Helmut Lotti

My Tribute To The King

Het kon niet uitblijven of in deze reeks cover-cd's moest en zou er eentje bij zitten van zijn idool Elvis Presley. Waarom geen album aan hem ophangen en voor de opnamen van de special ervan naar de woonplaats van The King trekken, daar waar het allemaal gebeurde: in Memphis, Nashville, Las Vegas en zijn geboorteplek Tupelo. Er wordt zelfs één nummer ingeblikt in de legendarische Sun Studio in Memphis, daar waar het Elvisverhaal in de jaren vijftig begon.

Lotti wordt er begeleid door drummer D.J. Fontana en gitarist Scotty Moore. Dat levert schitterende en unieke beelden op voor de special My Tribute To The King - The Documentary. Producer Peter Koelewijn is deze keer nergens te bespeuren. Zijn plaats wordt ingenomen door Wilfried Van Baelen en Helmut Lotti zelf. Toch zal Helmut in een later interview vertellen dat hij niet volledig akkoord ging met de liedjes die op het album zouden verschijnen. De keuze van Piet Roelen kreeg iets te veel de bovenhand. Piet hield eraan dat er vooral gegaan werd voor de Presleyklassiekers en die staan er dan ook op: Suspicious minds, Crying in the chapel, Are you lonesome tonight, Such a night, Heartbreak Hotel, Kiss me quick

Helmut kan het niet laten ook zelf iets te schrijven en dat wordt Thank you en If you were mine. Hij tekent voor zowel de tekst als de muziek. Hij verneemt tussen zijn concerten in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland door dat My Tribute To The King in België en Nederland met platina werd bekroond en in Duitsland en Zwitserland met goud. Hij komt tegemoet aan zijn weddenschap dat wanneer van dit album meer dan één miljoen exemplaren worden verkocht, hij zijn Saab Cabrio roze laat spuiten. In Duitsland ontvangt Helmut uit handen van kroonprins Filip de Goldene Kamera, een felbegeerde award als beste classic-popzanger.