Günther Neefs

Special request

Marc en Günther beslissen Engelstalig uit te pakken omdat Günther tijdens zijn liveoptredens ook regelmatig Engelstalige liedjes zingt en de fans enthousiast reageren. Na lang aandringen bij Polydor trekken zij naar de studio om naar buiten te komen met Special Request met in het totaal veertien songs. Vocaal krijgt Günther de steun van Ingrid Simons, Dany Caen, Cindy Nelson, B.J. Scott en de broers Robert en Ronny Mosuse.

Er wordt naarstig naar favorieten gezocht: You've lost that loving feeling, Sixteen tons, How sweet it is, Stand by me, My girl. Meteen viel op dat soulstandards zijn absolute voorkeur wegdroegen. You've lost that loving feeling van The Righteous Brothers wordt meteen als single op de wat verbaasde fans losgelaten, die gelukkig gretig inpikken, want dit is de Neefs zoals hij altijd graag wilde klinken en zingen. Hij waakt er over dat hij zeker niemand imiteert, maar de liedjes alle eer aandoet met zijn eigen interpretatie. Omdat de massa zijn liedje Sixteen tons nog altijd met de versie van zijn vader uit de jaren zestig associeert, wordt beslist dit nummer ook op single uit te brengen.

Het album Special Request wordt vrij snel met goud bekroond en nog iets later zelfs met platina overladen. Niet alleen Radio 2 draait Günther gul, maar vooral Radio Donna vindt dit spek voor hun muzikale bek. Polydor wil een extra graantje van dit succes meepikken en brengt in de maand mei van 1997 de verzamelaar Het beste van Günther Neefs uit: louter Nederlandstalig werk vanaf de liedjes Hier in dit land tot en met Ik mis je nu al.