Gene Thomas

De grote doorbraak

Derde keer, goede keer, moeten zij gedacht hebben, want met het nummer Bang bang, dat in 1996 verschijnt, is het wel raak. In de BRT Top Dertig staat het nummer de zevende december 1996 op de negentiende plaats genoteerd. De opvolger To the sky wordt de vijfde juli 1997 bedacht met een vierentwintigste plaats in diezelfde BRT Top Dertig. Als ze eenmaal goed op dreef zijn, laat Cassia weten dat zij moet afhaken vanwege problemen met haar familie in Brazilië.

Gunther en zijn platenfirma gaan op zoek naar een nieuwe zangeres en dat wordt danseres, fotomodel Gina Brondeel. Toeval of niet, Gina zong een paar jaar eerder, in 1990, de backing vocals tijdens het optreden van Lisa del Bo in die bewuste finale van de VTM Soundmixshow waaraan Gene ook deelnam. Na wat oefenen en het smeden van nieuwe plannen beslist hun manager Marc Cortens (gitarist bij Will Tura en de man achter het orkestproject Strato-Vani) ook naar het buitenland te trekken. Iets later vinden wij Gunther en Gina in de dancings in Nederland, Frankrijk, Zweden, Japan en New York.

Er wordt veel aandacht besteed aan hun kostumering, hun show en vooral hun choreografie. Binnen de kortste keren wordt X-Session vooral geprezen om hun ijzersterke liveoptredens. Met de stem van Gina wordt de single Say yeah in de BRT Top Dertig de vierentwintigste januari 1998 beloond met een zeventiende plaats.