Jean Walter

Het noodlot

En dan is het in één klap voor hem afgelopen. Het succesverhaal is voorbij. Jean Walter verliest in 1960 eerst zijn zangstem, iets later ook zijn spreekstem en moet alle geplande contracten en optredens afgelasten. Het helse bestaan dat hij leidde, niet alleen zijn optredens, maar vooral het doorzakken nadien, het rijkelijk eten en zijn vele relaties met vrouwen, eisen hun tol.

Intussen gaat Jean, om toch maar in de running te blijven, op zoek naar werk waarvoor hij zijn stem niet echt nodig heeft. Omdat hij knap oogt, wordt hij mannequin en fotomodel. Hij verdient op dat moment méér dan hij ooit als zanger heeft mogen opstrijken.

Jean stapt van dokter naar dokter tot in het buitenland toe. De klassieke geneeskunde kan hem niet helpen. Jean schakelt dan maar over op homeopathie, yoga en sport. Geloof het of niet, noem het een zuiver placebo-effect, maar een pendelaar helpt Jean letterlijk en figuurlijk zijn stem terugvinden. Na vier geduldige jaren krijgt hij in 1962 zijn zangstem terug en kan hij opnieuw optreden, maar Jean is er zich wel van bewust dat de hoogtijdagen van weleer definitief voorbij zijn. Met heel veel inzet weet hij zich staande te houden.