Jelle Cleymans

Voor het eerst op de bühne

Acteren zit er voor hem al vroeg in. Deels omdat mama als actrice die theaterwereld goed kent, veel connecties heeft en het handig is om de zoon van... te vragen. Jelle is heel aai- en kneedbaar, leert snel en voelt aan wat acteren is. Zo zien wij hem in de rol van de kleine Pieter in de soap De Kotmadam, mag hij de rosse spelen in Lilli en Marleen en flankeert hij Gaston Bergmans in één van zijn shows. Het gaat Jelle makkelijk af.

Het wordt al wat ernstiger wanneer hij in 1997, hij is dan twaalf, gevraagd wordt om de rol van Gavroche te spelen in de Vlaamse versie van de schitterende musical Les Misérables aan de zijde van zijn zus Clara en met Hans Peter Janssens in de hoofdrol. Hier voelt Jelle dat hij voor de musical gemaakt is, dit genre ligt hem, hoe jong hij ook is. Hier mag hij niet alleen zingen, maar ook acteren en af en toe een beetje dansen, al zal hij daar nooit in uitblinken.

Iets later is hij te horen in het programma Voeten Vegen bij Radio 1 en vraagt Rob Vanoudenhoven hem voor een aflevering van de XII werken van Vanoudenhoven. Iedereen krijgt het na een tijdje door dat Jelle voor vele karren te spannen is. In 1999 vraagt regisseur Filip Van Neyghem hem voor de rol van Steef in de verfilming van het boek Blinker en de bakfietsbioscoop van Marc De Bel. Jelle mag acteren aan de zijde van onder meer Warre Borgmans, Chris Lomme en Nathalie Meskens.