Günther Neefs

10 jaar op de planken

Een jaar later, de tweeëntwintigste september 2001, viert Günther zijn tienjarige carrière met een jubileumconcert. Er wordt beslist om toch nog eens in het Engels te gaan zingen voor het in 2002 verschenen album Swing Is The Thing. Crooners en bigbandstandards komen nu in aanmerking: I've got you under my skin, Route 66, You are the sunshine of my life, Just a gigolo... ze passeren alle de revue. Qua singlekeuzes zijn er Call me, I want you to want me, Reet Petite en het duet Come back my love, dat Günther met veel overgave samen met Andrea Croonenberghs zingt. Maart 2002 ligt dat album in de winkel.

Wanneer Mechelaar en stadgenoot Mark Uytterhoeven in een aflevering van De Laatste Show op Eén in 2005 het door hem geschreven As gau paust... door Günther in het dialect laat zingen, is het hek even van de dam. Het publiek lust dit wel en het nummer wordt op single gezet.

Met het oog op de vijfenzestigste verjaardag van Will Tura wordt de tweede augustus 2005 het album Viva Tura uitgebracht, waarop Günther zijn versie brengt van Boven de wolken. Dat jaar brengt Günther zelf een dubbelaar Het Allerbeste Günther Neefs 15 uit met op cd 1 al zijn Nederlandstalige hitsingles verzameld, op cd 2 alle Engelstalige en op cd 3 een dvd met daarop vijftien visuele nummers. Op dit album staat als nieuwe track Brand in de nacht, een schitterende song geschreven door Ingrid Verhelst en Alexander Van De Rostyne die in de singleversie vaak door Radio 2 gedraaid wordt.