Jimmy Frey

Zo mooi, zo blond en zo alleen

In 1967 mag Jimmy samen met Lucky Jones, Marva , Claudia Sylva en Ann Soetaert deelnemen aan de Europese beker voor zangvoordracht in Knokke. Hij staat met bekende artiesten als Roger Whittaker, Patricia Paay en Reinhard Mey op het podium.

Dat jaar is het in Vlaanderen pas echt raak met de single Zo mooi, zo blond en zo alleen een nummer van de toen heel bekende popgroep Jess and James, uitgebracht de zesde juni. Jimmy had dit liedje trouwens voor de eerste maal al gezongen tijdens de Europese Beker voor zangvoordracht in Knokke. Volgens "Het Belgisch Hitboek" van Robert Collin bereikt dit nummer de zesde juli 1968 de tweede plaats. In de Vlaamse Top Tien staat Jimmy die week op één. Deze gouden hit wordt niet voor niets gelauwerd in de Eregalerij van Radio 2 en Sabam tijdens het gala in het Casino van Knokke. Er gingen in 1967 meer dan vijftigduizend exemplaren van over de toonbank.

En de hittrein was niet meer te stoppen. Ook al zijn het regelrechte concurrenten in die tijd, toch schrijft Will Tura samen met Nelly Byl voor Jimmy Als het ware rozen zijn. De teller staat op zestigduizend exemplaren voor Als een kus naar tranen smaakt. Frey belandt er in 1968 mee op tweede stek in de Vlaamse Top Tien. In het kielzog daarvan levert hij singletjes af als: Goodbye my love, Hier is mijn hart en Het meisje zonder naam.