Jo Vally

Jo Vally zingt Country

Al jaren is Jo Vally tuk op countrymuziek. Van zijn reizen naar Amerika heeft hij een rist countryhits en ideeën meegebracht en die gaat hij samenbundelen op één plaat. In het voorjaar van 2013 lanceert Jo als voorbode van zijn album Jo Vally zingt Country de single Ik gaf je m'n hart, een vertaling van Achy breaky heart, waarmee de Amerikaanse countryzanger Billy Ray Cyrus in de zomer van 1992 bij ons een grote hit scoorde.

Iets later, de negentiende oktober, ligt ook het album Jo Vally zingt Country definitief in de rekken met daarop dertien songs geproduceerd door Patrick Hamilton en met de instrumentale steun van onder anderen Herman Cambré, Steven De bruyn, Joris Devos en de stemmen van Jody Pijper en Diana Senders. Bart Herman mag enkele teksten leveren, zoals het speciaal voor Jo geschreven Mijn hart bleef in L.A.

Als tweede single uit dit album wordt gekozen voor de John Denverklassieker Calypso. Met enige trots laat Jo ons weten dat hij in de maand november van 2013 met die single boven aan de Vlaamse Top Tien staat. Opvallend op zijn album is ook de vertaling van Mississippi van de Nederlandse groep Pussycat en Liefde houdt ons bij elkaar, een duet gezongen samen met de Duitse zangeres en actrice Judith Hildebrandt, bekend van de soapserie Sturm der Liebe. Liefde houdt ons bij elkaar kennen we ook als Somewhere between in de versie van de Nederlandse countryband The Tumbleweeds.

Al even opvallend wordt de belangstelling in de pers die het album van Jo maar al te graag uitspeelt tegen dat van deelnemer van The Voice Robby Longo, die met zijn album Country Man met Jo strijd levert in de Album Top Vijftig. Achter de schermen zijn zij de beste maatjes, maar in de schijnwerpers zorgen zij zogezegd voor de nodige commotie.