Günther Neefs

Stop de tijd

Tijdens de beginjaren heeft Günther nog geen duidelijke richting die hij uit wil. Dat croonen en dat swingen kwam pas later. Daar is zeker nog niets van te merken op zijn tweede album Stop de tijd, dat in 1993 op de markt wordt gebracht. Koud is de pijn, geschreven door Evert Abbing en Jan Tekstra, wordt de eerste single daaruit.

Een fantastische cover, grijsgedraaid en meer dan behoorlijk in de smaak vallend, is Ik blijf bij jou, een vertaling van Don't know much about love van John Hiatt, die het nummer zelf vaak zong tijdens zijn liveoptredens, maar het nooit op een album of single zwierde. Op vraag van Günther zelf heeft Stef Bos voor de tekst gezorgd.

Ondanks de constante airplay geraakt het nummer in de Vlaamse Top Tien niet verder dan de derde plaats. In de Top Dertig duikt het niet eens op. Daar had voordien Hier in dit land het goed gedaan met een twintigste plaats, de eenentwintigste maart 1992. Uit het album Stop de tijd wordt ook nog het nummer Koel koel op single vrijgegeven.

Hij huwt dat jaar de veertiende augustus met zijn vriendin Tanja Van Sebroeck.