Jo Vally

Naast het podium

Jo is maar wat blij wanneer hij via de burgemeester van zijn dorp verneemt dat hij niet naar het leger hoeft. Zijn werk in de Peugeot garage zit er intussen op. Hij kan als geoefend werkman bij de stad Brussel beginnen en mag mee op pad met de schilders en de schrijnwerkers. Iets later belandt hij via een examen in het magazijn van in beslag genomen goederen en die job ligt Jo veel beter.

Intussen had hij Marcella Tierens leren kennen. Bij haar voelt hij zich goed, en wat belangrijk is, ze ziet het wel zitten dat hij aan zijn zangcarrière blijft schaven. De vierde september 1982 trouwen ze op het gemeentehuis van Wolvertem. De vijfentwintigste augustus 1986 wordt hun dochter Carmen geboren.

In de tuin van zijn schoonouders had Jo intussen een professionele opnamestudio gebouwd met geld dat Rik Vervecken voorschoot. De terugbetaling werd van Jo's gage afgehouden. Jo blijft singletjes opnemen, maar zij raken qua verkoop kant noch wal. Ook Radio 2 reageert niet positief. Hij kreeg wel wat steun van Vic Dennis, hoofdredacteur bij Joepie en Dag Allemaal. Wanneer Jo het niet meer ziet zitten en weg wil bij Rik Vervecken en de muziek compleet de rug wil toekeren, kan hij op de steun van Vic blijven rekenen.