Gene Thomas

Nevenprojecten

In 2007 is Gene opnieuw te zien is in Zo is er maar Eén, deze keer met zijn versie van Onderweg van de Nederlandse groep Abel. Hij trekt tijdens de lente van dat jaar door Vlaanderen met zijn zeer gesmaakte tournee Door en door. Samen met zangeres Esther, tweede tijdens Idool 2007, brengt hij het Gordellied Geef kleur, waarin zij op zeker moment ook in het Frans en het Engels zingen. Er is ook nog de ballade Altijd duurt soms lang, die hij samen met Bart Herman schrijft en die zijn nieuwste single wordt.

In 2008 zingt Gene Hey-yo superficiality in de Vlaamse jeugdfilm Blinker en de Blixvaten, geregisseerd door Filip Van Neyghem naar een verhaal van Marc de Bel met in de hoofdrollen Warre Borgmans en Kasper Vanbeginne. Vanaf de maand april trekt hij datzelfde jaar door Vlaanderen met zijn opvallende show I love the eighties, waarin hij, stevig omringd door vijf rockende muzikanten, tot eenieders verbazing de hits zingt van onder meer Bon Jovi, ZZ Top en Bryan Adams.

In 2009 zal hij in de kathedraal van Antwerpen opduiken tijdens de persconferentie van de Nederlandstalige versie van Notre-Dame de Paris om daar aan de verzamelde pers te vertellen dat hij de rol van Quasimodo voor zijn rekening neemt, daarbij geflankeerd door Sandrine in de rol van Esmeralda. De musical zal tijdens de maanden februari en april 2010 in de Capitole in Gent en de Stadsschouwburg in Antwerpen op de affiche staan.