Jean Walter

Singles '52 - '53

In 1952 pakt in Amerika crooner Vic Damone uit met Appassionata. Ben Raleigh zal iets later Johnny Mathis aan de hit Wonderful Wonderful helpen en Ray Peterson aan Tell Laura I love her. Van Aleda en Jan Remo schrijven voor Jean de Nederlandstalige tekst en Jean scoort met Appasionata er op zijn beurt bij ons een hit mee.

In 1953 neemt Jean een song op die Frank Sinatra datzelfde jaar had ingeblikt als My One and Only Love, eveneens gecoverd door Dean Martin en Ella Fitzgerald. Erik Franssen en Van Aleda schrijven als Nederlandse tekst Jij bent mijn groot geluk. Datzelfde jaar blikt hij een song in van Jeff David en Pierre Saka die hij kende in de versie van Eddie Constantine Ah! les femmes. Jean neemt het op als O! doe vrouwtjes samen met de band van John (Jan) Stevens.

1953 is een zeer productief jaar voor Jean. Van zijn idool Charles Aznavour pikt hij het liedje Et bailler et dormir dat hij door Erik Franssen en Van Aleda laat vertalen als Gapen en slapen. Een grote meevaller voor Jean Walter wordt in 1953 het nummer Wondermooi geschreven door Hans Flower en Marc De Corte én Dank, een vertaling van I Believe van Ervin Drake en Irvin Graham, dat hij datzelfde jaar samen met het orkest van John Stevens had geregistreerd.