Gene Thomas

Delen S
Geboren in Sint-Joost-ten-Node
op 22 augustus 1972
Gunther Thomas
Bekijk DiscografiesLees Biografie
"Ik heb altijd al een trendsetter willen zijn."
De Bon Jovi van Vlaanderen

omSINGELd

Eén ding heeft Gene sowieso onthouden: je moet het ijzer smeden als het heet is. Na zijn succesvolle passage in "Liefde voor muziek" lanceert hij op vrijdag de 22ste mei 2020 zijn nieuwe album "omSINGELd" , goed voor 3 cd’s oftewel 47 songs. Je hoort niet alleen enkele nieuwe songs, maar ook al zijn nummers uit "Liefde Voor Muziek" plus een overzicht van al de singles die Gene solo sinds de start van zijn solocarrière uitbracht. Zijn muziekproducties zijn haast niet meer bij te houden. Zo heeft hij onder meer de hand in Regi’s huidige hitsingle Kom Wat Dichterbij. Hoogtijd dus om het beste daarvan te etaleren op een geweldig album én tijdens een liveconcert. Ondanks Covid-19 plant Gene immers op zaterdag 6 november 2021, omringd door een bende topmuzikanten, een avondvullend concert in de "Stadsschouwburg" in Antwerpen.

Liefde voor muziek

Maandagavond de 6de april 2020 stonden in "Liefde voor muziek" bij VTM de liedjes van Gene Thomas centraal. Oorstrelend was de versie van Voor haar door Kato en Tom Dice, alias The Starlings. Regi koos voor Kom wat dichterbij en Karen Daemen voor Houd de dief. André Hazes junior bracht in zijn typische stijl Ik wil jou en Seans keuze viel op All day, all night van X-Session. Uit datzelfde repertoire koos Peter Van Laet voor On and on dat hij voor deze gelegenheid van een Nederlandstalige tekst voorzag. Gene zelf mocht de avond afronden met een van zijn favoriete hits Livin' on a prayer van Bon Jovi.

Vlaanderen Boven Band

Maandag de 11de december 2017 laat Gene Thomas aan de pers weten dat hij vanaf de zomer van 2018 door ons land trekt met de "Vlaanderen Boven Band”. Gene is de frontman-bezieler, die samen met zijn muzikanten grasduint in de roemrijke geschiedenis van de Nederpop. “Maar ook de Engelstalige- en anderstalige muziek die in Vlaanderen gemaakt is, komt aan bod: Soulsister, The Dinky Toys, Kate Ryan enz. We spelen alleen maar liedjes die mensen kennen en kunnen meezingen. Van Ik wil je, Ik hou van u schakelen we vlotjes over naar The Way To Your Heart en Désenchantéé, om te eindigen met ons slotlied Vlaanderen Boven van Raymond. Je zou denken dat de klemtoon op voornamelijk Nederlandstalige popmuziek ligt, maar dat klopt slechts deels, want met onze verrassende gastartiesten kleuren we soms ook wel eens buiten de lijntjes. Bij de Vlaanderen Boven Band is dat toegestaan”, aldus Thomas. Per show neemt hij twee gastartiesten mee, onder anderen: Mama's Jasje, Loredana, Raf Van Brussel, Free Souffriau, Wim Soutaer, Barbara Dex en Mathias Vergels.

Celebrity Stand-Up

Gene Thomas is altijd uit op een nieuwe invalshoek wat zijn carrière betreft en wil de vele facetten van zijn talent zo vaak mogelijk etaleren. Deze keer gaat hij met graagte in op een vraag van Comedy Central, een zender die vanaf 1 november 2015 24 uur per dag te bekijken is en pretendeert het grootste comedy-kanaal ter wereld te zijn. Een van hun producties van eigen bodem is Celebrity Stand-Up. Geen doorgewinterde stand-up comedians staan op het podium, maar 12 bekende Nederlanders en Vlamingen. Met een dosis zelfspot en humor luchten ze hun hart en laten ze een totaal andere kant van zichzelf zien. In de loop van de maand mei van 2017 hebben de opnamen van het tweede seizoen plaats, met deze keer onder meer zakenvrouw-modeontwerper Olcay Gulsen, radio-dj Giel Beelen, zanger Brace, boerin Bertie, ex-profvoetballer-rapper Royston Drenthe, zanger Gene, presentator Manuel Venderbos en zanger Gene Thomas. Zij zijn de eerste celebrities die het lef hebben om het Celebrity Stand-Up podium te betreden met vlijmscherpe humor, persoonlijke anekdotes en een goede portie zelfspot. Comedian Martijn Koning keert dit tweede seizoen terug als presentator en staat de kandidaten bij achter de schermen. De show is vanaf 1 juni 2017 iedere donderdag om 22.00 uur te zien op Viacom-zender Comedy Central.

Warme wintersongs

Na zijn Engelstalige album Heaven is calling, brengt Thomas op vrijdag 18 november 2016 zijn nieuwe cd Warme Wintersongs uit, deze keer volledig in het Nederlands gezongen. "Wellicht mijn meest emotionele tot nu toe. Ik ben tijdens het schrijven van de songs meermaals mezelf tegengekomen", aldus Gene. Zo schrijft hij over het gemis van overleden vrienden, zijn oma en vooral zijn vader in Ik moet nu gaan. Jij gaat over de vrouw die hem het meest na aan het hart ligt, zijn echtgenote Kristel Verbeke. Het album bevat 12 liedjes, een mix van uptemposongs en ballades, waaronder ook een nieuwe versie van Voor haar, waarmee in 2003 zijn Nederlandstalige carrière begon, gelijk goed voor zijn eerste gouden plaat.

Voor haar

Uit MNM Marathonradio

Goud

In de maand mei van 2015 brengt Gene een nieuwe Nederlandstalige single op de markt Goud, een nummer van hemzelf geschreven met Stefaan Fernande en Wim Claes die samen met Gene ook de productie voor zijn rekening neemt.

Dat ben jij

Gene zingt Dat ben jij tijdens de Radio 2 Zomerhit-show van 2014.

Dat ben jij

Uit Vlaanderen Muziekland in Ieper

Dan gaan we dansen

Gene Thomas schudt de benen los tijdens En nu serieus met Dan gaan we dansen.

Dat ben jij

Gene brengt zijn nummer Dat ben jij live tijdens het Radio 2-programma En nu serieus.

Living on a prayer

Gene keek toen hij klein was op naar Bon Jovi. Hier brengt hij samen met Liliane Saint-Pierre Living on a prayer.

Niet te stoppen

De negentiende oktober 2013 is er de single Omdat jij van me houdt, een slow pur sang, geschreven door Wim Claes, Gene en Steven Defraine. De single geraakt niet in de Vlaamse Top Tien. Dat lukt wel de vierentwintigste mei 2014 met Dat ben jij, eveneens van de hand van de daarnet genoemde heren en goed voor een negende plaats in de Vlaamse hitlijst. Op tekst van Stefaan Fernande schrijven Gene en Wim Claes samen Fata morgana, waarmee hij de zesde december 2014 tot op tien geraakt in de Vlaamse Top 50 van Radio 2.

In 2014 besluiten de organisatoren van het Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt het gebeuren wat te verjongen. Zij vragen aan Gene Thomas om het geheel te presenteren. Jong talent zoals Elke Taelman is meer dan welkom naast oude rot in het vak Peter Koelewijn. Die nieuwe formule is zo'n meevaller dat aan Gene gevraagd wordt ook de presentatie eind maart 2015 voor zijn rekening te nemen.

Dan gaan we dansen

Uit Radio 2 Zomerhit

Dan gaan we dansen

Uit Vlaanderen Muziekland

Dan gaan we dansen

In eigen beheer en op zijn Gene-iuslabel brengt hij met het oog op de zomer van 2013 en een brandnieuwe cd in de maand mei de single Dan gaan we dansen uit, een folky nummer dat hij samen met zijn vaste ploeg bij elkaar schrijft. Gene wil een nummer waarmee hij het publiek tijdens zijn liveoptredens op gang kan trekken, een overduidelijke commercieelgetinte keuze.

Hij maakt volop sfeer als presentator bij de zender Anne, de digitale commerciële televisiezender in handen van Belgacom met een absolute voorliefde voor Vlaamse muziek. Dit ligt hem. Sinds 2001 doet Gene dit werk maar al te graag. Hij begon toen bij Ketnet, waar hij de Ultra Top aan elkaar praatte, nadien kwam hij aan zijn trekken als veejay bij TMF om vervolgens te presenteren voor VT4 en VIJFtv.

Jong en eigenwijs

Gene Thomas zingt Jong en eigenwijs in Het Muziekcafé op Radio 2.

'k Wil van je houden

Bart Kaell wordt in 2013 opgenomen in de Radio 2 Eregalerij. Gene en Kristel (van K3) brengen daarom samen hun versie van 'k Wil van je houden.

Ik wil van je houden

Uit De Eregalerij 2013. Duet met Kristel Verbeke

Ontvlambaar

Omdat podia Gene sowieso aantrekken, staat hij in 2011 als presentator de Anne Zomertour aan elkaar te praten alsof het een lieve lust is. Samen met Wim en Steven Defraine pent hij nog maar eens een nummer één in de Vlaamse Top Tien bij elkaar. De achtste september van 2012 staat Mag ik altijd met je mee? boven aan de Vlaamse hitlijst te pronken.

Er is ook een brandnieuw album Ontvlambaar. Gekozen wordt voor een stevige popaanpak. Als tweede singlekeuze daaruit wordt geopteerd voor Waarom?, dat Gene samen met Mark Vanhie heeft afgeleverd en dat als appetizer mag dienen voor zijn nakende theatertournee.

Van september tot en met december neemt Gene deel aan de tv-serie Expeditie Robinson die plaatsheeft in Maleisië, gepresenteerd door Evi Hanssen en haar Nederlandse collega Dennis Weening. Bij de bekende Vlamingen zien wij naast Gene ook Aagje Vanwalleghem, Joke van de Velde en Zoë Van Gastel aan het werk. Gene struikelt in het zicht van de finale tijdens de aflevering van de zesde december. Zijn deelname zorgt er wel voor dat hij ook bij onze noorderburen bekend geraakt.

Ik wil jou alleen

Gene zingt Ik wil jou alleen in het radioprogramma En nu serieus.

Mag ik altijd met je mee

Mag ik altijd met je mee, vraagt Gene Thomas zich af tijdens En nu serieus op Radio 2.

De eenmalige comeback

Gene en Gina hebben intussen naarstig aan hun solocarrière gewerkt. Na een toevallige ontmoeting met Gina slaan zij aan de praat en beslissen de rode draad weer op te pikken. Gewoon voor de fun. Er komen in de loop van 2010 tot en met 2011 een rist nieuwe singles op de markt: Automatic, geschreven door Gunther Thomas en geproduceerd door David Deneyer. Zij nemen ook de nummers Come together en A brand new start voor hun rekening.

Maar de solocarrière van Gene en het privéleven van Gina spelen een grotere rol dan zij eerst gedacht hadden. Gina is in het voorjaar van 2012 in hoge verwachting van haar derde kindje en zij kan dit niet meer koppelen aan een overdrukke agenda. Tijdens de MNM-party Back to the 90's in het Sportpaleis van Antwerpen zetten zij de eenendertigste maart 2012 een definitief punt achter het bestaan van X-Session. Zij geven nog één keer het beste van zichzelf die avond, omringd door hun talrijke fans én hun dansende en zingende collega's: Regi, Bonzaï All Stars, The Mackenzie featuring Jessy, Paradisio en Good Shape. Presentator van dienst is Peter Van de Veire.

Alles of niets

Uit Vlaanderen Muziekland in Dendermonde

2BNEXT2U

Als eindejaarscadeau biedt het weekblad Dag Allemaal in de maand december van 2009 exclusief het Engelstalige album 2BNEXT2U aan de lezers aan. Het was niet de bedoeling dit nummer officieel in de markt te zetten, wat uiteindelijk toch gebeurt. Uit dit album wordt met veel bijval de single Heaven is calling getrokken.

Achteraf bekeken zou Gene dit niet meer doen, want de fans van zijn Nederlandstalige repertoire geraken de kluts kwijt en lossen de rol. Gelukkig ziet Gene dit tijdig in en beslist hij voortaan nog uitsluitend in zijn moedertaal te zingen en geen te snel besliste zijsprongen meer te maken.

Ik wil jou niet kwijt

Uit Kom op tegen kanker

Ik leef

Uit De Provincieshow

L'équilibre

In 2007 verrast Gene ons met de Franse versie van zijn album Evenwicht. Yvan Coriat heeft al zijn Nederlandse teksten in het Frans vertaald voor de cd L'équilibre en Gene zingt alsof hij de Franse taal perfect onder de knie heeft. Hij heeft via zijn platenfirma Universal in Frankrijk een platendeal weten los te weken, goed voor vier albums in het Frans, vier in het Nederlands.

Op zijn eerste Franstalige plaat L'équilibre staan de vertalingen van zijn eerste Nederlandstalige cd Dichterbij. Het nummer Sans boussole wordt als single uitgebracht. Maar dat Franse verhaal krijgt plots een negatieve wending wanneer de baas van Universal/Mercury Frankrijk moet opstappen en de nieuwe directie een samenwerking met Gene niet meer ziet zitten. Vaarwel contract, vaarwel Franse carrière, fin de l'histoire.

Nevenprojecten

In 2007 is Gene opnieuw te zien is in Zo is er maar Eén, deze keer met zijn versie van Onderweg van de Nederlandse groep Abel. Hij trekt tijdens de lente van dat jaar door Vlaanderen met zijn zeer gesmaakte tournee Door en door. Samen met zangeres Esther, tweede tijdens Idool 2007, brengt hij het Gordellied Geef kleur, waarin zij op zeker moment ook in het Frans en het Engels zingen. Er is ook nog de ballade Altijd duurt soms lang, die hij samen met Bart Herman schrijft en die zijn nieuwste single wordt.

In 2008 zingt Gene Hey-yo superficiality in de Vlaamse jeugdfilm Blinker en de Blixvaten, geregisseerd door Filip Van Neyghem naar een verhaal van Marc de Bel met in de hoofdrollen Warre Borgmans en Kasper Vanbeginne. Vanaf de maand april trekt hij datzelfde jaar door Vlaanderen met zijn opvallende show I love the eighties, waarin hij, stevig omringd door vijf rockende muzikanten, tot eenieders verbazing de hits zingt van onder meer Bon Jovi, ZZ Top en Bryan Adams.

In 2009 zal hij in de kathedraal van Antwerpen opduiken tijdens de persconferentie van de Nederlandstalige versie van Notre-Dame de Paris om daar aan de verzamelde pers te vertellen dat hij de rol van Quasimodo voor zijn rekening neemt, daarbij geflankeerd door Sandrine in de rol van Esmeralda. De musical zal tijdens de maanden februari en april 2010 in de Capitole in Gent en de Stadsschouwburg in Antwerpen op de affiche staan.

Je danst met jezelf

Uit Shoot

Jong en eigenwijs

Uit Eurosong for kids

Je danst met jezelf

UIt Zomer 2006

Ik wil jou

Uit Het Swingpaleis

Sprakeloos

Uit Het Swingpaleis Oudjaar

Ik wil jou

Uit Hitparty 2005

Evenwicht

De single Niet voor niets, die Gene samen met Wim en Han Kooreneef schrijft, geraakt in de hitlijsten niet verder dan een tipnotering. Inmiddels is hij al druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers voor zijn tweede cd Evenwicht. Hij vindt tussendoor nog de tijd om voor het album Viva Tura een versie op te nemen van Met rock & roll in mijn hart, dat Will ooit leende van de Franse zanger Julien Clerc.

In het najaar van 2005 ligt het album Evenwicht in de winkel. Ik wil jou werd vooraf met het oog op de zomer als single gereleaset. Het nummer slaat aan, en prijkt zelfs op twee in de Vlaamse Top Tien. Eveneens een tweede plaats is iets later weggelegd voor Ik leef. Uit datzelfde album verschijnen nadien nog Je danst met jezelf en Voor altijd samen zijn op single.

Kids

De veertiende januari 2005 wordt Gene vader van dochtertje Nanou.

Om op Eén de voorrondes voor Eurosong for Kids op gang te trekken, met het oog op de finale in het late najaar in de Ethias Arena in Hasselt, neemt Gene samen met alle kandidaten het nummer Jong en eigenwijs op, dat hij samen met Alain Vande Putte schrijft. Om de single aantrekkelijk te maken, staan er vijf verschillende versies op de cd. De tweeëntwintigste augustus ligt dat plaatje in de winkel.

Tel daar een paar weken bij en dan vernemen wij dat de eenentwintigste september van 2006 Gene voor de tweede keer vader wordt, deze keer van dochtertje Lily.

Voor haar

Gene Thomas, ook bekend als Gene Machine viert eindejaar in Hitparty met zijn lied Voor haar.

Voor haar

Uit Het Swingpaleis

Wees van mij

Uit 100% Bakvis

Dichterbij

Omdat de fans ernaar uitkijken, verschijnt in de lente van 2004 zijn eerste soloalbum Dichterbij. In de Album Top Vijftig klimt die cd naar de vierde plaats. In het totaal gaan er vijfentwintigduizend exemplaren over de toonbank, dus ook goud! Met Alain Vande Putte schrijven Wim Claes en Gunther voor dat album Kom wat dichterbij. Gene moet nu wel in het Nederlands zingen en dat heeft hem heel veel moeite gekost. Maar hij wilde koste wat het kost in zijn moedertaal zingen en na lang oefenen en aandachtig luisteren, lukte het uiteindelijk toch. Kom wat dichterbij strandt in de Vlaamse Top Tien op de vierde plaats.

Omdat hij dol is op liveoptredens, trekt hij met zijn Dichterbij Live Tour door Vlaanderen. Gene is compleet verrast wanneer Marco Borsato hem vraagt om tijdens zeven van zijn tien concerten in het Sportpaleis in Antwerpen het voorprogramma te verzorgen. Vanuit zijn rijke X-Sessionervaring neemt Gene dit voorstel met beide handen dankbaar en gretig aan. Met wat vertraging krijgt hij tijdens de Radio 2 Zomerhit-editie van 2004 de award van Beste Lied voor zijn gouden single Voor haar.

Voor haar

Uit Vox Pop

Voor haar

In 2002 brengt Gene samen met Wim Claes als de groep Coffee & Cream op het BMG-label de single All that matters uit. Een jaar later beslist Gene voor het volle pond voor zijn solocarrière te gaan. Hij kiest na samenspraak met Wim Claes voor een Nederlandstalig repertoire en schrijft samen met Wim en Jan De Vuyst het nummer Voor haar, opgedragen aan zijn toenmalige liefje. De zesde december van 2003 staat Gene acht weken na elkaar met Voor haar op één in de Vlaamse Top Tien. Een paar weken later wordt zijn kantoor al opgefrist met een gouden exemplaar. De eenentwintigste februari geraakt hij met de nodige trots in de Radio 2 Top Dertig tot op plek twee.

Voor de succesvolle serie Aspe bij VTM zingt hij de titelsong Wees van mij, die Gene en Wim samen met Han Kooreneef (hitleverancier voor Marco Borsato) en Steve Willaert schrijven, wat ook zijn tweede single wordt, opnieuw een nummer één in de Vlaamse Top Tien, zelfs drie weken na elkaar.

Gene & Kristel

2003 wordt ook privé een jaar om in te kaderen. Gene is intussen verliefd geworden op Kristel Verbeke van K3. Hij was haar al her en der tegengekomen, maar tijdens een VTM-cruise naar Isla Margarita leren zij elkaar beter kennen. Zowel Kristel als Gene hadden toen al een lief, maar de chemie tussen hen overheerste.

Pas na een tijdje bellen zij elkaar, maken een eerste afspraak en, wat belangrijk is, hun hart was intussen bevrijd van hun vorige relatie. Van dan af ging het snel. Het is met haar voor ogen dat Gene zijn eerste solohit Voor haar schrijft en het is op haar aandringen dat hij het nummer ook als eerste op single uitbrengt. Zij bekronen hun liefde de zesde juni door te trouwen voor de wet en de dag nadien voor de kerk.

Number 1

Uit Hitkracht

Boogieman

Uit Hitkracht

Het begin van het einde

Vanaf 2000 lukt het iets minder vlot. Er wordt van platenfirma gewisseld. Arcade gaat, EMI komt. Boogieman en Number 1 worden goed gedraaid, maar zijn geen echte floorfillers. Er wordt weer opgewekt gelachen wanneer X-Session de zeventiende maart 2001 op de zestiende plaats in de Radio 2 Top Dertig geparkeerd staat met de single Destiny. Omdat het oog ook wat extra's mag, wordt aan X-Session danser Serge toegevoegd. In de loop van dat jaar is er hun derde album Back to basics. Het wordt een opvallend album, want naast twaalf nieuwe songs staan er ook de bijbehorende videoclips en digitale informatie op.

Na de hit Destiny wordt het in de hitlijsten wat stiller. De singles Het your rox off en Evil superstars moeten het beide in 2002 stellen met een achttiende plaats in de BRT Top Dertig. Intussen heeft in 2001 Gunther, die in de wandelgangen al een tijdje Gene wordt genoemd, de job aangenomen als presentator bij de in 1998 opgestarte muziekzender TMF en praat daar het programma "Gene Machine" aan elkaar. Gina wordt gevraagd om in 2001 glans te geven aan de rol van Fania in de soap "Thuis" bij Eén. Om het zevenjarig bestaan van X-Session te vieren, verschijnt in 2002 het album "7" op de markt. Het betekent meteen ook het einde van de groep.

Hot shot

Uit Hitkracht

Hun eerst album

Dan wordt aan de lopende band de ene single na de andere op de dancings afgevuurd: Pump it, The sound en Baby it's you. Die vinden we snel nadien terug op hun eerste album A trip to Xanigy. De negenentwintigste mei 1999 staan zij op de tiende plaats in de Top Dertig te pronken met wat hun grootste hit zou worden: On and on, dat Gene in zijn auto bedacht op de E19 op weg van Brussel naar Antwerpen. Hij heeft ook altijd een dictafoon bij de hand om zijn ideeën meteen op te kunnen nemen.

Uit handen van Radio Donna, waar Gina een graag geziene gaste is, zullen zij een jaar later een award ontvangen. In de Ultra Top Vijftig zullen zij luidkeels van zich laten horen middels de singles Hot shot en Welcome to my world, waarmee zij meer dan behoorlijk scoren. Er wordt een tweede album gereleaset, By me.

Baby it's you

Uit De Muziekdoos

The sound

Uit De Muziekdoos

Pump it

Uit De Muziekdoos

Say yeah

Uit De Muziekdoos

De grote doorbraak

Derde keer, goede keer, moeten zij gedacht hebben, want met het nummer Bang bang, dat in 1996 verschijnt, is het wel raak. In de BRT Top Dertig staat het nummer de zevende december 1996 op de negentiende plaats genoteerd. De opvolger To the sky wordt de vijfde juli 1997 bedacht met een vierentwintigste plaats in diezelfde BRT Top Dertig. Als ze eenmaal goed op dreef zijn, laat Cassia weten dat zij moet afhaken vanwege problemen met haar familie in Brazilië.

Gunther en zijn platenfirma gaan op zoek naar een nieuwe zangeres en dat wordt danseres, fotomodel Gina Brondeel. Toeval of niet, Gina zong een paar jaar eerder, in 1990, de backing vocals tijdens het optreden van Lisa del Bo in die bewuste finale van de VTM Soundmixshow waaraan Gene ook deelnam. Na wat oefenen en het smeden van nieuwe plannen beslist hun manager Marc Cortens (gitarist bij Will Tura en de man achter het orkestproject Strato-Vani) ook naar het buitenland te trekken. Iets later vinden wij Gunther en Gina in de dancings in Nederland, Frankrijk, Zweden, Japan en New York.

Er wordt veel aandacht besteed aan hun kostumering, hun show en vooral hun choreografie. Binnen de kortste keren wordt X-Session vooral geprezen om hun ijzersterke liveoptredens. Met de stem van Gina wordt de single Say yeah in de BRT Top Dertig de vierentwintigste januari 1998 beloond met een zeventiende plaats.

Bang Bang

Uit De Muziekdoos

Het ontstaan van X-Session

In 1995 ontmoet Gunther de Braziliaanse zangeres en fotomodel Cassia, die voordien deel had uitgemaakt van de groep The Hollywood Bananas samen met producer Lou Deprijck. Zij beslissen op aanraden van en naar een idee van manager-gitarist Marc Cortens een pop-danceduo op te richten, X-Session. Gene ziet dat niet zitten, maar wil wel zijn stem lenen om het nummer in te zingen. Zij gaan op zoek naar een platenfirma en komen terecht bij het dancelabel van platenfirma Sony, Dance Pool, en nemen daar Give me the power op.

X-Session gaat de baan op, maar de zanger van het duo laat het na een tijdje afweten en de hulp van Gunther wordt ingeroepen om hem te vervangen. Na een tijdje ziet Gunther het wel zitten en wordt hij het zingend mannelijk deel van het duo. Als tweede nummer nemen zij Lucky number op, waarvoor Gunther, die we vanaf nu om het onszelf gemakkelijk te maken Gene zullen noemen, de tekst herwerkt, want de oorspronkelijke stond vol fouten tegen de Engelse taal. De single loodst niet veel dansers naar de vloer, laat staan naar de platenwinkel.

De eerste stappen in de showbizz

Hij is achttien wanneer hij zich in 1990 inschrijft voor de VTM Soundmixshow. Het gaat hem niet zozeer om het zingen dan wel om eens met zijn snoet op tv te komen. Hij eindigt met Never tear us apart van INXS als Gene Thomas vierde in de finale, het jaar dat Lisa del Bo wint met What's a woman van Vaya Con Dios.

Om niet stil te zitten, gaat Gunther zich intenser bezighouden met zijn groep Ship of Dreams, waar hij al een tijdje, samen met Alain en Philippe Bokken, Paul Pollmann en Wim Tavernier, mee bezig was. Zij leren manager Wilfried Brits kennen, die toen druk bezig was met de groepen Blue Blot en Vaya Con Dios. Hij valt voor hun sound en versiert meteen voor hen een eerste plaatje bij BMG, maar die single gaat compleet de mist in, net als hun platencontract.

Iets later komen zij terecht bij het CBS-label, waarvoor zij in 1993 in een productie van Marc Isaye het poprockalbum Always on the run opnemen. Gunther schrijft samen met Wim de vijf nummers die het album sieren, waarvan Shotgun op single uitkomt. Om zijn studies niet uit het oog te verliezen en omdat een diploma altijd is meegenomen, gaat Gunther na zijn middelbare studies nog een jaartje naar het RHITCS in Brussel, waar hij de richting regisseur volgt, maar hij geraakt niet eens aan de eindstreep van dat eerste jaar. Zijn hoofd staat dan al alleen maar op musiceren en liedjes schrijven.

Zijn jeugd

Samen met zijn zus kende Gunther een haast zorgeloze jeugd. Papa was als zelfstandige wel altijd druk in de weer met de verkoop en plaatsing van ramen, deuren en veranda's. Mama bleef thuis voor het huishouden zorgen. Wanneer Gunther vijftien is, overlijdt zijn vader op tweeënveertigjarige leeftijd.

Gunther passeerde tijdens zijn jeugd diverse scholen. Hij begon het eerste kleuterklasje in Evere om nadien over te stappen naar de kleuterschool in Diegem, waar hij ook naar de lagere school gaat tot en met het vijfde studiejaar. Vanaf het zesde studiejaar verhuist hij naar Zaventem, waar hij ook zijn middelbare studies aanvangt. Hij volgt de afdeling Latijn-Grieks.

Intussen was Gunther al een hele tijd met muziek bezig. Zijn vader speelde bij het orkest Captain Bismarck, lekkere rock van toen. Hij luisterde samen met zijn zoon graag naar platen van The Doors en Pink Floyd. In zijn vrije uurtjes zong Gunther dan met de plaat mee en nam zijn stem op met de cassetterecorder. Toen hij zo'n jaar of twaalf was, zag hij bij de broer van zijn vader een elektrische gitaar en een versterker staan. Van zijn oom mocht hij daarop spelen en zodoende leerde hij de basisakkoorden.

Gunther schreef zijn eerste liedje toen hij een jaar of dertien was: Night and day, gebaseerd op The final countdown van Europe. Hijzelf dweepte toen met groepen als Bon Jovi en ZZ Top en met Bryan Adams. Toen al hield hij alleen van muziek als er een melodie in zat. Tijdens zijn tienerjaren vormt hij samen met zijn neef Werner Thomas een duo en belandt nadien bij diverse groepjes.

Gene Thomas wordt geboren

Gene werd als Gunther Thomas de tweeëntwintigste augustus 1972 geboren in Sint-Joost-ten-Node in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hij werd opgevoed in het Nederlands, maar met een opa afkomstig uit Frankrijk en twee Franstalige nichtjes met wie hij tijdens zijn kinderjaren vaak optrok, kon het niet uitblijven of Gunther sprak toen al een aardig mondje Frans.