Johan Verminnen

Tegenlicht

In 2003 presenteert Verminnen het album Tegenlicht. Liedjes deze keer geschreven door Bert Candries, Johan Verminnen en Leo Caerts. Hij krijgt bij dit alles ook de vocale steun van Koen en Kris Wauters. In een regie van Paul De Cock worden er zelfs videoclips ingeblikt van de liedjes De hemel nabij, Tegendraads en Vlaamse Ardennen. Die clips horen ook bij de cd die iets later in de winkels ligt.

1 juli 2003 is een memorabele datum in Johans leven. Die dag wordt het sociaal statuut voor de muziek in België eindelijk een feit. Dertien jaar eerder was het voor Johan een must de muzikantenvereniging Zamu op te richten om op die manier te streven naar een beter statuut voor de artiest. Zij zijn gedeeltelijk in hun opzet geslaagd.

Artiesten kunnen zich nu door interimbureaus laten inschrijven of op zelfstandige basis werken als zij daartoe de middelen hebben. Zelf mocht Johan tijdens de tiende Zamu-Awards editie die de zeventiende februari 2004 in de AB in Brussel plaatsvond, de prestigieuze Life time achievement Award in ontvangst nemen. Naast een bekroning voor zijn carrière is dit de beloning voor zijn niet aflatende inzet voor het statuut van de artiesten.