Helmut Lotti

The Crooners

Helmut wil het onderste uit de kan halen wat zijn Russische avontuur betreft en spreekt met Piet af dat zij in 2005 geen nieuw album uitbrengen. Hij wil zich een jaar lang op het podium uitleven, zijn taak als goodwill ambassadeur van UNICEF ter harte nemen en werken aan het nieuwe cd-project dat stilaan de juiste vormen aanneemt.

Om de fans niet op hun honger te laten zitten, wordt er besloten een compilatie uit te brengen van zijn voorbije cd's op het album My Favorite Classics met onder meer Santa Lucia, Auld Lang Syne, Greensleeves en als aanloop naar zijn nieuwste album de evergreens Moon River en _How Could I Ever Forget You.

Lotti houdt woord, want de dertiende september wordt zijn dubbelalbum The American Way en My Way aan de pers voorgesteld onder de gemeenschappelijke titel The Crooners. Helmut houdt de productie zelf in handen, daarin bijgestaan door Dan Lacksman. Voor My Way schrijft Helmut twaalf liedjes, waarvan het duet There's a sparkle in your eyes, dat hij samen met de Nieuw-Zeelandse sopraan Hayley Westenra zingt, een pareltje is. Op The American Way zingt hij samen met Isabelle A True love en voor de rest topsellers zoals Hello Dolly, Caterina, Mona Lisa, Blue moon en That's amore. Al dat werk loont, want The Crooners is in ons land alleen al goed voor dubbel platina.

De eerste oktober 2006 had Helmut ook van zich laten horen tijdens de "0110-concerten", georganiseerd in het kader van een actie voor meer verdraagzaamheid en tegen racisme, extremisme en zinloos geweld, op het getouw gezet door Arno, Tom Barman en Sioen. Die concerten hadden op vier locaties plaats: Antwerpen, Brussel, Gent en Charleroi. Helmut schrijft speciaal voor deze gelegenheid in het Gents dialect Oaster iets scheelt en zingt het samen met Frederik Sioen en Roland Van Campenhout.