John Terra

Songs from the Brill Building

In 2010 mag John, geflankeerd door Will Tura , Frans Bauer, Laura Lynn , Robin Gibb en Engelbert Humperdinck, schitteren op het podium van Rimpelrock in Kiewit-Hasselt. In 2010 gaat John Terra samen met Patrick Riguelle op tournee. Patrick was jarenlang het huisorkest geweest van De Laatste Show. Hij komt samen met John op de idee de vele hits die geschreven werden in de legendarische Brill Building in New York wat op te poetsen en in een show te gieten Songs from The Brill Building.

Songs zoals Girl, you'll be a woman soon van Neil Diamond, Save the last dance for me van Doc Pomus en Mort Shuman, Baby it's you van Burt Bacharach, Breakin' up is hard to do van Neil Sedaka, You've lost that loving feelin' van Barry Mann en Cynthia Weil enz... passeren in deze anderhalf uur durende show de revue gebracht door: John Terra, Patrick Riguelle, Dany Caen, Chris Peeters, Paul Poelmans, Wouter Berlaen en Stoy Stoffelen.

De show wordt de 17de september 2010 in de AB Club in Brussel aan de pers voorgesteld alvorens langs de Vlaamse culturele centra te trekken. Om dit verhaal voor de eeuwigheid te bewaren, worden veertien songs uit deze show verzameld op het album Songs from The Brill Building. In 2015 breit Terra daar samen met Riguelle een vervolg aan "Tin Pan Alley Songs".