Jo Vally

Russische Nachten

In 2000 wordt er naarstig gewerkt aan een album met daarop een aantal nieuwe songs geschreven door Fred Bekky samen met Luigi Bongiovanni. De kracht van de liefde wordt de titel met daarop de liedjes Maria (Loop zo niet voorbij), Want elke vrouw die naar me lacht en In mijn hoofd, in mijn bloed als singlekeuzes.

Goud is er weggelegd voor de cd Mooi is het leven met ook deze keer een handvol nieuwe nummers van de hand van Fred Bekky, Andy Free en Alexandre Pascal. Met de nodige weemoed in het hart verneemt Jo dat zijn platenbaas Richard Dedapper niet langer aan het roer van Indisc staat. Bert Burm wordt de nieuwe kapitein. Om Richard een vriendendienst te bewijzen, neemt Jo hem in dienst als manager. Maar dat werkt niet.

Bert broedt op een idee voor een nieuw album en dat wordt in oktober 2002 Russische Nachten. In Sint-Petersburg worden de strijkers, de balalaika's en het koor opgenomen. Op deze plaat staan covers van Nikita, Concerto voor jou Natasha, Otsji Tjorny...

Met het oog op Moederdag is er in 2003 het album Omdat ik van je hou. Er volgt een moederdagconcert in de Oktoberhallen in Wieze.