Erik Van Neygen

Vertrouwen

Erik en Sanne waren intussen scheep gegaan met Patrick Vandewattijne, een tijdlang manager geweest van Laura Lynn. Die zorgt ervoor dat zij nauw gaan samenwerken met producer Phil Sterman. Er wordt opgenomen in de Cook Studio met muzikanten als Eric Melaerts, Jean Blaute, Vincent Pierins en Frank De Ruyter. Patrick houdt eraan als single uit te pakken met een cover van Nachts kommt die Erinnerung van de Duitse schlagerzanger Helmut Frey. 's Nachts komt de herinnering wordt als voorbode van het album Vertrouwen in de markt gezet. Patrick verzint meteen een nieuw genre om zijn poulains in de markt te zetten: de kleinkunstschlager.

Dat project komt ergens wat ongelegen, omdat Erik volop bezig was met Parfum Tzigane. Erik smijt zich met volle goesting in deze tweestrijd: aan de ene kant zijn zigeunerproject boordevol eigen liedjes en aan de andere kant de gepolijste schlagers. Zo heeft hij het graag, van meerdere walletjes kunnen snoepen.

Maar deze dynamiek heeft ook een keerzijde. Op 11 juli wordt Erik met hevige hoofdpijn opgenomen in het ziekenhuis. De dokters stellen een hersenbloeding vast meteen nadien gevolgd door een beroerte. Erik is hoogdringend aan rust toe. Ondanks al die tegenslagen ligt de vijftiende september hun nieuw album Vertrouwen in de winkel als extraatje bij het weekblad Story, die zelf voorstelden de kosten voor de hele productie te dragen. Meer dan 10 000 lezers schaffen zich het album aan. Nadien komt het ook nog aan full price in de winkels. Erik en Sanne zijn weer hot en in het Stadhuis van Sint-Niklaas krijgen ze een gouden album uitgereikt.