Jacques Raymond

Eurovisiesongfestival 1971

Door een (on)gelukkig toeval zien wij Jacques Raymond in 1971 opnieuw opduiken op het podium van het Eurovisiesongfestival, deze keer aan de zijde van Lily Castel en dat ter vervanging van Nicole en Hugo .

Willy Van der Steen van Cardinal Records, waar Nicole en Hugo in 1971 een platendeal mee hadden gesloten, beslist voor hen een liedje in te zetten dat hij niet meteen van bij de start van Canzonissima wil aanvoeren. Deze strategie blijkt een gouden zet, want uiteindelijk, ook al zijn Ann Christy en Johnny White sterke tegenkandidaten, winnen Nicole en Hugo met Goede morgen, morgen. Zij weten nog precies dat zij bij Paul Quintens thuis werden ontvangen en dat zij meteen voelden dat dit hét lied zou worden en niet zij alleen. Louis Neefs was er ook meteen weg van, hij had trouwens Nicole en Hugo aangepord dit lied zeker niet links te laten liggen.

De derde april 1971 heeft de zestiende editie van het Eurosongfestival in Dublin (Ierland) plaats, gepresenteerd door Bernadette Ni Gallchoir. Alsof de duivel ermee gemoeid is, wordt Nicole net voor hun vertrek ziek. Zij krijgt geelzucht en moet verstek laten gaan. Uiteindelijk besluit de VRT Jacques Raymond en Lily Castel naar Ierland te sturen. Jacques vindt achteraf dat hij een beetje onder dwang werd gezet en geen andere keuze had dan ja te zeggen. Hij moest ook wat tegen zijn zin onder leiding van Anton Peters de choreografie van Nicole en Hugo instuderen. Moeite voor niets, want toen ze in Dublin aan de beurt waren, bleek de beschikbare podiumruimte veel te klein en bleef hun choreografie beperkt tot een paar houterige bewegingen. Al bij al deden Lily en Jacques hun uiterste best. Zij eindigden met achtenzestig punten veertiende op een totaal van achttien deelnemers. Monaco wint met Sévérine en Un banc, un arbre, une rue.