Jo Vally

De eerste stappen in de showbizz

In de garage leert Jo organist Yves Morel kennen, die een eigen orkest heeft. Na een gezellige babbel besluit hij met Jo een plaat op te nemen. Hij verzint de artiestennaam Valli Low. Het eerste singletje wordt Edelia met op de B-kant Lady Lou. Jo verkoopt het plaatje overal waar hij optreedt. Het is niet meteen iets om over naar huis te schrijven, maar Jo is zo fier als een gieter.

Tijdens een van zijn optredens leert hij Jozef Malfliet kennen, leider van The Dreamband. Die is op zoek naar een geschikte zanger en ziet wel iets in Jo. Via Jozef geraken zij in contact met Rik Vervecken van het boekingskantoor VAK in Wilrijk. Hij wil Jo als nieuw zangtalent in de markt zetten. Rick bedenkt meteen een nieuwe artiestennaam, Jo Vally. Hij bezorgt Jo bakken werk. Nu eens treedt hij met zijn Dreamband op, een andere keer met het Midnight Team.

Er volgt vrij snel een nieuwe single Dag en nacht met als B-kant Toon en ik. Dankzij Vervecken mag Jo enkele keren voor de BRT optreden: Hitring, Het Radio- en Televisiesalon en De Pak De Poen Show. Vervecken laat Vally ook opdraven in avondvullende shows samen met bekende Vlaamse sterren zoals Paul Severs , Jimmy Frey , Joe Harris ... Maar hij heeft geen hit te pakken en dus blijft de reactie van het publiek ondermaats.

In 1980 neemt hij het nummer Toch voel ik dat ik leef op. Het jaar voordien had hij nog opgetreden tijdens het Songfestival in Marokko met het liedje Olivia, dat nadien ook op single verscheen. Maar er was helemaal geen festival. Rik verzon voor de pers zelfs een prijs. Op een beker liet hij Festival Agadir graveren. Radio 2 pakt er zelfs mee uit tijdens een van zijn namiddagprogramma's.