Helmut Lotti

Helmut Lotti Goes Classic 2

Omdat Piet Roelen door zijn jarenlange ervaring het klappen van de zweep kent, voelt hij aan de gigantische respons op het album en de concerten aan dat er meteen een vervolg gebreid moet worden. Opnieuw wordt de Koningin Elisabethzaal geboekt, deze keer van de negentiende tot en met de tweeëntwintigste september 1996. Ook deze keer is The Golden Symphonic Orchestra op de afspraak onder aanvoering van André Walschaerts en wordt Peter Koelewijn als producer ingehuurd.

Op Helmut Lotti Goes Classic 2 staan evergreens zoals Amapola, Parlami d'amore Mariù, Valencia, Toreador, de Triomfmars uit Aïda, het bekende Duet uit De Parelvissers… Ook deze keer mag Helmut zich uitleven in de Engelse teksten; Piet staat Helmut zelfs toe zelf een liedje te schrijven dat perfect binnen het concept past: I don't know why. Het succes van dat eerste album herhalen is haast onmogelijk, dat weten Helmut en Piet als geen ander. En toch werd dat succes nog overtroffen met 600.000 verkochte albums in België.

Op kousenvoeten komt op zekere dag de manager van de Zuid-Afrikaanse platenmaatschappij Transistor Music bij Piet aankloppen met de vraag of de Goes Classic 1 niet in hun thuisland kan worden uitgebracht. Enkele maanden later mag Helmut ook daar zijn eerste gouden exemplaar in ontvangst nemen. Inmiddels hangen er thuis van de Goes Classic 1 12 platina exemplaren tegen de muur.