Helmut Lotti

Helmut zit niet stil

Omdat Helmut een graag geziene gast is, ook in politieke milieus, wordt hij de vijftiende februari 2007 ontvangen door Guy Verhofstadt, de toenmalige Belgische premier, die hem een award overhandigt voor de massale verkoop van zijn cd's zowel nationaal als internationaal. De teller staat dan op dertien miljoen verkochte exemplaren. Het is de enige award die nadien in zijn huis in Antwerpen een ereplaats zal krijgen. De rest van zijn edelmetaal krijgt een hoekje toegewezen op zolder. Helmut legt uit dat hij zich in zijn woning graag als een gewoon mens beweegt en niet als een of andere wereldster.

Omdat hij zich graag trakteert op een uitstapje, denk maar aan zijn samenwerking voor de cd Viva Tura (2005), waarvoor hij een Lottiversie neerzet van Vergeet Barbara, zingt hij met plezier Daar gaat ze voor het album Braveau Clouseau ter gelegenheid van 20 jaar Clouseau.

Tijdens het Koningsfeest dat de vijftiende november 2007 gevierd wordt, zingt Helmut een opgemerkte versie van de Brabançonne, zoals dat een goede Belg betaamt, in de drie landstalen. Meteen nadien verschijnt daarvan een versie op single-cd.