Isabelle A

Delen S
Geboren in Gent
op 25 mei 1975
Isabelle Adam
Bekijk DiscografiesLees Biografie
"Dat lekker beest had in mijn ogen helemaal niks met mezelf te maken, maar alles met mijn teddybeer."
Meer dan een lekker beest

Sjokola

Vrijdag de 5de april 2019 lanceert Isabelle A haar nieuwste album "Sjokola". "De titelsong werd speciaal voor haar geschreven door niemand minder dan Raymond van het Groenewoud waarmee ze vorige zomer optrad. Op de man af heeft ze toen aan Raymond gevraagd voor haar een nummer te schrijven en het resultaat mag er best wezen, net zoals haar duet met Koen Wauters. Op dit album slechts één cover, Onderweg van de Nederlandse groep Abel, voor deze gelegenheid van een Franse tekst voorzien. "Ik wilde bewust voor dit album ver weg blijven van mogelijke associaties met het VTM-programma "Liefde voor muziek". Het is niet mijn bedoeling om te blijven teren op mijn geslaagde passage in dat programma. Daarom op mijn nieuwste plaat zoveel mogelijk originele songs." Die liedjes, geschreven door Isabelle zelf, Alex Callier en Jeroen Swinnen, belichten diverse facetten van Isabelle: een vrouw met ervaring die onder meer afrekent met een aantal beslommeringen, met haar exen, haar hart en haar chaos, maar ook gaan over haar toekomst en haar guilty pleasure, chocolade!

Nooit meer alleen

De 29ste januari 2019 is er de nieuwe single van Isabelle A "Nooit meer alleen", een duet met Koen Wauters. Zij hebben elkaar beter leren kennen toen ze in 2017 samen opdoken in "Liefde voor muziek". Aan "Het Laatste Nieuws" vertelde Isabelle: “Toen ik het nummer voor het eerst beluisterde, hoorde ik in de tweede strofe in gedachten gewoon Koens stem. Dus heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en Koen gebeld. Luister naar de song, als je het ziet zitten, tof. Als je het niet wilt doen, even goede vrienden. Wat later belde Koen terug. Hij zei dat hij heel erg gepakt was door de tekst en dat hij het heel graag wou doen. Geweldig natuurlijk, want wie droomt er niet van om een duet met Koen te mogen zingen?” De 14-jarige dochter van Koen, Zita, maakte de bijhorende clip op haar iphone.

Ode aan Hazes

In de Lotto Arena van Antwerpen kan je de 22ste april 2018 terecht voor "Ode aan Hazes". Xander de Buisonjé, Dana Winner, Michel De Meyer, Luc Caals en Isabelle A brengen een muzikale hulde aan André Hazes. Voor Isabelle wordt het even wennen. "Hoewel het echte levenslied misschien niet is wat ik normaal breng, kan ik als artiest enkel maar respect opbrengen voor iemand die zo’n stempel gedrukt heeft op zijn genre en zoveel nummers heeft gemaakt die door jong en oud worden meegezongen, generatie na generatie. Muziek draait voor mij om gevoel en overtuiging, en die zaken stak André Hazes in overvloed in zijn nummers en optredens. Ik ga mijn uiterste best doen om hem tijdens mijn optreden de eer aan te doen die hij verdient”, aldus Isabelle A.

Les Copines

Vlaanderen is sinds begin maart 2018 een meidengroep rijker, Les Copines, onder aanvoering van Isabelle A samen met haar partner-in-crime Ianthe Tavernier. Naar gelang de muzikale wind staat, nemen ze afwisselend Helle Vanderheyden en/of Anne Van Opstal mee op sleeptouw, goed voor een mega dosis ambiance van de bovenste feestplank. Zowel live als on tape knallen de dames met een keur aan onsterfelijke hits, goed voor gebalde power en spitse medleys!

Zo zal het zijn

Op woensdag 5 juli 2017 stelt Isabelle A, na bijna negen jaar, haar nieuwe studio-album voor Zo zal het zijn. De titel zegt waar het op staat: "Ik trok naar de studio om daar samen met producer Jeroen Swinnen helemaal mijn ding te doen. Hij wist op voorhand welke richting ik wou inslaan", aldus een enthousiaste Isabelle. Haar album ademt de sfeer van het Franse chanson, te horen in liedjes als De Liefde, Mijn beste vriend en ik en Als ik nee zeg, dat Sarah Bettens speciaal voor haar schreef. Drie liedjes die ze in Liefde voor muziek zong, staan ook op de nieuwe cd, alleen heeft Isabelle ze opnieuw ingezongen, deze keer met iets minder stress in de keel. "Ik ben erg trots op mijn plaat en geef me zelf een score van bijna een 9 op 10. ik ben ook blij dat de spanning wat is weggeëbt, nu ik weet dat er nog een album zal komen. Ik droom al luidop van een tour in de culturele centra waar mijn liedjes heel goed tot hun recht zullen komen. Ook de oudere, al zou ik die wel in een intiemer kleedje willen stoppen."

Glad ijs

Op dinsdag 20 juni 2017 verschijnt Isabelle A's nieuwe single Glad IJs op het CNR-label, een vertrouwde samenwerking voor haar met tekstschrijver Jan De Vuyst. Deze single nam Isabelle op samen met de muzikanten uit het programma Liefde voor muziek, in een productie van Jeroen Swinnen, en dat als aanloop naar haar nieuwe album dat de 7de juli wordt gereleased.

Liefde voor muziek

De editie Liefde voor muziek van 2017 heeft voor Isabelle A geen windeieren gelegd. Na de uitzending van maandag 24 april, met daarin aandacht voor covers van een aantal van haar bekendste liedjes door onder meer Natalia, Clouseau, Lady Linn en Josje Huisman, blokletterden de kranten: "Isabelle A maakt nog voor de zomer haar comeback!" En dat wordt schakelen naar een zesde versnelling, want haar platenfirma Universal wil over een paar maanden haar nieuwe album releasen. Uitkijken sowieso, want de voorbije tien jaar verscheen er geen nieuw songmateriaal van haar. Daarop uiteraard ook de nummers die Isabelle A in "Liefde voor Muziek" bracht. Op dinsdag 25 april domineerden haar liedjes al de Top Tien van iTunes met als meest in het oorspringend haar eigen cover van Une belle histoire van Michel Fugain, Een mooi verhaal, naast haar vertolkingen van Eyo en I've only just begun.

Ik droom wel nog van een theatertour waar de mensen nog eens komen luisteren naar al die mooie Isabelle A-hits. Zo krijgt mijn carrière toch nog een happy end.

Isabelle A over haar carrière

25 jaar op het podium

In 2016 staat Isabelle A 25 jaar op het podium. Isabelle A was een tijdje gestopt met live-on-tape optredens, maar is sinds kort weer te boeken. Vooral op vraag van enkele schlagerfestivals treedt zij weer op samen met een verrassingsact.

Ik wist van toeten noch blazen, toen. Dat lekker beest had in mijn ogen helemaal niks met mezelf te maken, maar alles met mijn teddybeer.

Isabelle over 'Hé, lekker beest' in Humo

De Grietjes

Story schreef in de maand november van 2013 dat Isabelle A naar het voorbeeld van De Romeo's van plan is een meidengroep op te starten samen met ex-Familie-actrice Anneke van Hooff en ex-Lasgozangeres Evi Goffin. Zij willen vooral ambiance brengen en hun publiek entertainen. Met voorkeur voor vrouwenmedleys waarmee zij hun publiek aan het dansen kunnen brengen.

In de volgende editie van Story staat dat als groepsnaam voor De Grietjes werd gekozen. De drie grieten willen zich als gewone vrouwen in de vocale strijd en gooien en niet als babes. Wanneer in de zomer van 2014 Goffin laat weten dat ze mama wordt, wordt haar plaats tijdelijk ingenomen door Silvy De Bie. Een paar maanden eerder, de tweeëntwintigste maart, stonden de dames nog op twee genoteerd in de Vlaamse Top Tien met Sprong in 't maanlicht. Samen met Guy Balbaert en Joris Devos schrijft Isabelle de opvolger Ons verhaal, waarmee De Grietjes de elfde oktober op vier genoteerd staan in de Vlaamse Top Vijftig.

Komen en gaan

Isabelle brengt Komen en gaan in Het Muziekcafé op Radio 2.

Hé, lekker beest

Isabelle A zingt nog eens Hé, lekker beest, live tijdens Het Muziekcafé op Radio 2.

The Expendables

Sinds 2012 maakt Isabelle deel uit van de cover-partyband The Expendables, bestaande uit de Belgische topmuzikanten zanger-gitarist Filip Bollaert, toetsenist Pedro Gordts, drummer Joost Van den Broeck en bassist Carlo Van Belleghem. Voordien werd de eer om als frontzangeres te fungeren door Sofie Van Moll waargenomen. Isabelle brengt tijdens de show Isabelle A Gets Expendable een mix van covers van recente hits, klassieke meezingers en dansnummers, waarbij de klemtoon vooral op ambiance wordt gelegd.

Liefde is een kaartspel

Isabelle A brengt haar versie van Liefde is een kaartspel, naar aanleiding van De Eregalerij.

Isabelle A in de rode loper

Special rond Isabelle A in De rode loper. Isabelle stelt haar nieuwe plaat De macht der gewoonte voor.

Onder de sprei

Isabelle A duikt onder begeleiding van Axl Peleman Onder de sprei met een nieuw muzikaal hoogstandje. Het was te zien in Zomer 2008.

De macht der gewoonte

Die samenwerking met Gorki smaakt naar meer. Isabelle trekt haar stoute schoenen aan en verrast in de maand mei van 2008 vriend en vijand met het album De macht der gewoonte. In de studio's Pink Flamingo in Sint-Niklaas en de ICP Studio in Brussel neemt zij onder de leiding van producer Alex Callier (Hooverphonic) twaalf liedjes op, geschreven door onder anderen Sarah Bettens, Luc De Vos, Stijn Meuris, Tom Pintens, Mauro Pawlowski en Alex Callier zelf. Zij stelt de eenendertigste mei in de AB in Brussel haar album aan de media voor.

Iets later staat zij te glunderen op het podium van Marktrock in Leuven. Voor de fans van het allereerste uur wordt deze alternatieve Isabelle A even wennen. Het liedje Onder de sprei van Stijn Meuris wordt een veel gedraaid nummer uit die cd. Uit het album De macht der gewoonte worden nadien ook de nummers Karavaan en Hou je nog van mij als singles uitgebracht.

De ware

Begin 2008 leert Isabelle A de Antwerpse muzikant Hans Forceville kennen, die tot dan toe bij groepen als Sweet Coffee en La Gazz speelde en samenwerkte met de dj's Carl Cox en Marco Bailey. Hans is ook eigenaar van de productiestudio Hanson. Hij en Isabelle vormen sinds die ontmoeting een vast koppel en mogen in de maand september van dat jaar aankondigen dat zij de trotse ouders zijn van hun zoon Storm.

Je bent niet alleen

"Kan je de wereld soms niet aan
Ze is te mooi en jij te klein
En je wil naar de sterren en de maan
En wel meteen
Je bent niet alleen."

Ik heb hem zo lief

Ineens duiken Evert Verhees en Jan De Vuyst op met Ik heb hem zo lief. Als Isabelle A en weer zingend in het Nederlands, duikt zij daarmee bij de start van 2006 opnieuw in de Vlaamse Top Tien op. Zeven weken na elkaar blijft zij daar op de eerste plaats staan glunderen. In de maand september van dat jaar presenteert zij ons een cover van de Franse hit Même si tu revenais van Claude François, dat zij in een productie van Hans Francken als Zelfs al kwam je terug op plaat zet. In de Ultratop belandt zij daarmee de zestiende september op de zesentwintigste plaats.

Tijdens het tv-programma Zo is er maar Eén, gepresenteerd door Yasmine , brengt Isabelle een bewerking van de Vlaamse klassieker Lieve kleine piranha van Gorki. Voor de actie Levenslijn van VTM neemt zij in 2006 samen met Sandrine, Wouter, Udo, Barbara Dex en Reborn het nummer Iedereen wereldkampioen op, een vertaling van Tell me what it takes van Soulsister.

True Love

Piet Roelen komt bij haar aankloppen met de vraag of zij niet wil meezingen met Helmut Lotti voor zijn cd The Crooners. Het wordt een dubbelalbum met twaalf originele liedjes door Helmut zelfgeschreven en twaalf covers van onder meer Caterina, That's amore, Moon River en True love, dat Isabelle A in duet met Helmut zingt.

Het jaar daarop, in 2007, zingt Isabelle tijdens het succesvolle Zo is er maar Eén op Eén haar versie van Ik ga dood aan jou van Bart Herman . De zeventiende maart van dat jaar gaat bij VTM het muziek-spelprogramma De Foute Quiz van start, gepresenteerd door Sergio. Het programma is opgebouwd rond twee teams, tijdens het eerste seizoen aangevoerd door Evi Hanssen en Isabelle A.

Wanneer in het najaar van 2007 de hommage-cd Braveau Clouseau op de markt verschijnt, horen we daarop Isabelle samen met Gorki en hun versie van de Clouseauhit En dans. Het album is goed voor goud.

Isabelle Adam

Isabelle beslist in een soort paniekreactie voortaan in het Engels te zingen en noemt zich Isabelle Adam. Zij is het grondig beu als "dat meisje van Hé, lekker beest" voort te gaan. Zij wil ook door de jongeren graag gezien en gehoord worden. Isabelle brengt in een productie van Hans Francken het nummer Calling out your name op single uit. Ook deze productie wordt geen hit. Voor de reeks cd's die in de slipstream van het succes van Het Swingpaleis worden uitgebracht, neemt zij voor het zesde volume samen met Raf Van Brussel, William Reven en Sandy als The Magic Stars het nummer A brand new day op, een cover van deze bekende song uit de musical The Wiz.

Intussen heeft zij een platencontract getekend bij Magic en zet voor hen in 2003 Baby baby op plaat. Zij hoopt dat het liedje aanslaat en dat zij weer veel kan optreden, maar de resultaten blijven benedenmaats. Datzelfde jaar probeert zij samen met K-Styles een hit te versieren met het nummer My guy, maar dat lukt ook niet echt. Zij komt even op adem wanneer zij in 2005 samen met Will Tura , Mama's Jasje en Voice Male het Gordellied Reik elkaar de hand mag zingen.

Eurosong 1999

In 1999 neemt zij op vraag van de VRT met haar groep Natural High, bestaande uit de zangeressen Viola en Nathalie, deel aan de selecties van Eurosong. Met hun song Finally belanden zij op de voorlaatste plaats in de finale. Zij houdt aan dit avontuur een bittere nasmaak over. Isabelle blijft dit na al die jaren nog steeds als een dieptepunt in haar carrière beschouwen. Haar platenmaatschappij dwong haar tot die deelname. Zij voelde zich op dat moment erg gestresseerd en werd door de jury nogal hard aangepakt. De groep Natural High stond nog niet op punt en dat heeft de genadeslag gegeven.

Hemels

Inmiddels zijn de strubbelingen tussen Marc Van Beveren en Isabelle A wat opgehelderd. Het wordt voor haar een zware financiële dobber, want zij moet een pak geld ophoesten, maar mag wel opnieuw platen opnemen. In 1998 is er het album Hemels in een productie van Miguel Wiels en Peter Gillis. Isabelle A wil laten horen dat zij meer volwassen is geworden en anders wil klinken. De singles Hemels en Dansen voor jou laten dat duidelijk horen. Zij moet wel vaststellen dat zij de hoogste plaatsen in de Vlaamse Top Tien mag vergeten. Zij heeft intussen besloten een nieuwe manager aan te trekken. Zij gaat schuilen onder de vleugels van Valère Pieraerts, manager van onder meer Clouseau, Vanessa Chinitor, Get Ready en Sam Gooris.

Haar singles worden vooral radiohits, gretig opgepikt door Radio 2 en vooral Radio Donna, waar zij kind aan huis lijkt te zijn. Ze duikt ook op in de tv-programma's Lalala live van Bart Peeters en De Notenclub. Dit laatste is een succesvol programma op TV1 dat in 1998 van start gaat met de pianisten Danny Wuyts en Miguel Wiels, gepresenteerd door Kurt Van Eeghem en vervolgens door Anja Daems.

Liefste

Isabelle A toont haar emotionele kant in deze prachtige ballad Liefste. Te zien in het VRT muziekprogramma De muziekdoos.

Hemels

Isabelle A zingt Hemels bij Coupe Margriet .

De liefde

In 1996 verschijnt ze in zowat alle boekjes wanneer zij met Willy Sommers een relatie begint. Willy is drieëntwintig jaar ouder dan zij. Vlaanderen moet even slikken. Nu zij erop terugkijkt, geeft zij toe dat zij toen op zoek was naar iemand die haar begreep en vooral steunde. Eind 1997 komt aan hun relatie een einde.

Intussen is Isabelle A verliefd geworden op Raf Van Brussel, die zij in het team van Het Swingpaleis beter heeft leren kennen. Raf vraagt haar om op te treden in het voorprogramma van zijn op dat moment bekende groep Sunny Side Up. Ook deze relatie duurt niet lang. Na een tijdje wordt niet alleen Sunny Side Up opgedoekt, dat voorzichtig scoorde met hits zoals She makes me happy en Up into the sky, maar is ook het sprookje uitgezongen.

Nevenprojecten

In 1995 zingt zij het liedje De hemel vol sterren, bestemd voor het album Spelers en Drinkers, dat wordt uitgebracht naar aanleiding van de vijfentwintigjarige carrière van Johan Verminnen . Zij zingt ook de titelsong van de TV1-soap Thuis.

Door de breuk met Marc Van Beveren verdwijnt Isabelle A voor een hele tijd uit het gezichtsveld van de hitlijsten. Er mogen tot nader order geen platen meer worden opgenomen en uitgebracht. Zij zet nochtans in de herfst van 1996 het liedje Eén voor één gaan lichten uit op cd, maar dat nummer verschijnt niet in de handel. Datzelfde jaar wordt zij door TV1 gevraagd om onder aanvoering van Felice op te duiken in het vrouwenteam van het succesvolle Swingpaleis, waarin zij het opnemen tegen een vijfkoppig mannenteam. Isabelle A voelt zich hier heel goed thuis en beleeft, ondanks de strubbelingen met haar manager, mooie momenten.

Candy

Samen met Kloot Per W zingt Isabelle het nummer Candy.

Interactiv Force

Omdat Isabelle ook wel eens wat anders wil en graag creatief is, waagt zij zich aan een zijsprong door het danceproject Interactiv op het getouw te zetten samen met Theresa Platteau en Prince Far Out. Op het BMG Ariolalabel brengen zij in 1994 de single Slam uit. Iets later wordt de naam verlengd tot Interactiv Force om geen verwarring te creëren met een groep met dezelfde naam. De veertiende mei van dat jaar staat Isabelle met Interactiv Force op de achtste plaats in de BRT Top Dertig.

Strubbelingen

Tijdens de uitreiking van de Zamu Awards in 1994 ontvangt Isabelle A een prijs in de categorie Zang Nederlandstalig. Thuis bij een nieuwe platenfirma, BMG Ariola Belgium, lanceert Isabelle in 1994 de cd Isabelle A. Als producer tekent nog steeds Marc Van Beveren, maar tussen hem en Isabelle botert het al een tijdje niet meer. Zowel zijzelf als haar ouders blijven zich afvragen waar al het geld dat met de platen en optredens verdiend wordt, naartoe gaat. Isabelle is die situatie grondig beu, zo beu zelfs dat zij regelmatig tijdens de opnamen van de plaat uit boosheid en frustratie de studio plots verlaat. Zij laat haar ouders ook weten dat zij liever alleen gaat wonen. Het mag grappig lijken, maar uitgerekend op dat moment wordt als single voor het nummer Ik laat je nooit meer gaan gekozen.

Je kan altijd op me rekenen

Isabelle A brengt Je kan altijd op me rekenen live bij Margriet Hermans .

Jij doet mij leven!

In 1992 wordt Isabelle A door Radio 2 aangezocht om het Gordellied in te zingen en een jaar later neemt zij met Koen Wauters het nummer Gelukkig zijn op, een cover van de Ann Christy hit, in het raam van de actie Kom op tegen Kanker. Zij snijdt 1993 aan met een nieuw album, Jij doet mij leven! In het achtergrondkoortje duiken bekende namen op: Patrick Riguelle, Piet Van den Heuvel en Ingrid Simons. Het liedje Wondermooi wordt als single uitgebracht, goed voor een tweede plaats in de Vlaamse Top Tien.

De volgende singletjes daaruit Jij mag altijd op mij rekenen en Sarah doen het iets minder, net als het nummer Helemaal alleen, dat ook uit dit album wordt gelicht. Het is wél zo dat Jij mag altijd op mij rekenen vaak over de radio te horen is. Het hoeft ons dan ook niet te verwonderen dat het liedje wordt bekroond met de prijs voor Beste Belgische Productie tijdens Zomerhit in 1993.

Het Gordellied

In 1992 wordt Isabelle gevraagd voor het jaarlijkse Gordellied.

Ik weet wat ik wil

Isabelle A zingt Ik weet wat ik wil in het programma Baraka.

Blank of zwart

Isabelle A zingt Blank of zwart, in de televisieshow van Margriet Hermans .

Isabelle A

Er wordt meteen uitgekeken naar een opvolger en dat wordt het liedje Ik weet wat ik wil, dat in de maand maart van 1991 in de Vlaamse Top Tien de plak mag zwaaien. Ik weet wat ik wil is in 1991 een leuke zomerhit voor Isabelle. Dan volgt Blank of zwart. De Afrikaanse tekst die in het liedje opduikt, wordt gezongen door Eduard Buadee.

Datzelfde jaar verschijnen al die liedjes op de elpee/cd Isabelle A. Het album is binnen de kortste keren goed voor platina. Datzelfde jaar begint Isabelle A met de opname van de volgende cd Zeventien. In het totaal elf liedjes, waarvan de nummers Ik heb je nodig en Zeventien het als single erg goed doen. Beide gaan er in het voorjaar van 1995 twee keer met een eerste plaats in de Vlaamse Top Tien vandoor. Er wordt uit dat album ook gekozen voor het liedje Weet je nog als single, maar hoger dan een zesde plaats zit er niet in.

Hé, lekker beest

Intussen is Marc Van Beveren ook haar manager geworden en maakt hij van haar tv-bekendheid dankbaar gebruik om haar als tienerzangeresje en als Isabelle A te lanceren, daarbij denkend aan het immense succes van Sandra Kim van enkele jaren voordien. Als eerste nummer wordt gekozen voor het liedje Alleen, maar dat singletje slaat niet aan. Te jong met op de B-kant Friends together lukt ook niet.

Maar Jan heeft een beter idee, klopt aan bij Peter Gillis en Peter Bauwens en komt op de proppen met Hé, lekker beest, dat meteen een hit wordt én de doorbraak voor Isabelle forceert. De single is na een tijdje goed voor platina. In 1990 staat Hé, lekker beest twee weken boven aan de Vlaamse Top Tien en blijft weken na elkaar op één staan schitteren in Tien om te Zien bij VTM.

Isabelle besluit haar middelbare studies af te sluiten en tekent een leercontract als kapster. Door haar opleiding heeft Isabelle meer vrije tijd om op te treden. Intussen wordt afgesproken dat Marc Van Beveren haar carrière op de voet zal volgen en haar zal begeleiden. Voor Hé, lekker beest krijgt Isabelle de Hittentit-trofee, een Gentse onderscheiding, én een Gouden BeRTje in de categorie erotiek, wat erop wijst dat zij fysiek meer dan zomaar in het oog springt.

Hé, lekker beest

Isabelle zingt haar eerste hit Hé, lekker beest, live bij Margriet .

Te jong

Isabelle brengt haar nummer Te jong in De Steek-er-wat-van-op-show.

TV Tam Tam

Isabelle was in 1989 de jonge presentatrice van het jeugdprogramma TV Tam Tam.

TV Tam Tam

De toenmalige BRT vraagt haar om het kinderprogramma TV Tam Tam te presenteren, een programma dat zich richt tot kinderen van zeven tot en met vijftien jaar. Zij interviewt daarin jongeren over diverse thema's. Telkens wordt aan dat thema een nieuw liedje gekoppeld. Die liedjes vind je terug op het album Liedjes uit Tv Tam Tam. Daarop nummers zoals Vooruit met de geit, Winnen en verliezen, Liever iemand dan niemand en Alarm in de darm. Vergeten we niet dat Isabelle dan pas veertien jaar is.

Soundmixshows à volonté

Thuis klonk de hele dag muziek. Pa en ma kochten vaak plaatjes. Hun keuze was heel gevarieerd: Claude François, Boy George, Madonna, Sandra Kim. Als de liedjes maar hitgevoelig waren. Vooral Isabelle had er oren naar. Zo goed zelfs, dat zij het merendeel van die liedjes feilloos kon nazingen. Geen wonder dat zij op haar twaalfde meedoet aan een soundmixshow in Zele. Zij wint en wordt daar aangesproken door producer Marc Van Beveren, die wel wat ziet zitten in een singletje met haar. Dat wordt het kerstliedje De troika.

Tegelijkertijd neemt Isabelle tijdens de maand november van dat jaar deel aan de finale van De Nationale Soundmixshow, georganiseerd door Joepie/Dag Allemaal en gepresenteerd door Walter Capiau. Ook nu wint Isabelle, deze keer met On my own van Nikka Costa.

Isabelle A wordt geboren

De vijfentwintigste mei 1975, werd in de Gentse volksbuurt de Muide in het arbeidersgezin Adam Isabelle geboren. Isabelle herinnert zich nog goed dat zij er vaak nors bij liep, zij keek altijd kwaad. Haar mama wees haar daar vaak op. Papa was gezegend met vier dochters, dus aan vrouwelijke aandacht geen tekort. Isabelle had alles wat haar hartje verlangde. Maar haar ouders waren niet rijk, zij waren arbeiders: papa was dakwerker en mama poetsvrouw. Zij zouden jaren later scheiden. Vooral met haar moeder bleef Isabelle nadien contact houden omdat zij niet graag had dat mama alleen thuis zat.