Günther Neefs

Het ongeval

Zijn beide ouders komen op vrijdag de vijfentwintig december 1980 tijdens een auto-ongeval op weg van hun buitenverblijf in Vorselaar naar hun huis in Mechelen om het leven. In de krant stond vermeld dat hun toen vijftienjarige zoon in het Lierse Sint-Elisabethziekenhuis voor zijn leven vocht.

Na het ongeval ligt Günther vier dagen in coma met daarop aansluitend een verblijf van vier maanden in het ziekenhuis én met het besef dat zijn beide ouders om het leven zijn gekomen. Hij herinnert zich nog dat hij op school goed werd bijgestaan, hij mag toch overgaan zodat hij van de steun van zijn klasgenoten kan genieten. Aan het ongeval houdt Günther een dubbele schedelbreuk over en zijn milt werd verwijderd.

Een rechter beslist dat de beide kinderen in het ouderlijk huis mogen blijven wonen onder het toeziend oog van de vader van Louis Neefs , den bompa uit Gierle, die ook hun voogd wordt, en de huiselijke klussen en het koken worden aan een familiaal helpster overgelaten. De zus van Louis, Connie Neefs, houdt de kinderen nauwlettend in het oog. Zij komen echt niets tekort.