David Vandyck

Dichtbij

Onderweg wordt besloten voor het einde van 2011 een album in de markt te zetten en dat wordt Dichtbij. In het totaal twaalf nummers opgenomen met achttien muzikanten. Dat is qua bezetting en productie geen klein bier. Er wordt ook voldoende geld vrijgemaakt om het album via spots en trailers zicht- en hoorbaar in de markt te zetten. Binnen de kortste keren staat David overduidelijk op de muzikale Vlaamse kaart.

Opvallend op het album is het door Udo en Stefaan Fernande geschreven duet Anders met Bonnie St. Claire, toevallig aan David gekoppeld nadat zij elkaar tijdens een optreden in Lochristi ontmoet hadden én de titelsong Dichtbij van de hand van Gabrïel Peeters, David Vandyck en Patrick Hamilton. Wie de oren spitst hoort in dit nummer dat David bewust een beetje aanleunt bij Marco Borsato.

Hij richt ook een woordje van dank aan Isabelle en hun zoontje Niels. Hij had haar in 2007 leren kennen via zijn vader die verliefd geworden was op de moeder van Isabelle. Zij zullen de twaalfde december 2012 in het huwelijk treden. Dertien jaar lang was Isabelle als kapster bezig geweest, zij koos ervoor voortaan als verkoopster aan de bak te komen. Op die manier heeft zij meer tijd voor hun kind, hun relatie én vooral voor de carrière van David, want zij staat er van in het begin op dat hij voor het volle pond voor zijn zangcarrière gaat.