Johnny White

Canzonissima 1971

In 1971 is het de beurt aan de VRT om een geschikte kandidaat naar het Eurovisiesongfestival af te vaardigen. Gezocht naar het geschikte liedje wordt er via het tv-programma Canzonissima met deze keer negen deelnemers, onder wie Kalinka, Johann Stollz, Ann Christy , Micha Marah , Mary Porcelijn, Joe Harris , Kate's Kennl, Ron Davis, Nicole en Hugo en Johnny White. Johnny zingt onder meer Je maakt me stapelgek, Te mooi om waar te zijn en Verloren hart, verloren droom.

Nicole en Hugo gaan echter met de overwinning lopen en zouden de derde april naar Dublin trekken in Ierland, was het niet dat zij wegens ziekte verstek moeten laten gaan. Hun plaats wordt ingenomen door Lily Castel en Jacques Raymond , die met Goedemorgen, morgen, een nummer van Phil Van Cauwenbergh en Paul Quintens, op de veertiende plaats eindigen. Monaco gaat met de overwinning lopen.

Johnny White eindigde in deze editie van Canzonissima op de derde plaats met Verloren hart, verloren droom. Nadat Verloren hart, verloren droom maandenlang in competitie bleef tijdens Canzonissima, kan het niet uitblijven of het liedje wordt op single uitgebracht. 115.000 exemplaren gaan ervan over de toonbank.

Vreemd genoeg heeft Johnny daar nooit een gouden plaat voor gekregen, ook niet voor Weisse Perlen en Quand on est amoureux. Verloren hart, verloren droom ligt Johnny zo na aan het hart dat hij het jaren later van diverse nieuwe versies zal voorzien. In 2003 wordt Verloren hart, verloren droom voor eeuwig opgenomen in De Eregalerij van Radio 2 en Sabam tijdens een gala georganiseerd in het Concertgebouw van Brugge.