Johan Verminnen

Stemmen

Eind 2014 is er het album Stemmen, een cd die om enige uitleg vraagt. Op een zonovergoten terras ontmoette hij tijdens Midem, de hoogmis van de muziekindustrie, Jean Klüger opnieuw. Vijftien jaar lang was hij zijn producer geweest die hem bij aanvang van zijn carrière alle kansen bood. Hij stelde hem voor om de belangrijkste liedjes die hij van zijn in uitgave had, op te nemen met een akoestische piano en enkel stemmen als arrangement.

Samen met pianist Leo Caerts dook Johan de Dan Lacksman Studio in en selecteerde uit het Vlaamse stemmen aanbod een rist die perfect bij dit project past: Marie & Jean-Louis Daulne, Amaranthe, The Jody's Singers, De Arnootjes, Scala en de gebroeders Kolacny. Het resultaat mag er wezen. Vijftien opvallende versies van onder meer Bar Tropical, Mooie dagen over Een vriend zien huilen, Hemel vol sterren tot en met 'k Voel me goed en Laat me nu toch niet alleen.

Opvallend bij dit album is de Zing Mee cd waardoor je thuis uit volle borst kan meezingen met de bekendste liedjes van Johan. Dat meezingen wordt vergemakkelijkt door de uitgeprinte teksten die bij de cd gevoegd zijn. En voor de fijnproever is er ook nog als extraatje de Making of-dvd met geïntegreerde clips en extra materiaal.