Johnny White

Verovering van de wereld

De fanclub van Johnny White telt ten tijde van het succes van Verloren hart, verloren droom vijfduizend leden. Zijn band wordt op dat moment gerekend tot de beste in ons land. Zij treden zowel in Vlaanderen als in Wallonië op. Decca staat er in die jaren op dat Johnny in de beste studio's opneemt met de beste orkesten. Hij trekt daarvoor ofwel naar de studio's in Londen of in Parijs.

Robert Bylois blijft Johnny ook programmeren tijdens grote concerten in binnen- en buitenland: Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland liggen vlot binnen handbereik. Het geluk lacht hem helemaal toe wanneer hij in die periode op tournee mag samen met Gilbert Bécaud en Shirley Bassey. Hij is op bezoek in Parijs om daar voor Europe Nr. 1 een twaalftal liedjes live in te blikken als hij in de kleedkamers zijn groot idool Gilbert Bécaud tegen het lijf loopt.

Na wat heen en weer gepraat en tot de vaststelling komen dat zij met dezelfde geluidsinstallatie werken, besluiten zij samen op tournee te gaan met de geluidsinstallatie van Johnny, maar wel ieder met zijn eigen geluidstechnicus. Johnny mag optreden in het eerste deel van het concert, het voorprogramma, en als aardigheidje tijdens het optreden van Bécaud met hem in duet L'important c'est la rose zingen. Shirley Bassey leert hij van dichtbij kennen tijdens het Festival van Mexico, waaraan ook Ray Conniff en Malcolm Roberts deelnemen. Hij voelt zich dadelijk thuis in deze internationale entourage.