Eddy Wally

Chérie

Eén van Eddy's klanten brengt hem op zekere dag in contact met de Nederlandse schlagerproducer Johnny Hoes en die ziet wel wat in deze Vlaamse charmezanger. Wally tekent een contract bij platenfirma Telstar en trekt naar de studio met een nummer dat Hoes speciaal voor hem geschreven heeft. Zo fier als een gieter komt Wally terug thuis met onder de arm een dikke hit in wording, de tango Chérie die op single gekoppeld wordt aan Signorita d'amore.

Het opvallende aan Chérie is dat het eerst een hit wordt in Nederland, dankzij Radio Veronica, en pas nadien in Vlaanderen. In Nederland worden er in nog geen drie maanden tijd honderdduizend exemplaren van verkocht. Jan Van Rompaey lanceert het fenomeen Wally op televisie in zijn toenmalig populair BRT-programma Echo.

Dat had meteen resultaat, want Eddy duikt de derde september 1966 zelfs in de Top Dertig op. Hij palmt de vierentwintigste oktober de eerste plaats in waar The Beatles iets eerder met Yellow Submarine hadden postgevat. In de Vlaamse Top Tien staat Chérie tien weken na mekaar bovenaan en wordt uiteindelijk met dubbel platina bekroond. De optredens rijgen zich aan elkaar en ook de hits. Johnny Hoes en Eddy hebben namelijk de juiste formule gevonden: liedjes die de gewone mensen meteen aanspreken, het zogeheten levenslied.