Jo Vally

Jo Vally zingt Vlaamse Klassiekers

De echt grote hits blijven uit, al scoort hij nog behoorlijk met singles zoals Geef mij de sleutel van je dromen, Nooit was een zomer, Ik hou van jou... In 1995 is er het album 15 jaar Jo Vally en wordt in het Casino van Blankenberge een volledige show ingeblikt, die ook op video verschijnt. In 1996 wordt de samenwerking met Marc De Coen afgerond en komt producer Jack Rivers in de plaats, de drijvende kracht achter artiesten zoals Sam Gooris en Wendy Van Wanten , met wie hij meteen het duet Eeuwig en altijd opneemt, een bewerking van All of you van Julio Iglesias en Diana Ross. De tweede maart 1996 staan zij op drie in de Vlaamse Top Tien. In de Top Dertig zit er een zestiende plaats in.

Om van dit succes te profiteren, wordt een gelijknamig album uitgebracht met daarop de liedjes Woorden in de wind, Ga mee naar Rome en Ik hou van jou. In de schaduw van het succes van Helmut Lotti 's Goes Classic 1 broeden zij op de idee om Vlaamse klassiekers nieuw leven in te blazen en op één cd te bundelen. Jo Vally zingt Vlaamse Klassiekers is een feit met daarop bewerkingen van Waar en wanneer, Aan de kaai in 't Schipperskwartier, Tulpen uit Amsterdam, Lichtjes van de Schelde... 175.000 exemplaren worden ervan verkocht.

Dat smaakt naar nog en dus komt Jo Vally zingt Vlaamse Klassiekers 2 in de rekken te liggen, ook deze keer in een productie van Jack Rivers met arrangementen van Patrick Renier, die later naam zal maken als producer van Belle Perez. Deze keer op het album: Er speelt een orgel in de straat, Ik heb een huis met een tuintje gehuurd, Spiegelbeeld... en opnieuw platina!

Maar Jo weet dat een mens nooit té gulzig mag zijn. Hij smeekt zijn entourage geen vervolg aan deze reeks te breien. Op aanraden van Richard Dedapper verschijnt in 1998 het album Jo Vally zingt Duitse Klassiekers deel 1 in een productie van Fred Bekky. Liedjes als Santa Maria, Bianca, Festival van liefde... zorgen ook deze keer voor platina. Dus komt er ook een tweede deel op de markt met daarop als toemaatje een duet met Freddy Breck.