De Romeo's

Delen S
Opgericht in Boortmeerbeek
op 1 september 2003
Bekijk DiscografiesLees Biografie
Wij zijn het tegengif van ellende
De 3 musketiers van het Vlaamse lied

Tomorrowland

Vrijdag 19 juli 2019 zijn De Romeo's een van de meest verrassende acts op "Tomorrowland" in een afgeladen volle "Moose Bar". “Mocht je ons vijf jaar geleden gezegd hebben dat we anno 2019 hier zouden staan, hadden we eens goed gelachen. Zelfs nu waren er nog altijd mensen die dachten dat het een grap was. Maar het sprookje is wel degelijk uitgekomen", aldus een dolenthousiaste Chris Van Tongelen. Na afloop werden zij bedolven onder de complimenten, zowel van het publiek als in de media. In de nasleep van hun onvergetelijke optreden namen De Romeo's een echte dance-single op, een cover van Het is een nacht dat in 1995 de doorbraakhit betekende voor Guus Meeuwis & Vagant. Deze nieuwe dance-versie is een samenwerking met de Belgische dj-producer en Qmusic-dj Dimitri Wouters, uitgebracht op het Vlaamse Sterren-label en zowel digitaal als via streaming beschikbaar.

De Romeo's 15 jaar

De 20ste oktober 2018 organiseren De Romeo's hun jubileumconcert "De Romeo's 15 jaar" in de "Stadsschouwburg" van Antwerpen. Geen meezingfeest à la Zingpaleis, maar een stijlvol en chique verjaardagsfeest waar het publiek kan meegenieten vanop de beste seats. Heel dit gebeuren draait om hun fans die ze voor deze gelegenheid extra in de vocale watten willen leggen. Zaterdag de 24ste november treden De Romeo's met hun jubileumconcert ook nog op in het "Ethias Theater" van Hasselt en vrijdag de 30ste november in het "Kursaal" van Oostende.

De dag dat het zonlicht niet meer scheen

Vrijdag de 19de oktober releasen De Romeo's uit dit album ook 'n nieuwe single, De dag dat het zonlicht niet meer scheen, in 1981 een monsterhit voor John Terra die daarmee zijn comeback inzette. Een jaar eerder dan John nam Costa Cordalis de originele Duitstalige versie op Am Tag als die Sonne nicht mehr kam, geschreven door Werner Schüler en Norbert Daum. De Nederlandse tekst is van Johnny Hoes en John Terra.

XV-15 jaar De Romeo's

Vorig jaar namen De Romeo's al diverse aanloopjes naar hun 15-jarig bestaan, maar nu is het definitief en ze vieren dat de 19de oktober 2018 met de release van hun album "XV-15 jaar De Romeo's". Als invalshoek kozen ze voor covers van Vlaamse klassiekers om daarmee hun zingende collega's te bedanken voor hun steun door dik en dun. Zo zingen ze nu meerstemmig onder meer Mooi 't leven is mooi van Will Tura, Ik mis je elke dag van Luc Steeno en Zeven anjers, zeven rozen van Willy Sommers. Op het album voor deze gelegenheid ook vijf gloednieuwe nummers. Als aanloop naar dit album brachten De Romeo's de 16de juni 2018 op het Vlaamse Sterren-label, verdeeld door CNR, de single Wauw! op de markt.

De Romeo's Frikandel XXL

De Romeo's hoeven niet altijd te zingen om in de media van zich te laten horen. Vrijdag de 23ste februari 2018 kregen ze in de Antwerpse haven, in de iconische frituur "The Club" een opvallende award van snackproducent Vanreusel voor de verkoop van méér dan 1 miljoen stuks in 2017 van "De Romeo's Frikandel XXL". In 2018 wordt de verkoop gekoppeld aan de actie Make-A-Wish. De firma gaat voor meer dan 400 km aan Frikandel XXL. Per verkochte centimeter worst wordt een donatie aan Make-A-Wish verrekend. De actie start begin maart en loopt gedurende één jaar. Deze actie past perfect in het kader van het feestvierende drietal, want in 2018 bestaan De Romeo's vijftien jaar.

Soap

Of zij na al die fantastische plannen in 2017 nog een droom koesteren? "Wij zouden zo graag", en ze zingen dit haast in koor, "een soap inblikken van zo'n aflevering of twaalf in de stijl van 'Hallo K3'. Na die filmopname hebben we blijkbaar de smaak te pakken gekregen. Acteren ligt ons sowieso na aan het hart. Zo'n serie zou voor ons de kers op de taart zijn."

Première H.I.T.

Op woensdag 8 maart 2017 stellen De Romeo's hun film "H.I.T." in première in "Kinepolis" in Antwerpen voor. In "Het Belang van Limburg" lezen we de dag nadien: "Alles met een beetje naam en faam in de Vlaamse schlagerwereld verzamelde woensdag in Kinepolis Antwerpen voor de première van H.I.T., de film van De Romeo’s. “Als ze ons toch nooit vragen om mee te spelen in een film, laat er ons dan zelf een maken, dachten we”, aldus Davy Gilles, Günther Levi en Chris Van Tongelen. “Het is geen verfilming van onze carrière, eigenlijk wilden we gewoon een feelgoodfilm voor de hele familie maken. We lachen met onszelf, maar we willen ook de mensen die niet van het schlagergenre houden aan het lachen brengen.” Of dat lukt, daarover zult u vooral zelf moeten oordelen als de film volgende woensdag in de bioscoop komt. De vele schlagerartiesten die een gastrolletje wisten te versierenn, van Lindsay De Bolle over Willy Sommers, Jo Vally, Nicole en Hugo tot Sergio, Lisa del Bo en Luc Steeno, waren alvast heel erg enthousiast."

Frikandel XXL

Op 12 december 2016 berichtte Het Laatste Nieuws: "Heerlijk gekruid, lichtjes pikant én goed voor 35 centimeter puur genot, een hele mond vol dus", zo omschrijft producent Vanreusel, lichtjes aangebrand, De Romeo's-frikandel XXL. "De Romeo's zijn een sterk merk dat matcht met onze producten", laat Bart Vanreusel weten. "Frituristen bestellen nu al massaal dit product, waardoor we intussen al met een productie zitten van 300.000 worsten, goed voor een lengte van 105 kilometer." De firma Vanreusel produceert sinds de drieëntwintigste januari dagelijks vijftien ton Romeo's XXL-frikandellen of zo'n vierduizend worsten per uur. Op 13 februari 2017 belanden de eerste in de frituur om de hoek.

Vrienden voor altijd

Vrienden voor altijd

Vrienden voor altijd

Uit Van Gils & Gasten

Vrienden voor altijd

Op 31 januari 2017 wordt de geboorte van het nieuwe album "Vrienden voor altijd" gevierd. De productie is weer in handen van Edwin De Groot. Muzikale steun is er van Marcel Fisser, Edwin zelf, Gregor Hamilton, Marijn van den Berg, Marieke Dollekamp, Wietse Meys, Jo Hermans, Ruud Breuls en Jel Jongen. Een vrij Hollandse aangelegenheid dus. De Romeo's willen in het bijgevoegde boekje de kopers van de cd van harte welkom heten: "Een nieuw jaar, een nieuw album. Wij zijn alvast trots dit te mogen presenteren in al z'n pracht. Een mengeling en mooi evenwicht tussen zelfgeschreven nummers en weluitgekozen covers. Ons vijfde Nederlandstalige album alweer, alvast eentje om in te kaderen." Ze voeren ook promotie om de film aan te kondigen die op 15 maart in de bioscoop te zien zal zijn. De soundtrack ligt de derde maart in de winkel. Trouwens, de eerste twee liedjes waarmee "Vrienden voor altijd" wordt ingezet, met andere woorden de titelsong en Waar zijn al die handen, zullen ook in de film te horen zijn.

In het spoor van De Romeo's

In het spoor van De Romeo's

Op maandagavond 2 januari 2017 zendt Eén om 21.30 uur de documentaire "Leve het levenslied, in het spoor van De Romeo's" uit. VRT-journalist Bart Aerts had voor het programma "Koppen" eerder al een bijdrage gemaakt over De Romeo's, maar nog voor die opname kon worden uitgezonden, werd het programma afgevoerd. Bart wou toch iets met die bijdrage doen en besloot in samenspraak met de VRT bijkomende beelden en interviews op te nemen en uit te breiden tot een heuse docu. De Romeo's natuurlijk vol lof over de VRT én over dit initiatief van Bart. Zelfs in De Morgen konden ze er, zij het op hun manier, niet omheen: "In 2003 besloten zangers van het zevende knoopsgat Davy Gilles en Chris Van Tongelen hun krachten te bundelen. 'Familie'-acteur Gunther Levi voegde zich bij het duo en de rest is geschiedenis. De Romeo's groeiden uit tot een muzikaal curiosum. Ze werden hilarisch geparodieerd in Tegen de sterren op en leggen nu de laatste hand aan een langspeelfilm en een eigen frikandel. Een cameraploeg beet zich een jaar lang vast in het spoor van de drie musketiers van het Vlaamse levenslied. Unieke blik achter de schermen van een balorkest dat zichzelf niet al te ernstig neemt."

Tropical

Op zaterdag 19 november 2016 zijn we in de Ethias Arena in Hasselt toe aan de zevende editie van Het Zingpaleis. In de persmap lezen we: "Begin al maar te zoeken naar een kleurrijke outfit, want die ga je zeker nodig hebben! Het wordt zonder meer het heetste ambiancefeest van het jaar, want De Romeo's hebben gekozen voor het thema 'Tropical' als uithangbord voor hun feestje. Voor de nieuwe editie van Het Zingpaleis stappen De Romeo's af van één welbepaalde kleur, maar gaan ze resoluut voor een volledige thema-editie: Tropical!" Gunther Levi is in zijn nopjes. "Toegegeven, wij zijn allemaal heel warme mensen. We houden van de zon en vooral van de zuiderse sfeer. Vandaar ook het idee om in 2016 te gaan voor het heetste Zingpaleis ooit." "Muzikaal is het duidelijk dat we een aantal liedjes in tropische jasjes gaan stoppen. We gaan werken met extra percussie en we gaan nummers spelen die we voorheen nog nooit gespeeld hebben, maar die wel passen bij het thema. De integratie van salsa- en sambadanseressen is zeker een goede suggestie, waar wij uiteraard al aan gedacht hebben natuurlijk en niet anders kunnen dan daar enthousiast over zijn", grapt Chris.

Cabrio

De "Sorry voor alles"-clip

Cabrio

Op 1 oktober 2016 staan De Romeo's op elf in de Vlaamse Top Vijftig met de single Cabrio, een cover van Heut' schlafen wir in meinem Cabrio van Jürgen Drews. De Romeo's scoorden beter dan Jürgen, want die behaalde met dat nummer in zijn thuisland Duitsland in 2015 geen hitnotering. Niet verlegen om een stunt lanceren de jongens dit nummer in het Eén-programma "Sorry voor alles" (in dit programma wordt het leven van een onbekende Vlaming, zonder zijn of haar medeweten, gedurende één maand van nabij gevolgd). In deze clip speelt de 27-jarige half-Griekse Evrithiki totaal buiten haar weten om de hoofdrol in de Cabrio-clip van De Romeo's. Goed bekeken van De Romeo's, want op deze manier kunnen ze hun nieuwste single in de kijker zingen.

H.I.T.

In 2016 verrassen De Romeo's zowat iedereen met het bericht dat ze met een film bezig zijn die "H.I.T." zal heten. Een film die ze niet met hun gedrieën zullen trekken, want zij acteren samen met Sergio, Marijn Devalck en Nicole & Hugo. Ook onder anderen Lindsay, Jan Smit, Ann Ceurvels, Aiko Vanparys, Linde Carrijn, Sasha Rosen, Belle Perez, Kurt Defrancq en zelfs Jan Kriekels zullen in de film opduiken. In Het Laatste Nieuws lezen we: "Iedereen gaat echt acteren", aldus Chris Van Tongelen. "Iedereen speelt zichzelf, maar dan net ietsje anders. Het decor van de film is de leefwereld van De Romeo's. De ondertitel is dan ook 'De Enige Echte Romeo's Film'." Anderhalf jaar hebben De Romeo's aan het project gesleuteld. Regisseur van dienst is Matthias Temmermans, die eerder ook bij "Mega Mindy vs. Rox" en "K3 en de Kattenprins" achter de camera stond. Dit is het scenario waarmee hij moet werken: "Het gaat niet goed met De Romeo's. Vooral Chris krijgt het op zijn heupen wanneer Davy voor de zoveelste keer te laat opdaagt op een concert waar ook andere zangers op de affiche staan. Wanneer een van de artiesten vlak voor zijn optreden wordt aangevallen, probeert Davy de aanslag te verijdelen. Chris en Gunther zijn verbaasd over zijn interventie en eisen een verklaring. Davy neemt hen mee naar zijn huis en toont daar zijn wapenarsenaal, wat als bewijs moet dienen voor het feit dat hij al een tijdje undercoveragent is binnen de HIT-missie. Meer wil hij daarover niet kwijt. Maar voor Chris is dit het bewijs dat Davy niet meer met zijn hart bij De Romeo's is. Hij wil dan ook dat De Romeo's ermee ophouden. En dat net aan de vooravond van het Europees Schlager Festival." De opnamen hadden van de zevenentwintigste juli tot de eenendertigste augustus 2016 plaats.

Medley

Uit Vlaanderen Feest in Antwerpen

Salsamedley

Uit MNM Marathonradio

Waanzin

Uit "MNM Marathonradio"

Party rock

In de zomer van 2016 proberen De Romeo's een nieuw genre uit, dat ze zelf omschrijven als "party rock". Hun voorbeelden daarbij zijn bands als Status Quo, De Kreuners, groepen die hen al jaren geïnspireerd hebben. Noem het tijdloze rockmuziek, maar dan toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Een voorbeeld daarvan is hun single Waanzin. Naast de singleversie nemen ze ook twee sfeervolle versies op. Waanzin werd eerder in Duitsland een hit in de versie van Achim Petry, die met Deine Liebe ist der Wahnsinn, geschreven door zijn bekende zingende vader Wolfgang Petry, bij onze oosterburen een vette hit scoorde. De Romeo's drijven het tempo iets op en maken er een echt livenummer van, reden misschien dat de single de elfde juni 2016 op plaats 27 in de Vlaamse Top Vijftig halt houdt. De single werd via streaming gelanceerd.

Beste vrienden

Over vriendschap gesproken. Hun agenda bood dat jaar, ondanks al die optredens, nog voldoende ruimte om met veel inzet mee te doen aan het Eén-programma "Beste Vrienden". Presentator en bedenker Bruno Wyndaele was daarmee aan zijn vijfde seizoen toe en combineerde De Romeo's in een en dezelfde uitzending met Cath Luyten en Maarten Vangramberen. Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Competitiebeesten overigens. Op zondag 5 juni 2016 werd hun deelname, opgenomen in Tel Aviv, uitgezonden en kwamen Davy, Chris en Gunther als overwinnaars uit de bus. Met 985.532 kijkers werd hun aflevering trouwens, op een totaal van zeven, het dichtst bekeken.