Johnny White

Bergaf

Fysiek gaat het niet zo goed met White. Hij voert een ongelijke strijd met obesitas gekoppeld aan diabetes. Hij had eerder al diverse keren geprobeerd van zijn zwaarlijvigheid af te geraken, maar dat eiste zijn tol. Vier jaar eerder was hij in korte tijd zevenendertig kilo afgeslankt. Dat was ook de periode dat hij samen met Jean Walter en Jacques Raymond optrad als het trio De Gouden Tenoren, waarin hij de plaats van Bob Benny had ingenomen.

Ook het nachtleven begint almaar meer sporen na te laten. Vanaf 2006 wordt Johnny door de artsen werkonbekwaam verklaard en krijgt hij uitkeringen uitbetaald door het ziekenfonds. Dit houdt in dat hij niets extra's mag bijverdienen. Maar Johnny blijft zingen. De elfde juni 2006 viert hij feest, want hij staat dan vijfenveertig jaar op de planken. Hij deelt die avond het podium met Liliane Saint-Pierre , Garry Hagger, Ricky Fleming, Samantha en Johan Stollz. Ook Will Ferdy en Tony Servi passeren die avond de revue.

Er is ook de release van zijn nieuwste album Heel m'n leven, in eigen beheer uitgebracht op zijn J. White Records, verdeeld door Reli Records. Het gerecht houdt Johnny al die tijd nauwgezet in het oog en gaat zich na een tijdje met zijn bijverdiensten bemoeien. Begin 2011 spreekt een rechter het vonnis uit. Ook al beweert Johnny in de rechtszaal dat hij zich de voorbije jaren van geen kwaad bewust was, toch veegt de rechter die argumenten van tafel en wordt Johnny veroordeeld tot zes maanden gevangenis, die hij, aangezien dit een minimumstraf is, niet hoeft uit te zitten. Wel een zware dobber voor hem is dat hij niet alleen 41.297,13 euro aan uitkeringen moet terugbetalen, maar daarbovenop ook nog eens 27.500 euro boete.

Het was trouwens niet de eerste keer dat Johnny in aanraking kwam met het gerecht. Nadat hij in de maand april 2008 nog op de affiche had gestaan van het Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt samen met onder anderen Eddy Wally , Jo Vally , Christoff , Bart Van den Bossche en John Terra , valt in de maand juni het parket bij hem binnen in zijn discotheek, The Johnny White Club in Scherpenheuvel, op dat moment uitgebaat door een zevenendertigjarige Roemeense vriend samen met diens vriendin en haar zus. De speurders van de Federale Gerechtelijke Politie treffen boven de dancing van Johnny White vierhonderd cannabisplanten aan, daar gekweekt door de man aan wie Johnny zijn discotheek annex woonruimte op dat moment verhuurt. Johnny woont op het ogenblik van de feiten boven de taverne, pal naast de discotheek. Hij ontkent echter elke betrokkenheid en wordt later door de onderzoeksrechter in deze zaak vrijgesproken.