Johnny White

Weisse Perlen

Op dat moment werkt Johnny nauw samen met manager René Ingelberghs, die ook de belangen van zangeres Tonia regelt. Johnny aarzelt niet zijn eigen orkest The Wings op te richten. Na singles als Als ik nou 'ns rijk was en Heel m’n leven bedankt Johnny René voor bewezen diensten en gaat een trapje hogerop samenwerken met Robert Bylois, oprichter van het Benelux Theater en dé manager achter Salvatore Adamo en Robert Cogoi.

Op zekere dag krijgt White het nummer Weisse Perlen in handen, geschreven door Peter Laine, alias Marcel Peeters, en Ke Riema. Decca gaat niet meteen akkoord met die Duitstalige keuze. Maar Johnny dringt aan en trekt naar de studio samen met het orkest van Peter Laine.

Dankzij een tv-optreden van Johnny in het raam van het Radio- en Televisiesalon in Antwerpen waarbij hij begeleid wordt door het orkest van Francis Bay en daar onder andere het nummer Weisse Perlen zingt, is er meteen na die uitzending vraag naar dat nummer. Voor de B-kant wordt gekozen voor het liedje Man muss zum Tanzen gehen. Johnny is de koning te rijk wanneer hij de tweeëntwintigste november 1969 ziet dat zijn single, volgens de gegevens in Het Belgisch Hitboek, tot op de twaalfde plaats in de Top Dertig is geraakt.