Günther Neefs

Tien miljoen dingen

Vrij snel volgt in 1994 het album Tien miljoen dingen, ook nog altijd uitgebracht op het Polydorlabel. Muzikaal wordt er veel werk geleverd door Eric Melaerts, Evert Verhees en Philip De Cock. Hij durft het aan voor de nummers De kracht van ons bestaan en Een nieuw begin zelf de tekst te leveren. De song Wat ik niet geven kon wordt uit deze cd de eerste singlekeuze. Het nummer werd door Stef Corbesier geschreven, die ook al voor Dana Winner , Bart Kaëll en Niels William had gewerkt. De tweede juli 1994 geraakt de single tot op de zesde plaats in de Vlaamse Top Tien.

De daaropvolgende single Ik mis je nu al doet niets, maar het rockende Ik stap eruit, geschreven door Eddy Morsink samen met Gert Vandenberg, is toch nog goed voor een staartnotering in de Vlaamse hitlijst.

In 1994 komt er een voorstel uit een totaal onverwachte hoek. De bekende band van Glenn Miller (die als enige onder die naam nog wereldwijd mag concerteren) vraagt voor het herdenkingsconcert van D-day in het Casino van Oostende of Günther Neefs niet Don't fence me in wil zingen. Op de affiche staat ook de legendarische Dame Vera Lynn. De Britse krant The Daily Mail maakt melding van die viering en binnen de kortste keren heeft een massa Britse oud-strijders een kaartje bemachtigd. In die sfeer zingt Günther Neefs zijn versie van Cole Porters Don't fence me in.