Johnny White

Samenwerking met Hans Custers

Op zekere dag in het begin van de jaren '70 stapte Willy Van Couwenberghe bij Hans Custers Music (HKM-label) binnen met een door hemzelf geschreven liedje Nu geen tranen. Hans speelt dat op zijn beurt door aan platenproducer Jean Huysmans, die op dat moment bezig is met nummers op te nemen samen met Johnny White in opdracht van zijn toenmalige platenfirma CBS. Aan Michel Detry wordt gevraagd er een Franse tekst bij te schrijven: Toi qui reviens. Nu geen tranen belandt niet alleen op single, maar staat ook op de elpee Johnny White '72 samen met liedjes als Maar waarom, Geen geweld en Maar jij ging heen.

Meer dan vijftien jaar later komen Hans en Johnny elkaar dus opnieuw tegen. Hans liep al een tijdje rond met de idee een Vlaamse André Hazes te lanceren en hij vindt Johnny daarvoor de geknipte zanger. Als eerste single brengen zij het nummer Jij weet wat liefde is van de heren Toto en Serpière op de markt. Johnny had dat al een tijdje achter de hand gehouden, maar er nog geen geschikte platenfirma voor gevonden. Hans brengt het nummer uit op zijn HKM-label. De zestiende december 1989 staat Johnny ermee in de Vlaamse Top Tien en klimt daar naar de achtste plaats. Ook VTM, dat net is opgestart, toont interesse.

Als tweede single wordt gekozen voor het nummer Je eerste liefde, geschreven door Theo Schevenels en Jean Bural. Tot zijn grote ongenoegen moet Hans Kusters vaststellen dat de jaren en platen die volgen van de media geen steun krijgen, ook al gelooft hij sterk in het zangtalent van Johnny White. Toch weet hij opnieuw van zich te laten horen met een drietal singles die het in het eerste deel van de jaren negentig niet onaardig doen: Merci Chérie van Udo Jürgens en Méditerranée, geschreven door Sergio Popovski en Djorje Novkovic.