Jelle Cleymans

Naakt doe ik de afwas

Jelle is artistiek zo goed op dreef dat hij het aandurft zijn eerste eigen album te lanceren en dat wordt voor hem een datum om nooit meer te vergeten, de zeventiende september 2010. Wij mogen gelijk in zijn privéwereld kijken, want als titel kiest hij voor het recht voor de raapse Naakt doe ik de afwas. Hoe graag hij ook covert tijdens zijn vele live optredens des te meer hij erop staat voor dit album alles in zijn eentje te schrijven, zowel de tekst als de muziek. Ook al zit hun driejarige relatie er op, toch draagt Jelle deze cd op aan zijn voormalige vriendin Katrien.

Op dit album hoor je overduidelijk dat Bart Peeters en zelfs Robert Long, zij deze laatste vaag in de verte, aanwezig zijn en hun sporen hebben nagelaten. Jelle geeft grif toe dat hij duidelijk nog op zoek is naar een eigen stijl, maar dat hij koppig heeft doorgezet om een album neer te zetten waar hij honderd procent achterstaat. Hij brengt het uit op zijn eigen label Mannen op de Maan zodat hij aan geen enkele firma toegevingen hoeft te doen, niet bewust naar een hitje hoeft toe te schrijven. Omdat Jelle zijn liedjes aan de man wil brengen, koppelt hij aan dit album gelijk een theatertournee.

Intussen wordt op de radio zijn singeltje Naakt doe ik de afwas met graagte gedraaid. Hij geraakt de negentiende juni 2010 tot op de derde plaats in de Vlaamse Top Tien. In de Radio 2 Top Dertig zit er een elfde plaats in. Hij vertelt tijdens de première-avond aan zijn publiek ook dat hij vijf jaar lang aan het album heeft geschreven en vooral veel heeft geschrapt. Voortdurend twijfelend of hij wel de goede drive en groove te pakken had. Die avond bewijst hij in elk geval van wel.