Joe Harris

25 jaar op de planken

De veertiende december 1980 viert hij in het Cultureel Centrum van Hasselt zijn 25-jarige carrière en gaat zijn aandacht toespitsen op nieuw talent, onder meer als ploegleider van de Limburgse en de Antwerpse ploeg van de Baccarabeker. Omdat hij weet dat zijn fans tot de tweede en derde leeftijd behoren, besluit hij een beetje ondoordacht in de maand juni van 1981 taverne ’t Seyenhof te kopen die Joe zal uitbaten tot aan het faillissement in 1992.

Een jaar later horen we hem een vertaling zingen van de hit Butterfly van Daniël Gérard. Joe schuift zijn carrière wat aan de kant om zich voor het volle pond voor zijn zaak in te zetten. Maar dat is te veel hooi op één vork. Hij heeft intussen ook een aantal problemen met zijn platenfirma op te lossen (daardoor verscheen er tussen 1989 en 1992 geen enkele plaat meer van hem). In een interview geeft hij ietwat wat gepikkeerd toe: "Geen frank heb ik nog en ik moet helemaal opnieuw beginnen. Ook in de liefde heb ik geen geluk gehad."

Joe wordt in 1984 verliefd op zangeres Chrissy, alias Christel Degraef. Zij scoorde in 1980 een hitje met het nummer Andy. Joe neemt haar een jaar later op in zijn Limburgse Baccaraploeg samen met John Terra en het duo Beau Regard. Chrissy had in 1979 voor Joe de backings ingezongen toen hij het nummer Ouwe Rinus Van De Veen voor Hoes inblikte. Joe scheidt in 1984 van zijn eerste vrouw en gaat op het einde van dat jaar met Chrissy samenwonen. Tien jaar delen zij samen lief en leed en nemen samen platen op, onder andere Blue Hawaii Bay uit 1985 en Liefde is 't mooiste dat bestaat uit 1987.