Helmut Lotti

Goes Classic gaat de wereld rond

Helmut wordt geen rust gegund, want diezelfde maand augustus 1997 trekt hij naar Canada om daar het eerste goud voor zijn Goes Classic 1 (enkele maanden later wordt dat al een platina exemplaar) in ontvangst te nemen en met veel bijval op te treden in Montreal en Quebec. In Noord-Amerika wordt via PBS op tachtig kanalen zijn TV Special uitgezonden (bij ons vertoond als Goes Classic 2). De achttiende november mag hij, na een optreden tijdens Der Goldene Löwe, in het Gürzenich Theater in Keulen zijn eerste concert op Duitse bodem lanceren.

Er zullen er de jaren erna ontelbare volgen, alle telkens tot de laatste stoel uitverkocht. Duitsland wordt zelfs op een bepaald moment Helmuts tweede vaderland. In november van dat jaar wordt Helmut goodwill ambassadeur voor UNICEF.

Als kers op de taart mag Helmut glunderend genieten van de show Christmas in Vienna, die de vijfentwintigste december wordt uitgezonden. Wij zien Helmut zingend naast wereldsterren als Placido Domingo, Riccardo Cocciante en Sarah Brightman. Dit geeft zijn carrière wereldwijd een extra boost.

Begin januari lezen wij in de pers dat Helmut, na overleg met zijn echtgenote Kimberly Grosemans, besloten heeft in alle stilte uit elkaar te gaan.