Erik Van Neygen

Hotel Stil Verdriet

Erik werkt op dat moment met manager Valère Pieraerts en in 1980 krijgt hij zijn eerste grote platencontract aangeboden. De hele ploeg van Ariola gelooft rotsvast in Erik Van Neygen. Zij beslissen de vorige albums opnieuw uit te brengen en sparen kosten noch moeite voor de opnames van het album Hotel Stil Verdriet. Naast de titelsong, waarvan de tekst geschreven werd door rockjournalist Marc Didden, vallen vooral Voor vader en Verre vrienden op. Een vierde plaats in de Vlaamse Top Tien kaapt Van Neygen weg in de zomer van 1981 wanneer hij het nummer Telkens weer uitbrengt, een song van Doc Pomus op tekst van Willy Smets.

Erik zal nog een tweede elpee opnemen voor Ariola: Nooit meer alleen. Uit die plaat wordt als single onder andere het nummer Sarah gelicht, een vertaling door Erik samen met Willy Smets van een Italiaans liedje van Toto Cutugno.

In 1983 zingt Erik het door hem eerder opgenomen De hemel is ver in duet met Ann Christy in het tv-programma met Marva . Erik zal in 2004 zijn bijdrage leveren aan een reeks hommageconcerten die in de maand september op het getouw worden gezet om de twintigste verjaardag van het overlijden van Ann Christy te herdenken.