Erik Van Neygen

De gouden combinatie

Het tandem Erik en Sanne belet Erik niet om af en toe solo verder te gaan. Hij wordt vanaf dan ook manager en vaste producer van Sanne. In 1990 brengt hij op het Assekremlabel de plaat Het huis aan het water uit met daarop de felgesmaakte single Ademloos geschreven door het door Erik ontdekte talent Marc Van Caelenberg, die vanaf dat moment zowat de vaste tekstleverancier van Erik en Sanne wordt en nadien doen andere artiesten ook een beroep op hem.

Na deze platen nemen Erik en Sanne in alle vriendschap afscheid van Assekrem en stappen over naar BMG/RCA. Erik bezorgt Sanne daar een fantastisch artiestencontract. Haar eerste soloalbum wordt platina. Alles wat het koppel verder aanraakt verandert in goud of platina. Algauw komt er het duettenalbum Mee met de zon. Duetten en sololiedjes wisselen elkaar af. Er wordt opgenomen in Studio Spell in Weert met als muzikanten onder andere: Theo Breuls, Eric Melaerts en Jerôme Munafo.

In 1991 wordt er nog eens lekker gescoord wanneer zij het duet Alles gaat voorbij opnemen dat in 1970 in Duitsland al een succes was geweest voor Jürgen Renfordt Alles geht vorbei. In 1992 stijgen zij naar de vierde plaats in de Vlaamse Top 10, deze keer met Wat je diep treft, opnieuw een nummer van Eriks idool Will Tura . Tura had in 1970 al eens raak geschoten met dit nummer.