Isabel. Die musical levert hun een vette hit op, Toveren.

K3 special 2001

K3 special uitgezonden op 31 december 2001

Je hebt een vriend

Omdat er niet altijd gehuppeld hoeft te worden, brengt K3 de single Je hebt een vriend uit. De producers vinden de tijd rijp voor een song over vriendschap. Voor de muziek wordt er gekozen voor een traag ritme. We noteren de achtste december 2001 nog maar eens een eerste plaats in de Vlaamse Top Tien en, twee weken later, een elfde plaats in de VRT Top Dertig.

School op stelten

Ouders die op zoek zijn naar een nieuwe strip ontdekken begin oktober "School op stelten". De eenendertigste december 2001 zendt VTM een sneeuwvolle special rond K3 uit die ze aan het begin van het jaar in Zwitserland hebben ingeblikt.

Télé-Romeo

Tele-Romeo schrijft Miguel nog maar eens in de wagen, tijdens zijn zoveelste avondrit van Brussel naar Gent, althans daar schiet hem de melodie door het hoofd die hij meteen op het antwoordapparaat van zijn gsm inzingt. Hij heeft meteen door dat dit een catchy song in wording is. Bij zijn thuiskomst zingt hij het in een deftige vorm op een demootje in en stuurt het door naar Alain. Op dat demootje zingt Miguel het in in een soort nonsenstekst die eindigt met shalom shalom. Alain vervangt die passage door "wie heb ik aan de lijn hallo hallo?" Meteen nadien verzint Alain de titel Tele-Romeo. De negende juni 2001 staan de dames zestien weken na mekaar op één in de Vlaamse Top Tien. De vijfentwintigste augustus van dat jaar bereiken ze de eerste plaats in de VRT Top Dertig. Zij worden beloond met tweemaal platina. Tele-Romeo levert hun de trofee "Zomerhit" van Radio 2 op, plus de publieksprijs. In Nederland wordt hun vorige album "Alle kleuren" met goud bekroond.

Télé-Romeo

Een primeur in het programma 'Hitkracht' met Jan Boskamp en Alexandra Potvin

Oma's aan de top

Uit Hitkracht met Jan Boskamp en Alexandra Potvin

Télé-Romeo

Yippee Yippee

Uit Hitkracht met Jan Boskamp en Alexandra Potvin

Alle kleuren

Uit de eindejaarsuitzending van Hitkracht met Jan Boskamp en Alexandra Potvin

Oma's aan de top

Het productieteam achter K3 weet maar al te goed waar ze mee bezig zijn en palmen gelijk de grootouders van de K3-fans in door Oma's aan de top op single uit te brengen. De inspiratie komt deze keer van de hit Toch ben je oma uit 1991, gezongen door Louis Neefs . Miguel wilde, daarin gesteund door Peter, er een nieuwerwetse draai aan geven, een omaliedje met een poppy beat. Niet alleen de dertigste december 2000 goed voor een vierde plaats in de VRT Top Dertig en een nummer één in de Vlaamse Top Tien, maar ook een hit in Nederland, want daar wordt Oma's aan de top, gekoppeld aan Blub, ik ben een vis, de dertiende oktober 2001 beloond met een achttiende plaats in de Top Veertig. Een jaar eerder werd aan hun Vlaamse fans hun tweede stripverhaal "De babysitters" aangeboden.

De wereld van K3

Omdat Studio 100 goed thuis is in de wereld van de musical, mogen de meiden van K3 van de zesentwintigste december 2000 t.e.m. de vijfde januari 2001 hun eigen verhaal op het podium etaleren in de musical "De wereld van K3", de story van drie meisjes op zoek naar succes. Er wordt gigantisch gescoord met de single Tele-Romeo, opnieuw van de hand van Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte.

I love you baby

Uit Hitkracht met Jan Boskamp en Alexandra Potvin

Alle kleuren

Alle kleuren

Alle kleuren wordt uitgebracht op het eigen platenlabel van Studio 100. Miguel had zin in een universeel liedje over verdraagzaamheid. De tekst mocht niet te belegen zijn en toen kwam Alain op de idee om te zingen over "alle kleuren van de regenboog, van Afrika tot in Amerika...". De eerste juni 2000 pronken de drie dames ermee op één in de Vlaamse Top Tien. De zestiende augustus staan ze op twee in de VRT Top Dertig en hangt er een platina exemplaar aan de muur. Bij Radio 2 weer goed voor de trofee "Zomerhit 2000" én de prijs van het publiek. Hun wordt ook gevraagd of ze dat jaar het Gordellied voor hun rekening willen nemen. In september 2000 stellen ze in "Bellewaerde" hun album "Alle kleuren" voor, met op de teller veertigduizend stuks in voorverkoop en met op de eindteller méér dan honderdvijftigduizend verkochte exemplaren, oftewel vijfmaal platina. Het zal ook het bestverkochte album van 2001 worden. Raar maar waar voor Vlaamse artiesten, K3 slaat ook in Nederland aan. Studio 100 springt meteen op de kar qua marketing. In de winkel zijn voortaan kaften, kleren, poppetjes en boekentassen met K3 erop te verkrijgen. Met een jaar vertraging staat Heyah mama de achtentwintigste oktober 2000 op plaats achttien in de Nederlandse Top Veertig.

De samenwerking met Studio 100

Omdat het succes zo snel aangroeit en Niels William soms moeite heeft om bij te benen, gaat hij met zijn zakelijk instinct op zoek naar een partner die kan instaan voor merchandising en dergelijke. Hij kan meteen een degelijk profiel van de groep voorleggen, de kant die zij uit willen. Hij vindt een prima partner in "Studio 100". Gert Verhulst en Hans Bourlon zijn meteen te vinden voor een samenwerking.

Yeke Yeke, I love you baby, Parels

Aan Miguel, Alain en Peter wordt door Niels William gevraagd zo snel mogelijk voor een opvolger te zorgen en dat is Yeke yeke. Het team besliste van in het begin geen typische kinderliedjes te schrijven, maar poppy deuntjes voor kids. Qua inspiratie ging Miguel voor deze song te rade bij Mory Kanté die in 1987 een nummer één had gescoord met Yéké Yéké. Miguel was op zoek naar een liedje met daarin een brabbeltaaltje verweven. Het verhaaltje zelf pikte hij van Save your kisses for me van de Engelse groep Brotherhood of Man, waarin het uiteindelijk draait om de liefde voor een kind. In september 1999 wordt er met Yeke yeke gescoord in de Vlaamse Top Tien en de Radio 2 Top 30. Het succes van deze single overtuigde de drie dames dat Niels goed gegokt had met die overschakeling naar muziek voor kinderen. K3 wordt van dan af een fulltime kindergroep. Dan volgt I Love You Baby, opnieuw een nummer één in de Vlaamse Top Tien. De zesde oktober 1999 brengt K3 hun eerste album uit, "Parels". Het album is een bestseller. December 1999 ligt hun eerste stripavontuur "K3 X 2" in de winkel.

Radio 2 Zomerhit: Heyah Mama

Het succes van 'Heyah mama'

Niels William en K3 lachen in hun vuist wanneer ze merken dat Heyah mama een hit in wording is. Na een behoorlijke klim staan ze de vierentwintigste april 1999 op één in de Vlaamse Top Tien. Het nummer werd geschreven door Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte. Een tijd later mag K3 edelmetaal in ontvangst nemen: driemaal goud en méér dan dertig weken genoteerd in de Vlaamse Top Tien. Door Radio 2 krijgen ze de trofee "Zomerhit 1999" overhandigd. Dit toch wel onverwachte succes doet, voortgaand op de reacties, K3 en Niels William inzien dat ze niet alleen een zeer jong publiek, maar ook hun ouders en grootouders aanspreken. Vrij snel wordt beslist de girlpower op te doeken en over te stappen naar liedjes voor de heel jonge fans. Een bewijs dat K3 geen uitgekiend concept is. Meteen wees het succes uit in welke richting ze verder moesten. Het viel op dat vooral de kids meezongen en tijdens optredens op de voorste rijen gingen postvatten.

"Fijne vleeswaren, dames, maar vleeswaren is ook charcuterie en qua liedjes is dat dus charcuterie met peren. (...) En wat betreft zeer jonge babyliedjes: een tien! Qua Eurosong helaas..."

Marcel Vanthilt

Eurosong 1999

K3 neemt deel aan Eurosong 1999 met het liedje 'Heyah mama'. We onthouden ook de commentaar van jurylid Marcel Vanthilt.

Eurosong 1999

In 1999 neemt K3 deel aan "Eurosong" met het oog op het "Eurovisiesongfestival". Bart Brusseleers van platenfirma BMG had bij Miguel een demobandje gehoord met daarop Heyah Mama en hij vond dat K3 daarmee aan "Eurosong" moet deelnemen. Een professioneel selectiecomité kiest uit bijna tweehonderd ingezonden tapes, eenentwintig nummers, verdeeld over drie selectieronden. K3 belandt met Heyah Mama in de derde ronde met daarin onder meer Yves Segers, Martine Foubert, Alana Dante, Nadia, Ricky Fleming en Dominic. Het vernietigende commentaar van jurylid Marcel Vanthilt zorgt ervoor dat K3 met Heyah Mama op de vijfde plaats belandt. Volgens de heer Vanthilt was hun liedje eerder geschikt om geëtaleerd te worden in de afdeling fijne vleeswaren: "echt wel k** met peren, muziek voor achtjarigen en baby'tjes".

Axana Ceulemans

Van bij het begin wordt er achter de schermen een vierde K3 opgevoerd in de persoon van Axana Ceulemans. Die had haar sporen al jaren eerder verdiend als actief lid van de succesvolle groep Def Dames Dope. In Axana's bio lezen we: "Ik stopte na zes intense jaren met Def Dames Dope. Ik werd ouder, had een vaste relatie, had van de wereld geproefd en verlangde naar een rustiger leven. (...) Ik ging terug werken als directiesecretaresse bij een firma in het Antwerpse. Maar vooral het dansen kon ik niet loslaten. Zingen en dansen leerde ik door anderen het te zien doen, in discotheken en op tv. Achter de schermen bleef ik choreografisch advies aan muziekgroepjes geven. Tot manager Niels William mij op een bepaald moment aansprak met de vraag of ik een dansje voor K3 wilde bedenken. Het werd de dansante aftrap van een fantastische samenwerking".

Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis

Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis schrijven en produceren de liedjes van K3. Per jaar schrijven zij zo'n dertig liedjes om er uiteindelijk een twaalftal over te houden. Zij leggen de lat behoorlijk hoog. Zij willen K3 muzikaal een zo breed mogelijk profiel geven en liedjes aanbieden waarin de dames zich goed voelen. K3 maakt hun productieteam vooraf dan ook duidelijk waarover ze willen zingen, welke thema's hun aanspreken. Jaren later zullen ze eerlijk toegeven dat ze bij de start hebben toegehapt toen ze de liedjes hoorden. Het was die blije sfeer die hun aansprak, iets later is de rest er als pluspunt bij gekomen.

Het eerste liedje

K3 kiest als eerste single een nummer dat kant-en-klaar op hen ligt te wachten, Wat ik wil : "Kijk ik in de spiegel dan zie ik daar een meisje staan, dat van alles wil beleven, dat zo graag weg wil gaan. Het is zonneklaar, ik wil een nieuw avontuur beleven, maak al mijn dromen waar. Wat ik wil, wat ik wil, wat ik wil, is een kick die mij vanbinnen raakt, wie neemt mij mee ver van hier, wie maakt mij stapelgek en helemaal dronken enz." Deze eerste single, geschreven door Marc Paelinck, Ronald Buerssens en Dennis Peirs, flopt.

Het begin

In het achtergrondkoortje van Niels William zat onder andere Kristel Verbeke. Niels wou aanvankelijk een groep oprichten in de stijl van The Spice Girls die met hun songs en vooral hun girlpower wereldwijd de ene hit na de andere scoorden. Niels wou er een Vlaamse versie van maken. Hij kende ook Karen Damen en een zekere Kelly Cobbaut. In een soort aanloopfase was er in eerste instantie het trio Mascara, maar omdat de voornamen van de dames met een k begonnen, werden ze plagend en speels K3 genoemd. Als singletje coveren ze Alles heeft een ritme van de Nederlandse meidengroep Frizzle Sizzle. Na de passage van Kelly, die musical in Nederland gaat studeren, is het de beurt aan Deborah Ostrega om Kelly's plaats in te vullen, maar zij bedenkt zich en zo gaat de beurt over naar Kathleen Aerts om haar entree te maken. En zie, de echte K3 is geboren. De audities hadden vooraf plaatsgehad in de "Top Studio" in Gent. In de jury zat toen onder meer Miguel Wiels, die al een tijdje met Niels Wiliam samenwerkte. Onder andere met het project Boysband dat Niels midden de jaren negentig had opgericht samen met Wim De Kerpel, Bjorn Rosier, Jeffry De Roeck en Jo Veraghtert. Een duidelijk plan hoe het voor K3 allemaal moest klinken was er nog niet, maar de drie dames hadden in elk geval zin om er een muzikale lap op te geven.

Josje Huisman

Josje Huisman, die vanaf 2009 Kathleen verving, werd de zestiende februari 1986 in het Nederlandse Heusden geboren. Haar vader is predikant. Josje groeit op in Steenwijkerwold en verhuist op haar veertiende naar Meppel. Op haar tweeëntwintigste studeert zij af aan de "Dansacademie Lucia Marthas" in Groningen. Zij gaat in Amsterdam een jaar lang een musicalopleiding volgen. Via het programma "K2 zoekt K3", uitgezonden door de Nederlandse en Vlaamse televisie, wordt Josje de derde oktober 2009 geselecteerd om Kathleen in K3 te vervangen.

Kathleen Aerts

Kathleen Aerts werd de achttiende juni 1978 in Geel geboren. Zij trekt naar de normaalschool afdeling talen en wiskunde en studeert af als onderwijzeres. Zingen doet ze dolgraag. Van 1992 tot 1995 zingt zij bij het groepje Wonderful Game. In 1995 neemt ze deel aan de "VTM Soundmixshow" en wordt derde met het nummer Grow a baby van de Belgische groep Pop in Wonderland. Een jaar later zingt ze From a distance van Bette Midler tijdens de "Ontdek de Ster Show" van VTM. In 1997 doet ze nog eens mee aan de "VTM Soundmixshow", deze keer met Chirpy chirpy cheep cheep van Middle of the Road en belandt in de halve finale. Zij zingt zich stevig in de kijker wanneer zij in de musical "Sneeuwwitje" van Studio 100, Sanne vervangt omdat die het met de regie op een bepaald moment oneens is. In de nasleep daarvan neemt zij als Cath in 1998 het soloplaatje My love won't let you down op, een cover van Nathalie Sorce. Na tien jaar K3 zal Kathleen de drieëntwintigste maart 2009 beslissen ermee te stoppen. Zij wordt vervangen door de Nederlandse zangeres Josje Huisman. Vanaf vijf juni 2009 treedt Kathleen op als solozangeres en scoort hits met singles als Zumba Yade en Feest voor kinderen. In de loop van de maand september 2015 komt zij in het nieuws wanneer ze naar aanleiding van de "Werelddag Dementie" bij uitgeverij Lannoo haar boek "Voor altijd mijn mama", het verhaal over haar jongdementerende moeder, uitbrengt.

Kristel Verbeke

Kristel Verbeke werd de tiende december 1975 in Hamme geboren in een gezin van vier kinderen. Zij heeft hard gestudeerd om haar diploma te behalen. Zij stond in het begin als lerares een tijdje voor de klas, maar ze wou iets anders en kwam terecht als bediende bij een bank in Laarne. Haar muzikale ambities kon ze botvieren in een funkgroepje en in een project rond Ann Christy , samen met Kathleen Vandenhoudt, Pascale Michiels, Andrea Croonenberghs en Robert Mosuse. Zij gaat een tijdje in het achtergrondkoortje van Niels William zingen, de man die iets later met het project K3 van start zal gaan.

Niels William

De man achter K3, die tevens het concept bedacht, is Niels William, de twintigste november 1974 als William Vaesen te Bree geboren. Hij studeerde aan de muziekhumaniora "Kindsheid Jesu" te Hasselt en vervolgens aan de "Showbizzschool" in Oostende waar hij Frank Dingenen leerde kennen. Samen namen ze in 1991 de hit Dat goed gevoel op. Tijdens "Zomerhit" van Radio 2 ging hij twee keer met een prijs lopen: in 1992 als beste debutant met Blijf bij mij en in 1995 met de prijs van de beste Nederlandstalige productie voor Zie ze doen. Ongeveer tien jaar kwam Niels bij Radio 2 aan de bak als presentator van onder meer "Golfbreker" en "De Zondagsclub".

Karen Damen

Karen Damen werd de achtentwintigste oktober 1974 in Wilrijk geboren. Zij studeerde moderne talen tijdens haar middelbareschoolopleiding. Nadien waagt ze haar kansen aan het "Herman Teirlinck Instituut", maar slaagt niet. Zij stopt die liefde voor het theater niet weg en gaat een tijdlang optreden bij "Het Mechels Miniatuurtheater". Zij maakt ook een tijdje deel uit van "De Familie Backeljau" en komt aan de kost in de horeca. In de loop van haar carrière ontdekt ze dat ze erg goed overweg kan met het medium televisie. Zij duikt op in diverse programma's: als jurylid in "Belgium's got talent", in het panel "Scheire en de schepping", in 2014 als vaste weekgast in "Café Corsari", in het voorjaar van 2015 op Vijf in een uitdagene rol in "Perfect?", eveneens in 2015, maar dan op Vier, als panellid in "Het zijn net mensen" met als spelleider Gert Verhulst en samen met Gilles De Coster in "Karen & De Coster".