Helmut Lotti

Love me

ABC Studio stelt Helmut voor het liedje Love me, geschreven door Hans van Eijck, op te nemen. Zij nemen contact op met platenfirma BMG, die het wel ziet zitten op voorwaarde dat Helmut het in het Nederlands opneemt en dat onder de naam Helmut Lotti. Door de komst van Tien om te Zien bij VTM wil BMG voor een Nederlandstalig repertoire gaan. Medewerker Roland Beirnaert zal zich als manager over de carrière van Helmut ontfermen.

Mei 1989 ondertekent Helmut zijn contract bij BMG. Helmut vertaalt zelf Love me en zet het als Kom nu op plaat. De derde juli ligt de single in de winkel en schiet pijlsnel naar de eerste plaats.

De negentiende juni 1990 trouwt Helmut, ondanks zijn populariteit bij de Vlaamse meisjes, met Kimberly Grosemans. In de maand oktober van dat jaar is er zijn eerste album Vlaamse nachten. De productie is in handen van Hans van Eijck. In Sint-Niklaas wordt meteen de eerste Lotti Fanclub opgericht. Ook Vlaamse nachten verschijnt op single en wordt een regelrechte nummer één in de Vlaamse Top Tien.