Helmut Lotti

Helmut goes pop

Op vraag van regisseur Jan Verheyen neemt Helmut in 1991 voor de film Boys, met in de hoofdrollen onder meer Michael Pas en Francesca Vanthielen, What kind of friend op, een vertaling van de Tura hit Het kan niet zijn.

Inmiddels is de samenwerking met Hans van Eijck afgerond en gaat Helmut in zee met de op pop gerichte Eric Melaerts, die niet alleen als producer werk levert, maar ook als arrangeur. Hijzelf, Bert Candries, Kris Wauters, Walter Mets en Yannick Fonderie zijn de muzikanten van dienst. Songs worden er geleverd door John Terra , Eric Melaerts, Penny Els en Lotti zelf. Er wordt op aanraden van Piet Roelen een duet opgenomen met Bart Kaëll , die ook onder Piets vleugels vliegt: Gek op haar, dat op single tot op een derde plaats geraakt in de Vlaamse Top Tien van de vijfentwintigste juli 1992. Ze is mijn lief doet het iets nadien één plaatsje beter.

In dit jaar neemt Piet Roelen zijn management over van Roland Beirnaert. Er kwam een rechtszaak uit, die drie jaar later op een financiële nuloperatie uitdraaide.